Miközben egy magyar cég külföldön, Spanyolországban vásárolna vasutat, óriási piaci nyereséggel, a spanyol lapok elővették az oroszkártyát – írja az Economix.

Orbán Putyin „barátsága” miatt bukhat hatalmasat – Fájó pofont adhatnak a spanyolok

Nemrég derült ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter a múlt héten Madridban lobbizott José Manuel Albares spanyol külügyminiszternél azért, hogy a részben magyar állami tulajdonban lévő Ganz-MaVag Europe Zrt. bevásárolhassa magát a spanyol vasútijármű-gyárba, a Talgoba.

A lap szerint bár üzleti szempontból mindkét félnek jó lenne az üzlet, a spanyol sajtóban nem épp pénzügyi szempontok jelentek meg ellenérvként. Az emblematikus spanyol vasúttársaságot attól féltik, hogy a szélsőjobboldalinak nevezett Orbán Viktorhoz és Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló vállalat akarja bevásárolni magát a spanyol piacra, és csak az ebbéli gyanút akarja a Magyar Vagon elfedni azzal az ígérettel, hogy megvédik a helyi munkahelyeket.

A beszámoló szerint megdöbbent a spanyol vasúti ágazat azon, hogy 320-350 millió eurós tartozást felhalmozó Talgoért bejelentkezett a Ganz-MaVag Europe Zrt.

A Talgo forrásai hivatkozva arról is beszámolnak, hogy lépéseket tettek az üzlet ellen.

Ennek egyik eszköze lehet az, ha a Talgot hitelező bankok az adósság kifizetését teljes egészében és azonnal követelnék, mert ez olyannyira megdrágítaná a felvásárlást, ami már nem érné meg a magyar félnek.

Felmerült még lehetőségként a hazánkban is ismert, amúgy baszk járműgyártó, a CAF szerepvállalása is.

További részletek az Economix írásában olvashatóak.

Forrás: Economx

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Jönnek a putyini imádatnak a gazdasági kárai , máshol is tudják , hogy az indiai nép után az orosz a legszavahiteltelenebb nép a világon , akik ezekkel lepaktálnak , jó viszonyt ápolnak, a világ legtöbb országában épp úgy egy kalap alá veszik őket mint az oroszokat , nem bíznak meg bennük , ha még netán kicsit utána is néznek a pedofidesz kártékony működésének , meg megnézik Európa korrupciós listáját , és pár információt pl az oroszok érdekében a szankciók megvétózását , egyértelmű lesz , hogy ezekkel nem szabad semmilyen üzletet kötni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
"megdöbbent a spanyol vasúti ágazat azon, hogy 320-350 millió eurós tartozást felhalmozó Talgoért bejelentkezett a Ganz-MaVag Europe Zrt"

a barátaink inkább hagyják bedőlni a céget sok száz ember megélhetését tönkretéve

közös európai értékek, büdös libsik?
csak úgy....
csattannak a pofonok 0rbán ábrázatán, európa egyre jobban rühelli a faszit!
Clavigo
@KisTehen: Okádnak a zsírdisznó Gazdádtól,,meg moszkvai Mentorától.. Bűzletek ,böcce,,,mint a pöce.
Nyírfa
Amíg a fidesz van kormányon, Magyarországot egy az egyben ignorálni kell.
Aki Én
@Maccska: te mindig valami mással próbálod menteni a gecit?
Mi vagy te, a személyi csicskája?
Elég szarul nyomod.
simmering73
@KisTehen: Búzlöttök büdös illibsik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.