Cáfolta a sajtóban megjelent híreket.

A református zsinat alelnöke közleményt adott ki Balog Zoltán ügyébenMTI/Vajda János

Mint ismert, a Novák Katalin és Varga Judit lemondásával járó kegyelmi botrány Balog Zoltánt is elérte – a püspöknek több értesülés szerint is köze volt ahhoz, hogy a pedofil igazgatót mentegető K. Endre kegyelmet kapott.

Ennek nyomán kedden a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában hallgatták meg Balog Zoltánt, majd szimpátiaszavazást tartottak, amiben a jelen lévő esperesek és főgondnokok bizalmat szavaztak neki, így folytatja zsinati elnöki tevékenységét. A Népszava úgy tudja, Pásztor Dániel tiszáninneni püspök is felszólalt a meghallgatáson, és Fekete Károly tiszántúli püspökhöz hasonlóan Balog Zoltán távozása mellett érvelt. Fekete Károly szerdán hivatalos közleményt adott ki, úgy fogalmazott: javasolta Balog Zoltánnak, hogy mondjon le zsinati elnöki tisztségéről – összegez az index.hu.

Most viszont úgy tűnik, mégsem ez volt a helyzet. 

A Magyar Református Egyház Zsinati Hivatala csütörtökön egy közleményben adta ki Pásztor Dániel állásfoglalását, amiben a tiszáninneni püspök leszögezte: nem szólalt fel Balog Zoltán meghallgatásán, és nem is foglalt állást a zsinati elnök távozása vagy maradása mellett.

Ezt írták:

Az Elnökségi Tanács – a négy püspök és a három megjelent főgondnok – kedden, az esperesek és főgondokok értekezletén a szavazásban nem vett részt. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az ezt megelőző tanácskozáson nem foglaltam állást Balog Zoltán lemondásával vagy maradásával kapcsolatban. A Zsinat lelkészi elnökének ebben a helyzetben hozott döntéseit – legyen az bármi is – tudomásul veszem, és támogatom.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@CsipkeRózsa: A pénz felülírja a tisztességet! Isten helyett Orbán szolgái megfelelő júdáspénzért a katolikus püspökökkel egyetemben!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Egy "szép" mondat:

"Volt olyan püspök, aki azzal érvelt: ha Balog Zoltán jó volt akkor, amikor támogatásokat szerzett az egyháznak, legyen jó a mostani nehezebb időkben is."

rtl.hu/belfold/2024/02/15/balog-zoltan-puspok-reformatus-lemondas-szorul-a-hurok-fekete-karoly-lemondas
Nessy
@CsipkeRózsa: A pénz felülírja a tisztességet! Isten helyett Orbán szolgái megfelelő júdáspénzért a katolikus püspökökkel egyetemben!
jesz
Egyszerű a képlet...várják Orbán utasítását.
Menőmanó
Ezek annyira fosnak orbántól, hogy szavazni sem mertek.
Szavazzanak mások, ők ott se vótak. Bármi is lesz a végeredmény, ők jól akarnak járni.
Micsoda egy mocskos, erkölcstelen, haszonleső népség.
Nessy
@Menőmanó: Mammont imádó farizeus színtársulat!
simmering73
Maszatolják ezek is a szart mint a katolikusok. Hová süllyedt a református egyház.
aqua40
Kineveztette magát püspöknek, a kis sunyi...
human
Történelmi időket élünk. A legsötétebbeket. Mint minkor a náciknak vagy a komcsiknak akart megfelelni az ország vezetése és elitje.

Tudjátok mi a legnagyobb szégyen? Hogy most még csak megszállók sem kellenek. Erre már mentség sem lesz a történelem lapjain.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.