„Vezetőnek” nevezi magát a European Conservative, és bár a támogatások vastagok, a piacon nincs nagy sikerük.

Magyar milliárdokból dicséri Orbánt egy angol nyelvű lap Európa-szerte

Illusztráció: Orbán Viktor / Facebook

Magyar közpénzből terjeszti külföldön az orbáni ideológiát egy angol nyelvű lap, a European Conservative – írja az RTL.hu. Egy negyedévente megjelenő folyóiratról, illetve a hozzá tartozó híroldalról van szó, amely magát így definiálja:

„Európa vezető konzervatív angol nyelvű filozófiai, politikai, művészeti és kortárs témájú kiadványa”, amely mindent „rendíthetetlenül tradicionalista szemléletből közelíti meg”.

A European Conservative-ben megjelenő cikkek és kommentárok egy része kifejezetten a magyar kormányzati álláspontot ismétli. Az RTL szerint a Szabad Európa tavaly nyáron nyomozta ki, hogy erre a kiadó több mint 1,6 milliárd forintot kapott támogatásként a Batthyány Lajos Alapítványtól (BLA).

A BLA korábban egy fideszes kötődésű magánalapítvány volt, majd 2015-től kezdve egyre nagyobb összegű állami támogatásokhoz jutott előbb a Miniszterelnökségen, majd a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül. 2021-ben lett úgynevezett közérdekű vagyonkezelő alapítvány, tehát elvileg a kormánytól függetlenül közfeladatot lát el, ezért az államnak az adófizetők pénzéből kell finanszírozni.

A Lánczi András többségi és Alvino-Mario Fantini résztulajdonában lévő European Conservative kiadóját Budapesten jegyezték be, a szerkesztőség Brüsszelben van. Főszerkesztője Fantini, egy olasz publicista, a Mathias Corvinus Collegium vendégelőadója, aki tavaly februárban Orbán Viktor hivatalában is vendégeskedett, akiről rajongva írt később.

A lap a 2021-es, csonka üzleti évben a kiadó mindössze nettó 3,2 millió forint értékesítést könyvelhetett el, mínusz 15,1 milliós adózott eredmény mellett. A 2022-es évben nettó 24 milliós értékesítés mellett 13,5 milliós adózott eredménnyel zártak. Az RTL kíváncsi volt, hogy tavalyi bevételeik milyen arányban származnak piaci forrásokból, de megkeresésükre cikkük megjelenéséig nem válaszolt a kiadó.

Forrás: RTL.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Az nem bűncselekmény, ha orbáncék kosár számra öntik külföldre a közpénzeket saját maguk fényezésére, csak az a bűncselekmény, ha a baloldalt külföldről pénzelik? Na menjetek ti a jó édes anyátokba vissza, oszt ott legyeztek szuverének!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""A lap a 2021-es, csonka üzleti évben a kiadó mindössze nettó 3,2 millió forint értékesítést könyvelhetett el, mínusz 15,1 milliós adózott eredmény mellett. A 2022-es évben nettó 24 milliós értékesítés mellett 13,5 milliós adózott eredménnyel zártak.""
Adjátok oda a Lölőnek, majd az nyereségessé teszi! Egy ""cukkerbernek"" az nem kihívás!
balos
@namihami: Na a szar fényezésére mindig lesz pénze a geciéknek az adónkból!
Nessy
@KisTehen: Az ég áldja meg magát! Kit érdekel a német gazdák problémája, amikor nem a németek, hanem mi lettünk az Unió legszegényebb országa, és mi itt élünk!
colibri
Az nem bűncselekmény, ha orbáncék kosár számra öntik külföldre a közpénzeket saját maguk fényezésére, csak az a bűncselekmény, ha a baloldalt külföldről pénzelik? Na menjetek ti a jó édes anyátokba vissza, oszt ott legyeztek szuverének!
kereső
Ennek a lapnak tulajdonosi posztjáról kellett lánczinak lemondani, mert ő lett a szuverenitásvédelmi/NER/orbán védelmi hivatal/ ÁVH utód/ vezetője? Aszongyák, hogy ez a kiadó valójában habony érdekeltség- és akkor most már ott van a miniszterelenökség kifizetési listáján? Akkor immár közszereplő?
csak úgy....
@KisTehen: = elmebeteg! ( a fidesz elmebetege)
Péter2
Ennek a korcs rendszernek ez a hozadéka , adóforintoknak amiknek a jobblétre kellene mennie ,azt a fidesz a saját torz , beteges víziói fényezésére költi ! Ennek a rendszerbek a bukása után elsők között leszek akik személy szerint fogok írásos feljelentést tenni , azok pénzek ügyében amiket ez az elkurmány a saját fényezése , és külföldi pártok támogatására fordított ! Ezért mondtam mindent dokumentálni ! Idáig már szép anyagmennyiséget gyűjtöttem a hasonló visszaélések ügyében később ezek jók lesznek a feljelentés alátámasztására , akkor már nem lesz polt és egyebek , viszont sok fideszesnek egyenes út lesz a börtönbe !
Pusztai
A bdsrhdtqrnytkt.
Anno Fellegi bukása után is 100 milla USD-vel emnt ki kalifornába, hogy lopbbi csapatot szervezzen ebből a pénzből.
..
És ezek a rohadék csótányok guruló dollároznak, mikor a férgek 10 és 100 milliárdokat költenek a maguk fényezésére!!

És persze van egy kiváló ellenzékünk, akik mindent felderítenek, elmondanak, és hatékonyan eljutattják a fideszmaffiózók gazemberségeit, ami után tudja a választó hová szsvazzon!!
Senki ne jöjjön a médiával, azt is ez a kiváló ellenzék baszta el!
Péter2
@colibri: Soros adja az nem külföldi pénz , mert Soros György magyar állampolgár , ez az elsődleges állampolgársága , mert Magyarországon született ! Soros pénz nem külföldi !
colibri
@Péter2: Igazad van, de ez a kommunikáció, ami minden csatornán ömlik felénk és még a Lánczi féle hivatalnak is azt adták feladatul/törvényben, hogy ezt büntetni kell.
Pusztai
@colibri: ellenzéktől 1x is hallottad mikor azt mondják, Soros pénzén éltévekig a geczi, - HVG cikk,- a fidesz mai értéken mrd-okat kapott, és ha most Soros szálakat mondanak akkor az nem ok mert magyar és nem külföldi, szuterénesek bekaphassák!!
Ez a tetves ellenzék képtelen hatékonyan visszagyűrni a xart!
colibri
@Pusztai: Pedig most jókora pénzbüntetés kinéz az ellenzéki pártoknak az előző választás támogatása miatt (azóta megy a dollárbaloldalazás), amit kb akkorra fognak időzíteni, amikor a legnagyobb szükségük lesz a kampányolásra. Az ellenzéknek egyszerre kellett volna felállni 2014-ben és hagyni megfőni a fidess-kdnp-t a saját zsírjában! Akkor nem tették, azóta sem jutottak még el idáig, most meg már teljesen szétmorzsolódtak, naponta bizonyítják, hogy megélhetési politikusok. Nagyon nagy a vétkük abban, hogy idáig fajult a helyzet és sajnos változás nem várható.
csak úgy....
"Lelki és anyagi nyomorúság mindenütt.Véreink ezrével vándorolnak ki.Az országot pedig birtokolja néhány ezer úr."
/Ady Endre/
Béla333
"a kiadó több mint 1,6 milliárd forintot kapott támogatásként a Batthyány Lajos Alapítványtól"

Meg a k.anyjukat a mocskos szemeteknek!
Eladott Ország
Orbánt ezzel a közpénzzel is el kell számoltatni, bár ez "csak" aprópénz az elb@szott ezermilliárdok mellett!
simmering73
Modhatjátok ti a szarra, hogy csokoládé torta, az még attól szar marad.
simmering73
@KisTehen: 11:53 Ezt honnan szoptad te szopós ökör? A prostisrácokról?
Eladott Ország
Több mint 1,6 milliárdba került a magyar adófizetőknek a The European Conservative, egy brüsszeli, angol nyelvű, jobboldali hírportál – írta a Szabad Európa. Bezzeg ha Karácsonyt, az ellenzéket támogatja pár haladó szellemű, nyugatra szakadt hazánkfia! Különösen fájdalmas, hogy ilyen értéktelen , szarkeverő és pénzmosó hirportálokra megy el magyar közpénz. Keresse meg az ellenzék a jogi fogást, hogy leállítsa a BLA (Batthyány Lajos Alapítvány) további finanszírozását. A pénzmosáson kívül ezeknek az anarchista szervezeteknek csak az a céljuk mint az MCC-é, hogy bármit , bárhogy de bomlasszanak a fennállóból, mert amúgy nekik maguknak világképük, mondanivalójuk nincsen.Leginkább a bolsevikok habitusa hasonlítható hozzájuk Az igénytelenségre és az anarchista romboló jellegre meg ezek közös famulusa, Orbán Balázs személye a garancia. European Conservative (csakúgy, mint a Habony-féle V4NA nevű "nemzetközi hírügynökség" vagy a GFG által összetákolt majd kipusztult 888) pusztán és kizárólag PROPAGANDÁT tol - méghozzá a Fidesz nevű párt partikuláris propagandáját. Szó nincs itt hírekről, szó nincs itt újságírásról. Ezek a szarok egytől egyig a magyar adófizetők pénzén működtetett PÁRTPROPAGANDA szócsövek. Ráadásul kivétel nélkül mind minősíthetetlenül amatőr és tenyérbemászóan primitív.
Eladott Ország
Ha már értéket teremteni nem tudott a fidesz, ellenben csődbe vitte az országot azzal, hogy minden mozdíthatót ellopott, a maradékot pedig szétbarmolta, tönkretette, lezüllesztette, lerohasztotta, lelakta akkor már legalább a szardomb tetején járassa csúcsra az agymosásos propagandát, hogy itt aztán minden überfasza, illetőleg minden országba kell telepíteni egy illetékes alapítványt vagy valamilyen proxy pénzmosó szervezetet ami valami pszichopata kifordított ideológia mentén odaszarik a szőnyegre illetőleg az a dolga, hogy bomlasszon, adjon otthont ruszki és kínai kémeknek, kiabáljon, verje az asztalt, szidjon, hamisítson, rágalmazzon, mosson pénzt, mocskoljon be mindent és mindenkit, tegyen tönkre amit csak lehet. Kicsinyes, gonosz, undorító, kapzsi, semmirekellő, korlátolt, komplexusos kretén emberek szánalmas bosszúja mindez amiért az EU-ban rosszallják, hogy itten diktatúra épül meg lopnak meg kiközösítenek a ruszkipártolásért, kínai betelepítésért, meg nem utalják már az ellopható EU-s pénzeket?! Büdös szemét hanyatló, istentelen nyugat, főleg úgy hogy kb. az összes amellett, hogy oda szökdös amikor csak tud, oda jár gyógyulni, ott taníttatja a gyerekét, oda menti ki az ellopott közpénzt, szíve szerint ott élné le az egész életét. Bizony ilyenfajta, nyálkás, bűzölgő, tekergődző férgekkel van mindenkinek dolga. Már rég bűnszervezetté kellett volna ezeket nyilvánítani az adott országokban tiltólistára téve meg kiutasítva mindenkit akinek csak érintőlegesen köze van mindehhez a mocsokhoz.
Pusztai
@colibri: A fidesz m8nden választást csalással, hazugsággal nyerték, de ez a fasz ellenzék meg csak nyavajog azon kesereg amit ők basztak el, pl a médiáik!!
SZARHALOM!!
sándorbence
olvassamármama azimádottját magyarközpénzmilliárdokból fényezikeurópában
magánálmeg mindenhétvégén farhátebédvan erretellik gondolkozzonmármama
Eladott Ország
1700 millió forint egyetlen náci szennylapnak, miközben az egész az titkosszolgálat és rendőrség Karácsonyék 500 millióját nyomozza kamuból, és ezek ugatnak guruló dollárokról, amikor közpénzből milliárdok gurulnak a maffiózóknak! De a tanárok béremelését fizesse Brüsszel, és az ellenzék sírja ki a kifizetést, amíg mi Nyugaton toljuk magyar közpénzből a tálib propagandát. Ha 13 évnyi teljhatalmú kormáynzás csődje után is csak a hazugságokkal lehet sikert elérni, akkor akkor erre is kell áldozni. Mindenáron meg kell védeni a nertársak sikereit. Hol van ilyenkor az ÁSZ? Ja nem ér rá mert véresre bünteti éppen az ellenzéki pártokat. Nem csak a pénzt, a konzervatizmus fogalmát is szeretnék ellopni. Nekik az a konzervatizmus, amit megszereztek, lopott vagyont, privilégiumokat, hatalmi pozíciókat, véglegesen le kell konzerválni.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:53 ☻Nem a fideszes elmebetegek közt vagy b+ , hülye phasz!
"A német minimálbér évi bruttója
- 2024: a minimálbér havi bruttója 2.151,07 €, éves szinten pedig bruttó 25.812,84€
- 2023: havonta bruttó 2.080 € eurót, éves szinten pedig bruttó 24.960€"...

nemetorszagi-magyarok.de/infok/nemet-minimalber-netto
Nessy
Tisztelt pártunk és kormányunk vizet prédikál, miközben pájinkát szlopál!
Pusztai
@Nessy: a MI PÁLINKÁNKAT VEDELI!!
Billibácsi
Viktória! Rajtad már ez sem segít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.