A fideszes kormány pénzesővel és Magyarországnak kedvezőtlen feltételekkel hozná Budapestre az arab cégeket.

Orbánék „mini-Dubaj” ügyben is az akkugyáras módszerüket alkalmazzák

Valamiből etetniük kell a NER-társaikat. Forrás: Youtube

Az Orbán-kormány felhatalmazta a külgazdasági és a külügyminisztert, az Egyesült Arab Emírségekkel kötendő megállapodás szövegének véglegesítésével – írja a Népszava a keddi Magyar Közlönyben szereplő kormányhatározatról vett észre. A kabinet kinyilvánította, hogy egyetért a gazdasági megállapodás bemutatott szövegével és elrendeli a „Mini-Dubajról” kötött megállapodás kihirdetéséről szóló törvénytervezet benyújtását az Országgyűlésnek.

A lap szerint Orbánék gyakorlatilag felmondhatatlan gazdasági együttműködési megállapodás aláírásához kérnek parlamenti jóváhagyást a fideszes „szavazógéptől”. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által korábban közzétett tervezet szerint az Egyesült Arab Emírségekkel kötendő 15 évre szóló szerződést ugyan hat hónapos határidővel felmondhatják a felek, de a felmondás nem érinti a már megkezdett projekteket, az aláírt kötelezettségvállalásokat, megbízásokat, szerződéseket, de még a munkaterveket se az adott megállapodások lezárásáig.

Kivéve persze, ha a felek erről másként döntenek. Így egy későbbi kormány hiába döntene úgy, hogy eláll a közös ingatlanfejlesztéstől, a jelen megállapodás nyomán indult beruházásokat befejezik.

Rákosrendező 130 hektáros területére álmodott „mini-Dubaj” városnegyedről szóló első megállapodás-tervezet szerint 600 millió euró (228 milliárd forint) értékű közlekedési beruházás megvalósítását vállalta a magyar kormány. Cserébe az arab befektető vállalta, hogy az által kijelölt jogalany 5 milliárd euró (1900 milliárd forint) értékű beruházást valósít meg. A most elfogadott tervezet szerint Orbánék már „legalább 800 millió EUR ( 304 milliárd forint) becsült összeg erejéig” adnak magyar adóforintokat a területen lévő gyalogos és közúti felüljáró megépítésére, a vasúti pálya fejlesztésére, a kisföldalatti meghosszabbítására, valamint kerékpár és gyalogos utakra.

Korábban nem szereplő új elemként került be a megállapodásba a „vasúti pálya befedése arra alkalmas módon, hogy felette egy park” kialakítható legyen. Az első változatban még nem volt benne a reptéri gyorsvasút odavezetése sem, ám ez is bekerült.

Új elemként a projekt keretében megvalósításra kerülő ingatlanfejlesztések (a szöveg nem korlátozza ezt a lakásokra) 5 százalékos adókulccsal legyenek értékesíthetőek. (Az új lakások után jelenleg 5 százalék áfát kell fizetni, ám az erre vonatkozó jogszabály lejárt volna a nemzetközi megállapodás 15 éves időtartama alatt, ráadásul csak lakóingatlanra vonatkozik, irodákra, kereskedelmi célú ingatlanokra nem.) Az emírségek ehhez képest egyelten fillérrel sem ígér többet, mint korábban, sőt a tervezetben már csak annyi szerepel, hogy „ösztönzi a kijelölt jogalanyt” 5 milliárd euró összegű beruházás megvalósítására.

A projektet kiemelt állami beruházássá nyilvánítja az Orbán-kormány, amellyel kiemeli az általános építés szabályozási körből a beruházást.

Forrás: Népszava
Fotó: Youtube

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Eladó az egész világ" de legalább is a Hazát kiárusítják aprópénzért...

@KisTehen: Mitől is lett romhalmaz? Tán csak nem azért mert 14 éve hagyják lerohadni?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Eladó az egész világ" de legalább is a Hazát kiárusítják aprópénzért...

@KisTehen: Mitől is lett romhalmaz? Tán csak nem azért mert 14 éve hagyják lerohadni?...
human
Itt egy film egy orosz 14 éves kislányról akit édesannya felhasznál Putyin propagandájához.
Mikor az anya arról beszél, hogy már várja, hogy a kislánya a hadsereghez csatlakozhasson érdemes nézni a kislány arcát, majd elered a könnye.
youtu.be/AyOAb7wxl3c?si=0MxnfqQqX1QwY23v&t=4058
Nessy
Pedig hogy megígérte Orbán, és a kormány ." a főváros nélkül nem döntenek"!! Na, ennyit a kormányunkról, és szavahihető vezetőjéről!
Nyírfa
Gyün az iszlám? Saját városrész saját törvénykezéssel. Mint ahogy azt a kínaiaktól már ismerjük.
kereső
Nem itten "álmodta" meg anno 2007-ben a Gyurcsány kormány a kormányzati negyedet? Igaz, most már van karmelita, meg hozzá lovarda és budavári kormányzó kapitány.
Olvasom, hogy pénzügyminisztérium árulja a József Nádor téri palotát- valami arab befektetőknek, mert a pm. új helyre költözik, hogy hová is??? Olvasom, hogy kilakoltatták a hadtörténeti múzeumot- mert kell a hely a honvédelmi a mi isztériumnak.
Olvastam, hogy orbán viktor elajándékozta az orosz államnak a Lánchid-palotát ( orosz kémbank).
Olvastam, hogy az egykori állami tulajdonú belgrádi ingatlanok eladásra kerültek- ki tudja, hogy az első tulajdonos jellinek mikor és mennyiért és hogyan vette ezt meg az MNB-tól- az csak mellékes szál, hogy az mnb miből vette , és milyen célra ezeket az ingatlanokat- lényeg, hogy mostmár ezek tiborcz istván tulajdonába kerületk.
Olvastam, hogy a magyar külügy számos ingatlant vásárolt meg Pozsonyban,(a szlovákok már leállitották) Erdélyben...
érdeklődve figyelem az olvasnivalót- hogy ezek az ingatlanok majd kinek a tulajdonába kerülnek egyszer is!

Olvastam, hogy orbán viktor elajándékozta Magyarországot...
namihami
Ez még Orbáni szinten is túl sok ""alaptörvényes"" ahhoz, hogy lemondjon róla! És a többi fideszkatonának is csurran belőle! Egy időre jól lehet lakatni azokat is! Aztán, ki tudja, mit hoz a jövő?!?! Még a tengerpart is előfordulhat!
Causescu is ezt hitte...
Nessy
Tábla a határon!
"Hitel átvállalással uniós Ország olcsón eladó!" Érdeklődni: Orbán Viktor. Bp. I. Várnegyed, Karmelita kolostor.
Dr. Proktor
@kereső: "Olvastam, hogy orbán viktor elajándékozta Magyarországot..."
Eladja, nem elajándékozza...
lusta
Így kell ezt csinálni. A nemzethy matyar gyapjasok tapsikolnak, hogy megint sikerült az éhező NER lovaginákat és lovagokat egy kis betevőhöz juttatni.
kereső
@Dr. Proktor: Én konkrétan a vizeinkre, földünkre, levegőnkre- az egész természeti környezetünkre gondolok, nem az épitett Magyarországra első sorban.Mert az előbbieket ajándékba adjuk kinaiaknak, koreaiaknak, és ajándékba kapta mészáros, tiborcz a balaton partját, a fertő tavat, az erdeinket- a természetvédelmi területeinket- amelyeket letaroltak.
human
@Nyírfa: Ettől nem tartok. Ez üzlet. Nem az iszlám jön ide, hanem a vagyonát megélni kívánó NER elit. És még ezt is állami támogatásból kapják.
rücsü41
Aki a cikket írta nem ért a joghoz, ugyanis minden szerződés gyakorlatilag felmondható, csak nem mindegy hogy milyen áron.
jesz
Első ránézésre azt hittem a képen látható patinás épületről, hogy ez a MÁV ékessége, üa Kelenföldi pályaudvar fénykorában...de nem.
Dr. Proktor
@kereső: Ráadásul, mint tudjuk illetve tudni véljük a hírekből, a föld aggasztó ütemű népesedése élelmiszer válságot fog okozni egy évtizeden belül, amikoris a legnagyobb szükség lenne földjeinkre.
Földjeinkre, amely Európa éléskamrája is lehetne, dehát kell az a pénz a hatalom fenntartására,...
Nyírfa
@Dr. Proktor: 06.34

Éléskamra...erről eszembe jutott Bábolna, arról Kishantos, majd a forrás-, a termálvizeink. És legyintettem, nemcsak élhetetlen, hanem infantilis nép a magyar.
Nyírfa
@human: tegnap, 16.19

Ahová az arab befektető beteszi a lábát, ott előbb-utóbb előkerül az imaszőnyeg és a müezzin. De ne legyen igazam!
Nyírfa
@kereső: 08.51

Utána kell olvasnom.
human
@Nyírfa: Imaszőnyeg most is van. Pár éve adtak át mecsetet Magyarországon. Erről persze a fideszesek nem tudnak. Az ő fejükben az él, hogy muszlimok nem élnek Magyarországon, mert Viktor nem engedi be a terroristákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.