Novák Katalin Fidesz-alelnökből lett köztársasági elnök újabb, eddig nem ismert kegyelmi döntése került elő.

Novák Katalin újabb hajmeresztő kegyelmi döntése került elő

Hány ilyen döntése lehet még? Forrás: facebook

A Kaposvári Járásbíróság 2022 januárjában ítélt börtönre egy nőt, aki egy bíróságon volt takarító. Titokban rendszeresen felbontotta, majd visszazárta a bírósági leveleket, feltúrta a bírók asztalán az iratokat, le is fényképezte azokat. 1 év 10 hónap börtönt kapott, majd Novák tavaly februárban megkegyelmezett neki.

A nőt a felvételi beszélgetésen tájékoztatták munkája bizalmas jellegéről, majd igazságügyi alkalmazotti esküt is tett. Kulcsa volt az irodákhoz, még elnöki irodába is be tudott jutni – idézi a hvg a forrást.

Az ítélet szerint:

"Hivatalos bírósági, postázásra előkészített lezárt levelet személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd a lezárt borítékot felbontva, annak tartalmát jogosulatlanul megismerte, ezt követően a borítékot visszazárta."

"Bírói döntésre váró, ügyiratborítóban elhelyezett vádiratot személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak teljes tartalmát a saját Iphone típusú mobiltelefonjával jogosulatlanul fényképen rögzítette."

"X büntetőügyében tárgyalás tartása iránti kérelmét, amely Y bíró irodájában ügyiratborítóban volt elhelyezve, személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak teljes tartalmát a saját iPhone típusú mobiltelefonjával fényképen jogosulatlanul rögzítette."

"1-1 darab hivatalos bírósági, postázásra előkészített és lezárt levelet személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak tartalmát jogosulatlanul megismerte, ezt követően a borítékokat visszazárta."

A nő a tárgyaláson elismerte a bűncselekményeket és a bűnösségét, de vallomást nem tett. A bírósági iratok szerint "iskolai végzettsége, jelenlegi munkaviszonya, jövedelme nem ismert. Férjezett, kiskorú gyermeke nincsen. Vagyontalan. Büntetlen előéletű."

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott cselekménye a közbizalmat nagy fokban gyengíthette. A nőt 1 év 10 hónap börtönre ítélték folytatólagosan elkövetett tiltott adatszerzés bűntette miatt, és nem függesztették fel a büntetést, éppen a fentiek miatt. Emellett három évre a közügyektől is eltiltották, illetve örökre eltiltották attól, hogy állami szervnél, "de kiemelten bíróságon, ügyészségen, rendőrségen" dolgozzon.

A nő fellebbezése miatt az ügy másodfokra került, a Kaposvári Törvényszék 2022 márciusában helybenhagyta az ítéletet, és azt írta, "a vádlott cselekménye a bíróságok működésébe vetett közbizalom megrendítésére alkalmas volt, ahogy arra az elsőfokú bíróság helyesen mutatott rá".

Az ügy ezután a Kúrián kötött ki, amely 2023. április 18-án tartotta a tanácsülését, és fenntartotta az első és a másodfok határozatát, a felülvizsgálati indítványt nem találta alaposnak, ugyanakkor, mint az indokolásból kiderült, ekkorra már kegyelmet kapott a nő.

A köztársasági elnök 2023. február 7. napján meghozott – az igazságügyi miniszter által 2023. február 9. napján ellenjegyzett – KEH/443-7/2023. számú határozatával a terhelttel szemben kiszabott büntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből 2 évi próbaidőre felfüggesztette – áll a dokumentumban.

Ugyanígy derült ki az is, hogy K. Endre kegyelmet kapott, ott is a Kúrián kötött ki az ügye, de mire összeült a tanács, addigra már döntött Novák Katalin, így ez bekerülhetett a dokumentumokba.

Forrás: hvg, E-akta

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@KisTehen: Ezt te tényleg megkérdezed??? Normális vagy? Én még a férjem levelét se bontanám fel, nem is tettem, de a főnökömét pláne nem. A te erkölcsi tartásod a béka segge alatt ezer km-re van. Milyen ember vagy te? naponta elárulod tízszer. Hogy nevelt anyád, apád?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@Maccska: Göncz már rég meghalt,ellene már úgysem tudsz mást tenni,mint az emlékét mocskolni. De a katyi még él,ellene igenis kellene tennie a társadalomnak. De látom,nálatok a megafosban bármilyen szart imádtok amit a fidesz elétek rak. Bezzeg,hogy kárognál,ha nem a katyi,hanem Gyurcsány adott volna kegyelmet ennek az embernek.
dr. prédikátor
Ez egy mocskos szemét fitymaszos fapicsa ringyó!!!
Horizont
@Maccska: 19:13
Áruld már el kik azok a lipsik? És itt ?? Milyen elvekkel? Csak ezt tudjátok fújni. Lipsik...Gyurcsány...Brüsszel...Soros. Annyira szánalmasak vagytok.
Még azt se látjátok -ti nem lipsik hahaha- hogy repedezik orbán rendszere minden mutató szarul áll, mindenki utálja aki normális a világban. De ti mindennap kezet csókoltok neki aztán segget nyaltok. Ingyen. Nektek NEM Magyarország az első. Hazaárulók vagytok mind -nem lipsik-.
Pálinkás Pál
no ezért kellett ez a " nemzethy fidesz szajha "...
kereső
Megtaláltuk Novák Katalin egy újabb kegyelmi döntését, ezúttal egy "közbizalmat nagyfokban gyengítő" bűncselekmény ügyében:
"Ki is felügyeli a NER titkosszolgálatát? Ja? Az Arrogáns Tóni...
Gondolod, hogy őket nem érdekli, hogy a bírók közül kit és mivel lehet megzsarolni?
Ne felejtsd el, hogy maffiaállamban élünk..."

" Vagy éppen egy vállalkozót, akinek a fővállalkozó- általában a közbeszerzés nyertese- elfelejtette kifizetni a munkadijat."
Toller Béla
Szerintem gyárfás is jól fogja magát viselni a börtönben, portik meg egyenesen kultúros lesz ott ! És kegyelmet kapnak majd ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.