Újra élelmiszer-adományokat gyűjt az Élelmiszermentő Központ – jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videójában.

Bejelntetést tett Nyitrai Zsolt

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az Élelmiszermentő Központ második adománygyűjtő akcióját indítja útjára – mondta Nagy Réka műsorvezető, jótékonysági nagykövet.

Hozzátette:

a tavaly karácsonyi akció sikeres volt, sok cégtől érkezett felajánlás, amellyel több száz értelmi fogyatékossággal élő karácsonyát tudták meghittebbé tenni. Idén még több adományt szeretnének összegyűjteni.

Húsvétkor azért várják a cégek felajánlását, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) közvetítésével a látássérült rászorulóknak adományozzanak élelmiszercsomagokat, és ezzel is szebbé varázsolják az ünnepüket.

Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke elmondta: az élelmiszer-támogatást a szövetség tagegyesületei juttatják el a látássérült embereknek, akik ezt húsvét előtt megkapják.

Nobilis Márton, az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az élelmiszer-pazarlást globális problémának nevezte. Közölte: 2030-ra célként határozták meg, hogy felére csökkentsék az élelmiszer-pazarlást.

A kiskereskedelemben évi 60 ezer tonna élelmiszer kerülne kukába, ebből 10 ezer tonnát tudtak eddig megmenteni. Azért is hozták létre az Élelmiszermentő Központot, hogy ezt a mennyiséget növelhessék, tovább csökkentve az élelmiszer-pazarlást

– ismertette.

Nyitrai Zsolt a videóban úgy fogalmazott: "Szolgáltató államot működtetünk, ezért indítottuk a Gondosóra programot az időseknek, ezért osztunk iskolai laptopot a tanulóknak, és ezért szervezzük meg a cukorbeteg gyermekek nyári táborozását." Örömét fejezte ki, hogy az Élelmiszermentő Központ újra segít, a támogatás jó helyre kerül, mert azt a vakok és gyengénlátók közösségei megérdemlik – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Nyitra Zsolt!A gondoskodó állam nem arról gondoskodik hogy a szegényeknek legyen mit enniük és öltözzenek melegen a télen és orvoshoz jussanak időben és ott kapjanak gyógyítást, és ne azért feküdjenek be a kórházba hogy ott haljanak bele a fertőzésekbe?A gondoskodó állam nálunk úgy működik , hogy kéreget, gyűjtöget?
Eladott Ország
Mindent tönkretettek. Kiépítették a fasiszta, paternalista rendszert, amiben az egyént totálisan tehetetlen. Ilyen államra viszont semmi szükség. Pusztuljanak! A szubszidiárius kurva anyátokat. Horogkeresztények. Az állam adó és vámszedő, azt ellopja és cserébe szinte semmit nem ad. De a magyarok többsége mazohista,mert így szereti. Magyarországon még az aranyér is rézből lesz akkora lesz a szegénység.Ezek a fideszesek a szívást isteni adománynak tekintik a kolostotgecitől.
Eladott Ország
Nem véletlenül kellett sárba tiporni azt a kommunista alkotmányt (1989 évi I.Trv.), hiszen az deklarálja az állampolgárok szociális biztonságához való jogát: 17§, 70E§ (1)-(2)! A helyére erőltetett TÁKOLMÁNY ezekről már egy sort sem ír! Ez így lett kitalálva.
Stadionra gyűjtök. Remélem hogy ez a gané banda, már egy fillért sem kap az EU -tól.
uploads.disquscdn.com/images/0569f7e84b132fb169dd2352e41e9999b4abf52eb36ae58d210e439a717cc0c3.jpg?w=800&h=169
Ismerős minta: Ne mi nyerjük a legtöbbet - De, mi nyerjünk mindent. Nem hagyunk senkit az út szélén - Hajjaj, dehogy nem. Előtte még ki is zsebeljük. Magánegészségügy, magánoktatás , magán szociális ellátás . Mire megy akkor az adónk?! - A neres szennyládák eltartására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.