Az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter menesztette Bús Balázst, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökét – számolt be róla a 24.hu.

Újabb belharc a Fideszben: Csák János kirúgta Bús Balázst, az NKA alelnökét
Csák János kulturális és innovációs miniszter a Szegedi Tudományegyetemen tartott sajtótájékoztatón 2024. január 13.-án. A miniszter bejelentette, hogy a kormány kétszázmillió forinttal támogatja az egyetemen folyó archeogenetikai kutatásokat, melyek az elmúlt években a világ élvonalába jutottak. MTI/Lehoczky Péter

A lap azt szerint kedden este tárgyalások folytak a konszolidált elválásról.

Az NKA jelenleg a legszélesebb pályázati rendszert működtető kultúra-finanszírozási szervezet Magyarországon, sok milliárd forintnyi támogatást osztanak szét.

Az Index szerint a konfliktus azon robbant ki, hogy az NKA alelnöke kritikát fogalmazott meg a készülő kulturális törvénnyel kapcsolatban, mert nem értett egyet a kultúrstratégiai intézmények koncepciójával.

Ez azt jelenti, hogy minden művészeti területen lesz egy kiemelt intézmény. Bús állítólag azt is kifogásolta, hogy a minisztérium szorosabbra akarja fűzni a kapcsolatot az NKA-val.

Utoljára L. Simon László idején fordult elő az, hogy az NKA alelnöke egyben a kulturális államtitkár volt, most hasonló konstrukció jöhet létre.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Csák János akinek havi 5 millió a fizetése.
Nincs több kérdésem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hazaszeretet
A szitkozólás is ugyanúgy a magyar nyelvhez tartozik, annak része. Olvass magyar értelmező szótárt. De ezt nyilván tudod, balos mellébeszélő balfasz.

A beszélt nyelvében él egy nemzet ami nem a nyelvtani alakra vonatkozik. Ostoba, és még hülye is vagy mint egy ólajtó. Bízd az ilyeneket egy tőled nem csak tükör fordításra, mélyebb értelmezésre is alkalmas emberekre.

Vagy kezdetnek tanuld meg inkább nem elárulni a saját hazádat. Egyes országokban a mai napig felakasszák a kémeket és agy ügynököket.
Aki Én
@Hazaszeretet: @TaknyostPofozó: Az ilyen beteg és káros férgektől kell megszabadulni, mint, te eszelős balfasz.
Eladott Ország
Bús sofőr még lehet. Bús boldog lehet, az NKA alól már mindent kiszerveztek Feketének meg Demeternek. A villamos is aluszik , mondjál le szépen Bús Balázs. És ez a nagyképű/pofájú tahó volt a polgármester, miközben (legalább is a meséje szerint ) fogalma sincs az összeférhetetlenségi szabályokról az önkormányzatnál, tökéletesen NER-kompatibilis. Mondja marha miért oly bús ? „B(D)ús hajába tép a szél, Kék szemében ott a szenvedély.” Ne búsulj haver.
G.Freeman
@magyarigeza: @Hazaszeretet: @TaknyostPofozó: A hozzátok hasonló hazátlan, fakóvörös retkeknek annyi köze van a magyarsághoz, hogy rajtunk élősködtök. Épp úgy mint a tolvaj, hazug, áljobbos kormány.
kereső
@Eladott Ország: Polgármesternek készül Budán.
Hazaszeretet
A kormányunkat a magyar emberek igen nagy többsége szavazta meg. Balos csürhét Soros György külföldről támogatja illegálisan. Ők vannak jóval kevesebben. Lehetnek kussban, vagy mehetnek a gazdájukhoz Amerikába ha itt nem tudják semmilyen módon a nemzeti érdeket és a hazát építeni. Ezt jó ha hozzáteszed.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.