Az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter menesztette Bús Balázst, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökét – számolt be róla a 24.hu.

Újabb belharc a Fideszben: Csák János kirúgta Bús Balázst, az NKA alelnökét
Csák János kulturális és innovációs miniszter a Szegedi Tudományegyetemen tartott sajtótájékoztatón 2024. január 13.-án. A miniszter bejelentette, hogy a kormány kétszázmillió forinttal támogatja az egyetemen folyó archeogenetikai kutatásokat, melyek az elmúlt években a világ élvonalába jutottak. MTI/Lehoczky Péter

A lap azt szerint kedden este tárgyalások folytak a konszolidált elválásról.

Az NKA jelenleg a legszélesebb pályázati rendszert működtető kultúra-finanszírozási szervezet Magyarországon, sok milliárd forintnyi támogatást osztanak szét.

Az Index szerint a konfliktus azon robbant ki, hogy az NKA alelnöke kritikát fogalmazott meg a készülő kulturális törvénnyel kapcsolatban, mert nem értett egyet a kultúrstratégiai intézmények koncepciójával.

Ez azt jelenti, hogy minden művészeti területen lesz egy kiemelt intézmény. Bús állítólag azt is kifogásolta, hogy a minisztérium szorosabbra akarja fűzni a kapcsolatot az NKA-val.

Utoljára L. Simon László idején fordult elő az, hogy az NKA alelnöke egyben a kulturális államtitkár volt, most hasonló konstrukció jöhet létre.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Csák János akinek havi 5 millió a fizetése.
Nincs több kérdésem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Csák János akinek havi 5 millió a fizetése.
Nincs több kérdésem.
LászlKovács
Csák eddig nem csinált mást, csak " rugódozott"! Ha sz@r felkerül a polcra, mindjárt lekvárnak érzi magát!
human
Úgy nész ki, hogy egy újabb G nap következik a fideszes belharcok miatt.
Péter2
Alakul ez kérem szépen , minden rezsimnek, eljön a vég kezdete ! Semmi nem tart örökké !
jáger laszló
Zajlanak az események a csák szférában
Nagyon örülünk neki!
Csák így tovább
barátilag
J.L.
sziralisa
Érdemes felkeresni Bús Balázs facebook-oldalát, ott ez áll: "A mai napon kezdeményeztem felmentésemet Csák János miniszter úrnál az NKA alelnöki és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói tisztségből, arra való tekintettel, hogy Óbudán újra elindulok az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként." www.facebook.com/photo.php?fbid=960282465453590&set=a.368767894605053&type=3&ref=embed_post
lampa laz
Mind elmehetne most már a Búsp*csba.
kereső
@TaknyostPofozó: Tudtad, te "magyarkodó ", hogy a magyar nyelv 1844-től államnyelv? Nektek 180 év alatt sem sikerült elsajátitani Arany János nyelvét. Mert a magyar szavak egymás mellé rakása, még nem a magyar nyelv, főleg akkor nem, amikor csakis arra használják, hogy gyúlölködjenek, rágalmazzanak vele.
Hazaszeretet
@TaknyostPofozó: Ámen! Isten áldja a kormányunkat, a hazát és a nemzetérdeket ezektől a sok mellébeszélő liberális férgektől.
kereső
@TaknyostPofozó: "Nyelvében él a nemzet"- ti éppen a nemzetet gyalázzátok, alázzátok meg szóhasználatotokkal.Ez lett a "kultúrátok"- amely inkább átok a magyar nyelven, a nemzeten,
"S vajon tudjuk-e, honnan származik az ugyancsak mindenki által ismert „nyelvében él a nemzet” szállóige? Kisfaludy Károly A kérők című vígjátékában már ír hasonlót: „Nyelv teszi a nemzetet.” De ez még nem a mai forma. A szállóigét a tudós társaságot, az Akadémiát alapító Széchenyi Istvánnak is tulajdonítják. Valóban van hasonló mondata a Hitelben: „Az egészséges nemzetiség… fő kísérője a nemzeti nyelv, mely míg az fennmarad, a nemzet is él.” Ez a mondat azonban, csakúgy, mint az Arany János Egressy Gábornak című verséből származó alábbi idézet, nem pontos megfelelője a mai szólásnak: „Félre, kishitűek, félre! nem veszett el – / Élni fog, nyelvében, élni művészettel / Még soká e nemzet!”
magyarigeza
@kereső: Szép mondások ezek te nemzetáruló szardarab. Csak hát a tetteiteket is látják az emberek. Az pedig nem arra akar engedni, hogy a többség nektek higgyen. Tudtommal ti hazudtatok reggeltől estig a népnek az uralkodásotok alatt. Káoszt, gyors eladósodást, elszegényedést hoztatok. Erre gondolom sokan emlékeznek. Ti lövöldöztétek az utcán a magyar emberekbe. Ti, baloldali kártékony szardarabok, adtátok el a fél országot amit aztán lassan vissza vásároltunk.
Minden rendszerben vannak gazemberek és félresikerült megoldások, ám ezeket kigyomlálni, javítani kell. Nem szándékosan felerősíteni, és tönkretenni az országot, ahogy azt pontosan a Magyarországon gazemberkedő élősködő baloldal, külföldi erők és érdekek teszik.

Ez a szaros balos horda (ahogy itt sokan nevezik) csak csűri, csavari a szavakat. A végén pusztulást és káoszt hozva a nemzetre.

És még csodálkoznak, hogy rendre elbuknak, nem kellenek az ország fiainak, lányainak.
kereső
@magyarigeza: "A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntésében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán…
A magyar Akadémia körül – Vajthó László: Magyar idézetek könyve. Egyetemi Nyomda, Bp., 1942., 27.;
Ha anyaföldünk mocsárit, kopárságit említem, s nem dicsérem: hazaszeretetbül ered; mert inkább viruló kerteket kívánnék ott szemlélni, hol ma vadkacsa s vadlúd, vagy homok és por.
…sohasem hihetem, hogy előítélet, balvélekedés és tudatlanság alapja lehessen egy nemzet előmenetelének s boldogságának.
Hitel – Uo.;'

A legnagyobb magyartól idézgetek- Széchenyi Istvántól, aki Akadémiát adott a hazának, nem futballstadionokat, és gyúlölködést- amely egy második Trianon- országon belül.
Hazaszeretet
A szitkozólás is ugyanúgy a magyar nyelvhez tartozik, annak része. Olvass magyar értelmező szótárt. De ezt nyilván tudod, balos mellébeszélő balfasz.

A beszélt nyelvében él egy nemzet ami nem a nyelvtani alakra vonatkozik. Ostoba, és még hülye is vagy mint egy ólajtó. Bízd az ilyeneket egy tőled nem csak tükör fordításra, mélyebb értelmezésre is alkalmas emberekre.

Vagy kezdetnek tanuld meg inkább nem elárulni a saját hazádat. Egyes országokban a mai napig felakasszák a kémeket és agy ügynököket.
Aki Én
@Hazaszeretet: @TaknyostPofozó: Az ilyen beteg és káros férgektől kell megszabadulni, mint, te eszelős balfasz.
Eladott Ország
Bús sofőr még lehet. Bús boldog lehet, az NKA alól már mindent kiszerveztek Feketének meg Demeternek. A villamos is aluszik , mondjál le szépen Bús Balázs. És ez a nagyképű/pofájú tahó volt a polgármester, miközben (legalább is a meséje szerint ) fogalma sincs az összeférhetetlenségi szabályokról az önkormányzatnál, tökéletesen NER-kompatibilis. Mondja marha miért oly bús ? „B(D)ús hajába tép a szél, Kék szemében ott a szenvedély.” Ne búsulj haver.
G.Freeman
@magyarigeza: @Hazaszeretet: @TaknyostPofozó: A hozzátok hasonló hazátlan, fakóvörös retkeknek annyi köze van a magyarsághoz, hogy rajtunk élősködtök. Épp úgy mint a tolvaj, hazug, áljobbos kormány.
kereső
@Eladott Ország: Polgármesternek készül Budán.
Hazaszeretet
A kormányunkat a magyar emberek igen nagy többsége szavazta meg. Balos csürhét Soros György külföldről támogatja illegálisan. Ők vannak jóval kevesebben. Lehetnek kussban, vagy mehetnek a gazdájukhoz Amerikába ha itt nem tudják semmilyen módon a nemzeti érdeket és a hazát építeni. Ezt jó ha hozzáteszed.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.