Szimpátiaszavazást tartottak Balog Zoltánról a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában.

Telex: Balog Zoltán nem mond le
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, kedd délelőtt érkezett meg a református egyház zsinati hivatalába Balog Zoltán püspök, exminiszter, hogy magyarázatot adjon a kegyelmi botrányban játszott szerepére.

A Telex információi szerint itt arról szavaztak, hogy Balog maradjon-e a zsinat lelkészi elnöke, azaz lényegében az egyház hazai vezetője. A lap értesülései szerint Balog nem mond le, marad a pozíciójában.

Balogot öt órán keresztül hallgatták meg, a résztvevők délután három és négy között kezdtek el kifelé jönni az épületből, egyikük azt mondta az ott várakozó újságíróknak, Balog várhatóan még kedden nyilatkozatot ad le a tévében és egy nyilatkozatot is kiad. Amikor a Telex arról érdeklődött a zsinati hivatalnál, hogy ez a nyilatkozat mikorra várható, csak annyit mondtak:

Minden időben ki fog derülni.

Forrás: Telex

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Védik a farizeusok a felszopójukat!A hatalomhoz csak így érdemes tagozódni gerinc nélkül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ezért nem vagyok egyetlen pártnak és egyháznak sem tagja. Nem akarom a Daedalont naponta szedni. Nekem elég a kalcium, hogy a gericemmel minden rendben legyen.
simmering73
"Hivatalosan az egyház az államtól elválastzva működik, a gyakorlatban nem. Orbán tette Balogot is püspökké, s ha ő azt akarja, akkor Balogot lemondatja vagy kirúgatja, mert a Református Egyház nem fogja vállalni Balog miatt (az előnyök helyett) Orbán szankcióit. Ha Balog bevallja, hogy támogatta a kérelmet, akkor is mennie kell. Ha hazudik, akkor is.

Kivételesen ne zárjuk ki annak lehetőségét sem, hogy a református egyház tagjainak is lehet valamit számító véleménye az ügyben. Balogot ráerőltették az egyházra, miután lemondott a politikai szerepéről és a miniszterségről. A botrány miatt nem fog kiállni mellete az egyház közvéleménye, mert rájuk ég a pedofília, ami klasszikus katolikus ügy."
nepszava.us/balogot-megvedte-a-reformatus-egyhaz-nem-mond-le-a-pedofilia-vedelmezese-utan/
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:21
Azért,hogy több ideje legyen veresné mellett a feleségedet is kúrni szegény püspöknek.
Loksmith
Ez egy gyáva féreg , nem keresztény nem ember.
Cherry
Becstelen ördögfajzat...pokolban fog égni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.