"Italüzlet, kávézó, zenés-táncos szórakozóhely" a hivatalos megfogalmazása annak a csoportnak a KSH-kimutatásokban, ahová a talponállókat, kiskocsmákat sorolják. 2010-ben 21500, 2023-ban 12200 kocsma volt Magyarországon. Vagyis 13 év alatt megszűnt a kocsmák 45 százaléka.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
a kocsmák bezárása azt jelzi, hogy IGAZI válság van.
rücsü41
A kocsmákat is hivataloknak nézi a kormány , ott intézik a helyi ügyeiket az emberek, közvetlenül , pacekba!
percsi
Mivel a gazdaság szárnyal, és gyors ütemben már minden bezár, reménykedtem, hogy az a pár kocsma megmarad a népnek, most akartam kocsmába járni!
Árulnak kannás bort?

A fizetésképtelenség okozta államcsőd a történelem során akkor következett be, amikor egy állam több pénzt költött mint amennyi a bevétele volt. A költésvetési egyensúlyt ilyen esetekben külföldi tőke behozatalával egyenlítették ki.

Az ország valutája elértéktelenedik, melynek következményeként az infláció jelentősen megnövekszik, a munkanélküliség megugrik, a közalkalmazottaknak az állam nem tud fizetni, a szociális kiadásokat nem tudja fedezni.

Mentőövet dobott az Európai Bizottság, hatalmas bukást úszott meg vele az Orbán-kormány
RonaGyuri
Kocsmasirató

A tegnapi nap nagy híre volt, hogy:
„A Központi Statisztikai Hivatal nyilvántartása szerint 2023-ban 12 200 kocsma volt Magyarországon. A szakszerű megnevezés így hangzik: italüzlet, kávézó, zenés-táncos szórakozóhely. 2010-hez szembetűnő a csökkenés, akkor még 21 500 volt az országban. 13 év alatt megszűnt tehát a kocsmák 45 százaléka.”

Az az igazság, hogy vállat vontam, de később képernyőmre került a telex.hu, ahol a főldalon azt olvastam, hogy: „Négy kocsma volt valaha egy somogyi faluban, mára egy se maradt”.
Nos ez elgondolkodtatott. Épp a napokban méláztam rajta, hogy a Flórián-téri aluljáró, hogy le van pukkadva. Szinte semmi sem működik, köztük négy „kocsma” sem!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok