„K*rvák cseréje” címmel jelent meg Arató Andrásnak, a Klubrádió vezetőjének egy véleménycikke Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról még vasárnap. Azóta bocsánatot kért az újságíró, aki k*rvának nevezte Novák Katalint és Varga Juditot, és azt mondja, találhatott volna szerencsésebb hasonlatot.

Kedden eltűnt a Klubrádió weboldaláról az a cikk, amelynek a címében k*rvának nevezték a lemondott köztársasági elnököt, valamint a korábbi igazságügyi minisztert. Arató András szerint sokan félreértették az írását, mégis bocsánatot kért a történtek miatt – írta meg az Index.

„K*rvák cseréje” – Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról ezzel a címmel írt az újságíró, most bocsánatot kért: "Ha prostituáltnak nem is, de bútornak tartja őket "

A cikk címét a megjelenés után finomították, a Google keresőjében az eredeti cím jelent meg még hétfőn is. Az ügy nagy port kavart, hétfőn is többen kommentálták már a történteket.

A publicista a cikk visszavonása után nem sokkal rövid írást is megjelentetett a Klubrádió oldalán. Ott azt írta, hogy

a publicisztika szubjektív műfaj, elsősorban a szerző magánvéleményét tükrözi, nem a szerkesztőségét. Az elmúlt napokban megint sok ok volt arra, hogy véleményt mondjunk a közvéleményt joggal felháborító eseményekről. Nem véletlen, hogy az emberek többségében forr az indulat, így bennem is

Meglehet, éppen a jogos felháborodás eredményezte, hogy az írásomat sokan félreértették, mások szándékosan félreértelmezték. Ezért a korábbi publicisztikámat visszavonom – írta.

Lehetőleg kerülni kell a félreérthetőségükkel indulatokat kavaró szavakat, még akkor is, ha mindig fennáll a valós veszély, hogy a leírt mondatokat szándékosan félremagyarázzák. Azoktól, akiket – akaratlanul is – megbántottam, bocsánatot kérek. Az írás eredeti címének még a publikálása előtti megváltoztatását éppen a félreértések elkerülése érdekében találtam szükségesnek. Sajnos azonban egy technikai hiba következtében – percekre – nem az érvényes szöveg jelent meg

– közölte Arató András.

A Klubrádió vezetője a 444-nek röviden nyilatkozott is a történtekről. Nekik azt mondta, a botrányos cím „kis figyelmetlenség” következtében került ki az internetre.

A kérdésre, hogy jó ötletnek tartja-e azt, hogy a cikkben többek közt „bútorként”, tárgyiasítva írt a két női politikusról, azt mondta, a pótcselekvés érzékeltetésére létező, elfogadott mondás a „lecserélni a bútort”, és szerinte Novák Katalin és Varga Judit csak a „bútor kategóriában” vettek részt a magyar közéletben.

Hozzátette, tartalmilag továbbra is egyetért azzal, amit a cikkében írt (az írásnak az automatikusan, a Wayback Machine által lementett változata továbbra is elérhető). Állítása szerint a publicisztikájában többször említett nyilvánosház alatt „az ország vezetését” értette, amelyben szerinte „a két hölgy nem érdemi szereplő”. De ha újra nekiülhetne a cikkének, akkor elgondolkodna, hogy más analógiára építse az írást – mondta a 444-nek.

Forrás: 444.hu, Index

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Hibázott, bocsánatot kért... - ezekért manapság vagy eltűnnek a közéletből, vagy a "cégük" mögé bújva sajnáltatják magukat.
Az ő estében én egyszerűen pofán csapnám őt szavaiért.
RonaGyuri
hol van a szövegértés??? akkor ide is!!!

Nos akkor újra, tartok tőle nem utoljára

Lassan – és szájbarágóan -, hogy ti is értsétek

Ahogy a magukat budai úrigyereknek képzelgők mondanák:
Pro prímó előccör:
Arató nem qurvázta le a 2 libát, csak annyit mondott, hogy nem őket a bútorokat, hanem az igazi qurvákat kellen lecserélni
Pro prímó másoccór
ez igencsak libasorban sincs a magyar Nemzet szokásos jelzőihez képest
Pró prímó harmaccór:
bő negyed százada Bayer Zsólti három társával az ATV műsorában egy órán keresztül csak „büdös vén kurva”-ként említette (legalább egy tucatszor) a világhírű filozófus-nőt!!! =))
jáger laszló
Arató most nem aratott sikert!!
Ezután biztos +gondolja milyen szavakat használ!!??
Ezt a tettét szégyenheti!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@sokanvagyunk: "Hibáztam, bocsánatot kérek" mondta tegnap egy püspök, és részükről az ügy lezárva! Pedig kicsit komolyabb ügyről van szó.
Csizmás Kond
...ki mint él úgy ítél...szégyen az ilyen szintre való sülyedés bármilyen újságírónak nevezett baromnak is.
izéke
@RonaGyuri: primo első
secundo második
tertio harmadik
quarto negyedik
quinto ötödik
sexto hatodik
septimo hetedik
okto nyolcadik
nem nem kilencedik
decimó tizedik
undecimo tizenegyedik
duodecimo tizenkettedik
decimo tertio tizenharmadik
decimo quarto tizennegyedik
decimo quinto tizenötödik
decimo sexto tizenhatodik
decimo septo tizenhetedik
decimo octo tizennyolcadik
decimo nono tizenkilencedik
vicesimo huszadik
vicesimo primo huszonegyedik
vicesimo secundo húsz másodperc
vicesimo tertio huszonharmadik
vicesimo quarto huszonnegyedik
vicesimo quinto huszonötödik
vicesimo sexto huszonhatodik
vicesimo septo huszonhetedik
vicesimo octo 28
vicesimo nono huszonkilencedik
tricesimo harmincadik
tricesimo primo 31
ultimo az utolsó

Öhm öhm

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.