Néhány hete jött a hír, hogy Novák Katalinnak hozzá kellett nyúlnia a megtakarításaihoz, most pedig közzétették záró vagyonnyilatkozatát. 

Kiderült Novák Katalin anyagi helyzete – Mégsem olyen nagy a baj

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Sándor-palota weboldalán tette közzé az adatokat, miszerint a volt államfő vagyona ugyanakkora, mint egy hónappal ezelőtt, amikor minden politikus közzétette éves vagyonnyilatkozatát. 

Novák Katalin köztársasági elnökként a havi bruttó 4,59 millió a fizetésével a három legtöbbet kereső közjogi méltóság között volt. Vagyonnyilatkozatából kiderül: ezt a szép fizetést mindig sikerült elköltenie, sőt még a megtakarításaiból is el kellett vennie. Az elmúlt évekhez képest 10 milló forinttal kevesebb, már "csak" 31 milló forint van a számláján.

Ingatlanjait illetően nem történt változás: Budapest XI. kerületében egy családi háza és két lakása, Szegeden három lakása és egy garázsa, Balatonlellén pedig egy üdülője van. Tartozása azonban nincs, mint ahogy autója és nagy értékű vagyontárgya, részvénye sem.

A család évi kétmillió forintot meghaladó jövedelemhez ingatlan bérbeadásból jut. Jövedelem nélküli megbízatásként pedig a Családpárti Alapítványban visel tisztséget.

Forrás: Sandorpalota.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
"A család évi kétmillió forintot meghaladó jövedelemhez ingatlan bérbeadásból jut. Jövedelem nélküli megbízatásként pedig a Családpárti Alapítványban visel tisztséget."

Vajon a bevallásában ez a bevétel benne van, vagy szintén hiányzik mint Schmitt Erkölcs Pálnál, vagy felcsuti gecziládánál.

Ha nincs benne: ADÓCSALÓ, DE EZ AZ ÁLELLENZÉKI SZARHALOM EZT IS ELNÉZI, PEDIG ESZÜKBE JUTHATNA AL CAPONE!
Horizont
Nem is értem mi szükségük van erre a bérbeadásra?? Soha semmi nem elég??
KisTehen
@Horizont: ja ... pl. a déká saját magának adja bérbe
KisTehen
@Horizont: és a bérleti díjat állami pénzből fizetik
verőce21
Szegény, ezzel a vagyonnal még tényleg nem tartozik a hazai elitbe. Mert a kimutatások szerint a felső tízezernek átlagosan ~660 millió Ft pénzbefektetése van kötvényekbe, részvényekbe, értékpapírokba..., egymilliárd Ft ingatlanvagyona és kétmilliárd forint cégértéke van...! :)
KisTehen
@verőce21: és a bimbó utcában vesz magának luxuslakást
verőce21
@KisTehen: mindjárt kettőt, hogy a szeretett anyósának is legyen ott...! :)
fideszes gyökér
@KisTehen: á, ezek már ilyen oldszkúl izék.

Most egy cigány faszi stadiont épített a kertjébe.
KisTehen
@verőce21: vannak, akinek be jönnek a mamák :)
Nyírfa
Javaslom, hogy induljon mozgalom az elnökök lemondása, illetve nyugdíjba vonulása utáni plusz juttatások eltörlésére, tekintve, hogy nincs érdemi alapjuk. Senki emberfia nem kap annyi nyugdíjat, mint a fizetése volt, s ha kilép a munkahelyéről, utána újból el kell helyezkednie, hogy jövedelme legyen. Ennyi!
Horizont
Ló úr elemez fb.
"Novák Katalinnál súlytalannabb, képmutatóbb köztársasági elnököt nehéz elképzelni. Sándor palotaként aposztrofálta magát, akinek annyi becsülete és önrendelkezése sem maradt a végére, hogy annyit mondjon, elbxszta és elé rakták a kegyelmi kérvényt. Szólni nem mert, így ő lett paraszt, amit leütöttek, sakk-matt.
Lónéval végignéztük a búcsúzóvideóját, ami elmehetne a Szolgáleány meséjében szereplő Gilead imázsfilmjének is Katika pár éve.
A videó a teljesség igénye nélkül: Politikus, gyerek, gyerek, gyerek, politikus, politikus, gyerek, kutya, kenyér, katona, katona, hopp egy Elon Musk. Most emelje fel a kezét, aki emlékszik arra, hogy Közép-Európa legjobban öltözött kiskosztümje mit tett érte, amire azt mondtad, hogy ezért tartjuk a köztársasági elnököt. Nem jut ilyen eszembe.
Pontosan oda kerülsz Kati, ahova való vagy: a magyar történelem szemétdombjára. Még etetünk pár évtizedig, de csak egy bukott senki vagy, aki elvitte a balhét.
Búcsúzóul Katalin egyetlen vállalható és őszinte idézete az utókornak: Novák Katalin 2010-ben: “Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből”.
Nem az a ciki, ha felköpsz az égig, hanem ha beállsz a csula alá. ❤️"
namihami
Nem csak az a lényeges, hogy hova érkezett, hanem az (és ez legalább annyira), hogy honnan indult!
És ezzel nincs egyedül, ugye Vitya?
rücsü41
Pedig én már annyira izgultam Novák anyagi helyzete miatt, hogy majd lerágtam a körmöm.De azután az jutott eszembe hogy amit az állam biztosít neki mint volt elnöknek ,abból azért szerintem nagyon sokan jól kijönnének, sőt talán még félre is tudnának tenni hogy ha kell legyen mihez nyúlni.A hat háza értékesítéséből, vagy annak jövedelméből, meg alapítványt hoznék létre a leváltott állam elnökök megsegítésére és szükség esetén ide fordulnék segítségért.
Pegero
"Mégsem olyen nagy a baj"
Akkor most ilyen, olyan, vagy olyen? Netán ilyen-olyen?
balos
@rücsü41: Ha egy nőnek látszó kétlábú elhiszi magáról,hogy valaki abból nagy baj lehet!Ez a lotyó még azt is elfelejtette,hogy ki volt aki kiszedte a szarból és olyan "ideált" csinált belőle,hogy még a gusztus is elment külföldre!Akik pedig megszenvedték jóságágát a halálát kívánják!Én csak megátkozom,hogy milyen mélyre süllyedt a nemzethy posványban!A hat háza meg szakadjon rá és családjára,hogy érezze a törődést!
Dr. Proktor
Nem kell aggódni, mindig lesz mit a tejbe aprítania, hiszen elvitte a balhét, ezért pedig a NERben jutalom is jár majd...
jáger laszló
József Attila után szabadon
Születésnapomra
75 éves lettem én-
meglepetés e költemény
csecse becse
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Na jó, de ezen túl most már adóznia is kell !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.