Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe érkezve, a belvárosban tüntető gazdákkal találkozott, akikkel arról beszélgetett, hogy az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor tüntető gazdákkal találkozott Brüsszelben: Az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Brüsszel belvárosában tüntető gazdákkal találkozik 2024. január 31-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hozzátette: Orbán Viktor csütörtök este Brüsszelben megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel is.

A miniszterelnök belga újságíróknak kijelentette: új vezetőkre, új elitre van szükség Európában, mert jelenleg – legyen szó migrációról vagy az ukrajnai háborúról – az utca emberének hangját nem veszik komolyan, és ez egy demokratikus deficit.

A kormányfő kiemelte:

az Európai Unióban nem tartják megfelelően tiszteletben azt, hogy a mezőgazdaság az európai gazdaság fontos eleme. Számos országban a gazdák számára kedvezőtlen szabályozásokat vezettek be, amelyek megnehezítették a helyzetüket.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az ukrán mezőgazdaságra sokkal enyhébb szabályok vonatkoznak, így igazságtalan versenyhelyzet alakult ki.

Elsőként mi szenvedünk ettől, lengyelek, szlovákok, magyarok, akik közvetlenül Ukrajna szomszédságában élünk. De előbb-utóbb ez a veszély, ez a veszteség eléri Európa belső részét is, és itt, Brüsszelben, Franciaországban és Spanyolországban is érezhető lesz

- mondta a magyar miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezt meg kell állítani.

Az Európai Bizottságnak az európai gazdák érdekeit kell képviselnie az ukránokkal szemben, nem pedig fordítva

- tette hozzá.

Kifejtette azt is, hogy le kell állítani az ukrán termékek importját, mert a földművelés feltételei és körülményei nem azonosak, az uniós szabályozás miatt az európai gazdák súlyos veszteségeket szenvednek el.

A probléma megoldásaként Orbán Viktor azt javasolta, hogy legyen teljes vezetőváltás Brüsszelben, mert "ezek a vezetők soha nem fognak a gazdák számára kedvező döntéseket hozni".

"Olyan új vezetőket kell találni, akik valóban az emberek érdekeit képviselik" – tette hozzá a júniusi európai parlamenti választásra utalva.

Orbán Viktor tüntető gazdákkal találkozott Brüsszelben: Az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik, miután a Brüsszel belvárosában tüntető gazdákkal találkozott 2024. január 31-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (b2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Brüsszelben egyeztet az agrár tüntetőkkel, Magyarországon nem hajlandó szóba állni a pedagógusainkkal.
Vagy mint korábban a bohócügyi államtitkárát küldte ki egyeztetni...:
"„Bohócügyi” államtitkárát küldte volna a tüntetőkhöz Orbán
„Ezt a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni” - ezzel utasította vissza a szakszervezeti vezető szerint Orbán Viktor konzultációra való meghívásukat."
mandiner.hu/belfold/2011/06/bohocugyi-allamtitkarat-kuldte-volna-a-tuntetokhoz-orban

Egy mocskos szarkeverő, semmi több! Putyin elégedett lehet a csicskája munkájával...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Brüsszelben egyeztet az agrár tüntetőkkel, Magyarországon nem hajlandó szóba állni a pedagógusainkkal.
Vagy mint korábban a bohócügyi államtitkárát küldte ki egyeztetni...:
"„Bohócügyi” államtitkárát küldte volna a tüntetőkhöz Orbán
„Ezt a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni” - ezzel utasította vissza a szakszervezeti vezető szerint Orbán Viktor konzultációra való meghívásukat."
mandiner.hu/belfold/2011/06/bohocugyi-allamtitkarat-kuldte-volna-a-tuntetokhoz-orban

Egy mocskos szarkeverő, semmi több! Putyin elégedett lehet a csicskája munkájával...
Clavigo
Mint egy dagadt patkány.. szar görény putyincsicska retek..
balos
@Clavigo: A retket nem szeretem!A csúti tömeggyilkost pedig...!Majd akkor,ha lógni fog!
namihami
@KisTehen: 20.10: Bégetnek! És most egy disznó is kiment közéjük röfögni! Ha már itthon csak a jól megválogatott népe közé mer csak menni! Azok, ott még nem ismerik, azt se tudják, kicsoda!
balos
Itthon még a wc-re is tekesek kísérik,mert féltik a zsíros állásukat!
Clavigo
Remélem, legalább olyan szarul érzi magát ez a Fasz,mint amennyire szarul néz ki...ez holdkóros dagadt Muszkaszopó..
Cherry
@KisTehen: Ez a te dolgod szegény seggnyaló tehénsz@r
Maxipocak
Kevered a szart dagadt geci, de itthon csak golyóálló öltönyben, húsz tiktakos gyűrűjében mersz kiszállni a VW-ből, függöny mögül leskelődsz. Péntekenként a rádióban kinyilatkoztatsz és delirálsz. Sunyi kis patkány maradsz, bármennyire remegsz is a hatalomért.
Nessy
Itthon fenemód "odafigyelnek az emberek szavára" pártunk és kormányunk tagjai!
Sámannus
Ilyenkor szokott a föld megnyílni a pokol felé. Idehaza meg kordonhátán kordon amerre megy.
simmering73
Ha kint van milyen jól látja a dolgokat. Egészen szimpatikus. Nem is kellene visszaengedni.
Sámannus
@Maccska: nekünk putyint kell megbuktatni, nem orbánt,ó szegény úgy fog járni mint a partra vetett hal Megfullad, ha nem tud vissza jutni ahol élt.
Józsipapa
Akkor itthon is oda figyelhetnél az
emberek szavára...
RonaGyuri
ez olyan életszerű,
csak azon csodálkozom, hogy azonnal nem kiáltották ki a német-római császárrá!! =))
RonaGyuri
Szuverénításosdi Orbán módra

Orbán Viktor Brüsszel belvárosában kilátogatott a tüntető belga gazdákhoz

Mottó helyett egy kis emlékezetető:
Szóljatok a köpcösnek!
Brüsszel főállásban Belgium főváros!!! =))

Arról próbálta meggyőzni őket, hogy: „az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára. A kormányfő nyilatkozatában kiemelte: az Európai Unióban nem tartják megfelelően tiszteletben azt, hogy a mezőgazdaság az európai gazdaság fontos eleme. Számos országban a gazdák számára kedvezőtlen szabályozásokat vezettek be, amelyek megnehezítették a helyzetüket.”!!!
Péter2
Evvel a húzásával teljesen elásta magát ! Most már nincs Horn Gyula aki kimentse , mint tette sajnos pedig tompikának már vitték a kötelet !
kereső
Az untó átalakitja- fokozatosan a mg. támogatási rendszerét. Az eddigi magas területalapú támogatást felváltja a fenntartható gazdálkodás támogatása, a zöldiséti programok támogatása, a klima-és éghajlat változáshoz alkalmazkodó mg, termelés támogatása. Ennek része ugye a mg-ben felhasznált üzemanyag/gázolaj adómértékének visszatéritési támogatás csökkentése- a német gazdák konkrétan ezért tüntetnek, mert a német kormány drasztikus módon csökkentette ennek a támogatási eszköznek a mértékét- és az eu koncepciónak megfelelően - mert a támogatások eltolódnak a nagyoktól, a közepes-és kisgazdaságok támogatása felé. Ugye nálunk a földalapú támogatások 80%-a két nagynál csapódik le- mészáros,csányi párosnál, de jut belóle babis volt cseh kormányfőnek is.
És az eu előre látó- felkészül arra, hogy ha Ukrajna csatlakozik- majd valamikor 2030 tájékán, akkor vinné a földalapú támogatások 80%-át, a nagy mg területe miatt. Na de mindez orbán számára hottentotta nyelvű- ezt sem érti, és az átalakitás valódi céljait sem- amely a nemzethy!!! mezőgazdaságok fenntartását , alkalmazkodó képességét növelné.
Aki nem hiszi- az összes tagállam nyelvén fenn a program-és a hozzá kapcsolódó szabályozás az eu honlapján. El lehet olvasni.
NKF
Érdekes! A Propeller nagy előnybe részesíti a kommentekben a balosokatDe mindegy!
Orbán Nyugat-Európában növeli a népszerűségét!
csak úgy....
a paraszt megértést tanusít a nyugati tüntetö parasztokkal szemben,közbem a magyar tüntetöket mindíg is nagyivben leszarta, na de ö egy ilyen jellem(telen)!
kereső
Megkérem Petr Pavel cseh elnököt, Macron francia elnököt, vonDer Leyen EB elnököt, Tusk lengyel miniszterelnököt, hogy legyen szives eljönni Bpestre asz EP választás előtt kampányolni. Álljanak szóba az utca emberével- beszékgessenek el velük, az európai "vezetőkről", és az Eu szabályairól.
Clavigo
Kész csoda,,hogy nem volt körbe kordonozva a More,,,mint itthon.. Bár az is lehet,,hogy csak cigit tarhált ez köcsög..
RonaGyuri
Orbán tényleg bátor vagy csak nem ismeri klasszikus viccet,

ami az esti brüsszeli „sétájáról” ugrott be

Hruscsov vendéklátójával a részegek randalírozásáról beszélgetett. A brüsszeli főpolgi közölte vele, hogy náluk nincs ilyen gond, s adatott neki egy revolvert, hogy ha olyat lát nyugodtan lője le!
Másnap reggel a lapok: egy dagadt törpe revolverrel hadonászva a fél szovjet küldöttséget megsebesítette! =))
Béla333
O1G rácsodálkozott a nagy gépekre... Eddig csak olyan traktort látott, amivel a tüzifát el lehet lopni...

"Fatolvajok traktora előtt pózoltak Orbán Ráhelék?"
24.hu/belfold/2013/09/20/fatolvaj-traktor-elott-pozoltak-orban-rahelek/
justhpeter
Olyan pofával keringett a hatalmas mezőgazdasági gépek között mint hülyegyerek meseországban.
Giovanni Alba
@kereső: ma, 07:57
Orbán-hívő fidesz-fan nem olvas, csak ír. Főleg nem olvas EU honlapot, mert ott a Soros nevelte libsik összezavarnák mindenféle tényekkel és logikus észérvekkel. Nekik a bájer zsoca mondja meg, mitől forog a (lapos)Föld, ő az, aki egyértelműen rámutat az aktuálisan gyűlölendőkre.
Vektorék komcsizása kapcsán mindig felmerül bennem a kérdés: Vagány fiú, ezt így a szemébe mondtad apádnak, a párttitkárnak is? Akkor nem csoda a nevelési célzattal kapott sallerok, kokik és tockosok nagy száma.
simmering73
"És igen, van lejjebb. Mindig van, akkor is, amikor már a magmát is elhagytuk. Orbán Viktor Brüsszelben bemerészkedett a tüntető gazdák közé, és beszédbe elegyedett velük. Az a bátor utcai hepciás, aki itthon kordonok, függönyök és TEK-esek mögött bujkál még a teljesen békés polgárok, mégpedig a saját országának a polgárai elől is, aki soha, még véletlenül sem állt szóba tüntető diákokkal, tanárokkal, egészségügyi dolgozókkal. Hiába, ez van, amikor egy despota ott szarja le a saját országa népének kínját és baját, ahol van, amikor rohadtul nem érdekli azoknak az embereknek a panasza, akiknek a pénzéből tolja alá a luxust az udvartartása, ha pont az a nép nem érdekli, akiknek a saját lábán áll az egész pereputtya. Akikért tehetne, és kellene is tennie valamit, mindent, ami csak erejéből és tudásából telik, azok nem érdeklik. A belga gazdák bezzeg érdeklik. Hogy értsék a szektatagok; a vezérük, a bálványuk szarik rájuk, már kipréselte belőlük, amit lehetett, most ő nagyobb célok felé tör. Az Európai Unió ura akarna lenni."
kolozsvaros.com/2024/02/01/a-kepmutatas-kiralya/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.