Posztjában arról számolt be, hogyan bukkant rá a Kúria határozatára, és mit érzett, amikor meglátta, hogy Novák Katalin kegyelmet adott.

Kitálalt az ügyvéd aki nyilvánosságra hozta Novák kegyelmét ebben a "ocsmány, undorító ügyben"

Hogyan és miért robbantottam ki a kegyelmi botrányt? – ezzel a indul a posztja annak az ügyvédnek, aki elküldte független hírportáloknak azt a kúriai döntést, amelyből kiderült, Novák Katalin kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének.

Az ügyvéd szerdán Vidéki prókátor néven indított oldalt, és első posztjában azt írja, a botrány kirobbanása óta gyötri a kérdés, hogy kiálljon-e a nyilvánosság elé.

Kezdettől fogva úgy gondoltam, hogy a személyem – mivel nem vagyok közszereplő és a mai magyar közéletben való részvételhez, szemben a 90-es, vagy a 2000-es évek közéletével, egyelőre nem is igazán érzek kedvet – egyáltalán nem lényeges. Abból indultam ki, hogy csak akkor és csak olyan módon érdemes megszólalnom, ha és amilyen módon annak valamilyen szempontból értelme és haszna van. A hírnév, az ismertség, a médiában való szereplés lehetősége nem vonz, vonz viszont a dolgos, nyugodt, tartalmas, vagyis boldog élet, amit nem szeretnék értelmetlenül feláldozni. Meg aztán azt, amit tettem – bár a társadalmi és politikai következményei kétségkívül nagyon jelentősek és messze ágazók –, nem is tartom olyan szellemi teljesítménynek amire különösebben büszkének kellene lennem.

-írja az ügyvéd, aki ezután hosszasan fejtegeti, hogyan bukkant rá a Kúriai határozatok között a kegyelmi döntésre.

Undorral és elborzadva olvastam a határozat első 23 pontját, melyekben a Kúria leírta az első- és a másodfokon eljárt bíróságok határozatait, valamint az azokban megállapított és a felülvizsgálati eljárásban már nem támadható tényállást. Amikor azonban ahhoz az ominózus 24. ponthoz értem, a kávéscsésze kis híján kiesett a kezemből és majdnem leszédültem a székemről: a Kúria ebben a pontban rögzítette, mégpedig egy bírósági határozathoz méltó hideg, precíz tárgyilagossággal Novák Katalin kegyelmi döntésének tényét és pontos tartalmát. Többször is átolvastam a szöveget, mert nem hittem a szememnek. Elnöki kegyelem? Egy ilyen – még büntetőügyekhez szokott ügyvéd szemével nézve is – ocsmány, undorító ügyben, melyben szexuálisan abuzált, ráadásul érzelmileg, lelkileg és egzisztenciálisan teljesen kiszolgáltatott, gyermekotthonban nevelkedő kiskorúak a sértettek?

– írja az ügyvéd.

A kegyelmi döntés tehát morális, jogi és politikai szempontból egyaránt alapvetően elhibázott, menthetetlen volt, s az, a Kúriának, egy NER-kritikus ügyvédnek és a független sajtónak, nevezetesen a 444-nek köszönhetően az egész magyar nyilvánosság számára ismertté vált. Innentől kezdve a többi pedig már ismert.

- tette hozzá.

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Köszönjük 0ezt a becsületes vallomást. Vigyázz magadra kedves fiam.!
jáger laszló
Akkor most moralizálunk,vagy elfogadjuk az ítéletet és nem tételezünk fel semmiféle prekoncepciót!!
Maradjunk ennyiben
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Addig jár az elnökünk a kútra, amíg ki nem posztolják a kúrián...Milyen szavakkal védik ezt az aljas luvnyát. Ez a rendszer már totálisan begőzölt. Minden emberi arcát levetette, és a nemzet pusztítását végzi. Hatalmas támogató ebben a hazai média minden szintje bűntársak ezek is. Lás még tegnapi ATV riportot, amiből ordít a józanul gondolkodó emberek lejáratásának szándéka. Ilyen közegben csak a legkiválóbb emberek képesek helytállni!
Pálinkás Pál
miért nem írjátok ki...Kónya Endre...egy ilyen féregnek nincsenek személyiségi jogai...
csak úgy....
0rbán parancsára írta alá katyi, ez teljesen nyilvánvaló!
Eladott Ország
A lényeg, hogy Balog pispek' úr qrvája Bocskai ruhában pózol, magyar zászló jelvénnyel. Ők az igazi nemzethy' konzervatív - keresztény hazafyak', március 15-én lángosméretű kokárdával. Novák Katalin: Undorodom a pedofíliától, de a pedofílok bűntársainak segíteni fogok
twitter.com/KocsogKis/status/1755127744180924741
Piros lett a paradicsom nen sárga fidesz lett a pedofilok mentsvára
twitter.com/csorike1520/status/1760250278958264767/photo/1
Novák Katalin: „Hibáztam”
twitter.com/Skorpiooh/status/1756992159683665973/photo/1
Balog Zoltán püspök az alaptörvényt olvassa. Azért ha csak a fele igaz ennek, akkor Novák asszonyságnak elég jól bírja a gyomra az undorító dolgokat.
uploads.disquscdn.com/images/0b40d9493f5034f6f13fbb1968bfe7db091ab3e181200dd420d5231801aa1c36.jpg?w=800&h=792
Pusztai
"-
Orbán a pedofiliával leültettet igazgatónak kampányolt
Orbán felesége jó kapcsolatokkal rendelkezik az erdélyi faluban, ahonnan a pedofil származott
Orbán testvérének birkózó klubja az intézményben edzett
Korábban egyszer már eltusoltak ugyanitt egy hasonló esetet
Orbán felesége jó kapcsolatokat ápol K.Endre édesanyjának barátnőjével
Budaházy esetében nem történt gyilkosság, itt azonban vér tapad (öngyilkosságba kergették az egyik áldozatot) mind a pedofil, mind annak segítője kezéhez
.
Ha Budaházyt tárgyalták a kegyelmi csomag részeként kormányülésen, akkor ez is ott volt a csomagban.
Ráadásul Varga először nem támogatta, majd mégis ellenjegyezte, akár a kormányfő is kötelezhetné arra, hogy erről tegyen nyilvános tájékoztatást, hogy miért!
.
Hitelesen azt kellene cáfolni, hogy Orbán biztosan nem tudott róla (szinte semmi esélye), de mint Varga főnökének a felelősséget vállalnia kellene és nem a nők szoknyája mögé bújni!
.
Orbán vezetőként is és erkölcsileg is megbukott, még akkor is, ha marad Magyarország kormányfője, az emberek egy negyedének!"

Portfolio.
csak úgy....
@Őrnagy: baszod,akkor töled kaptam el! te gyogyós,még fertözö is vagy,nem csak idióta? :)
Yoda69
Meg szerencse hogy vannak ilyen normalis ugyvedek az orszagban.
Aki Én
@Őrnagy: Te még az agyhalott orbánisták közt is kiemelkedően buta elmebeteg vagy.
a fidesz hergelése rád igen erősen hat. Nincs nehéz dolguk veled, mert egész elképesztően ostoba szarember vagy.
Ennyi.
Aki Én
@Őrnagy: Te még az agyhalott orbánisták közt is kiemelkedően buta elmebeteg vagy.
teuton
@Maccska: Hülyegyerek!!! Egyreszt az is szamit, hany evig volt valaki hivatalban, masreszt pedig MILYEN ügyekben adtak kegyelmet! Kepzeld, volt aki meg is indokolta, nem eltitkoltak, mint most!!! Es hogy egy pedosegitönek a "papalatogatas alkalmabol" adnak kegyelmet, az verlazito! Az viszont maig nem derült ki (miert???), ki terjesztette fel a kerelmet???
teuton
@Maccska: Hülye vagy es az is maradsz...
Dr. Proktor
@Maccska: "Nem vitatom, hogy létezhet olyan, hogy valaki reggelente átlapozza a '82-es telefonkönyvet, vagy újra és újra meghallgatja valamelyik egykori vízállásjelentést, de mégiscsak fura minden reggelt egy havi kiadvánnyal kezdeni."
Meg is értem a felháborodásogat, hiszen milyen ember az aki a szakmájával foglalkozik és nem a szart keveri a propelleren, Maccska álnéven?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.