Megjelent a rendelet, hogy milyen munkákat nem happolhatnak el a magyarok elől

A harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló rendelet mától érvényes – tudta meg a portfolio.hu. Eszerint harmadik országbeli állampolgár csak akkor kaphat munkát Magyarországon, ha az állásra magyar munkaerőt nem találtak.

Nem seperhet utcát a külföldi vendégmunkás

Nem vállalhatnak utcaseprést a harmadik országbeli vendégmunkások/Fotó: Stockfotó

A rendelet értelmében Belarusz, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, a Fülöp-szigetek, Indonézia, Kazahsztán, Mongólia, Montenegró, Vietnám, Oroszország, Brazília, Georgia/Grúzia, Kirgizisztán, Venezuela és Kolumbia polgárai kaphatnak vendégmunkás-tartózkodási engedélyt. Idén maximum 65 ezer vendégmunkás élhet ezzel a jogával.

Szabályozzák, hogy milyen munkaköröket nem végezhetnek. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint 300 foglalkoztatást vettek tiltólistára. Ebben szerepel többek között: szemétgyűjtő, utcaseprő, ablaktisztító, villamosvezető, tetőfedő, rendőr, tűzoltó, szállodai recepciós, fogtechnikus, parkolóőr szakmák. De nem lehetnek miniszterek, államtitkárok, egyházi vezetők és papok sem.

Forrás: portfolio.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak húgy...
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak húgy...
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KisTehen
mindenki tudja nyugaton, hogy a mosogatás és az utcaseprés magyar munka

HAHAHA
Sakk Matt
Magyar csicska utcát seper, filippínó buszt vezet...

Mert senkit nem hagyunk az út szélén...csak ha seper ;)
jáger laszló
Ez a munka a magyarok privilégiuma,bár erre nem lehetünk büszkék azt hiszem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@KisTehen: = @csak húgy...: ,ugye te ezt a volt szovjetunioból állítod!? :) ti ruszkik mindíg is lenéztétek a magyarok tehetségét, - szerencsére a nyugati országok nem olyan begyöpösödött faszok mint ti vagytok! 40.000 magyar doki dolgozik németországban ,akik megcsömörlöttek 0rbanisztántól! - ausztriában is több mint 10 000 en praktizálnak ,nem is beszélve a skandináv országokról! -ennyit a magyarok állítólagos külföldi mosogatásáról, te utcaseprönek is hülye!
namihami
És mi lesz a már ittlevő román (erdélyi) államtitkárokkal, múzeumigazgatókkal, minisztériumi alkalmazottakkal és a többi külországi nemmigránccsal? Azok most ki lesznek söpörve?
Péter2
Őrület ami ebben az országban folyik , elüldözik a magyar munkaerő fiatalabbik felének jó részét , aztán idehoznak a szélrózsa minden irányából embereket , akik olcsóbban dolgoznak, és ahol ott vannak ,ott a bérek sem emelkednek úgy ahogy kellene , ilyen már volt 1991 előtt a Győri vagongyárban , az akkori vezetés ráerőltette csereprogram keretében a kínaiakat , azok mindent csináltak csak dolgozni nem akartak , Ede megunta és elintézte , hogy hazakerüljenek ez 4 évébe került , persze a bérek ennél a gyáregységnél elmaradtak , utána jöttek a lengyelek , azok dolgoztak , de a béreket épp úgy lenyomták , az ott dolgozók másik műszakba kérték magukat , hogy legalább valamennyi béremelés legyen , viszont a seftet nyomták a lengyelek , órák, pumacipők fél árban voltak , aztán 3 év után nekik is levitézlett a magyar dolgozók javára ! Ez a kormánynak nem nevezhető pedofideszes bűnszervezet a magyar dolgozók anyagi , munkahelyi érdeke ellen dolgozik , le merem fogadni , hogy pedofideszes holdudvar gyarapszik ebből is, a magyar dolgozó emberek kárán , valakiknek jó üzlet a szálláshely után , és amelyik gyárban dolgoznak olcsón , ott még a gyár vezetése az így megmaradt " bérprofitból " valószínű visszaoszt valamelyik ennek a rendszernek a kitalálóinak , végrehajtóinak , stb !
csak úgy....
@namihami: öket majd vidnyánszki a nagy színész továbbképzi ,hogy sikeresen statisztálhassanak a fidesznek míg 0rbánt nem balzsamozták be!
csak úgy....
@Péter2: pedíg több milliárdért kampányoltak, hogy azok akiket most ök bevisznek az országba,azok nem vehetik el a magyarok munkáját!
KisTehen
@csak úgy...: b+ jáger laszló is ezt írta
csak úgy....
@KisTehen: oszt mi történt te ökör ? te valóban ennyire kibaszottu szervilis buta?
szaboria1
Pedig csak arra lennének jók. Mikor mutatta tv, hogy megérkeztek a vendégmunkások az egyik cipőstől ruhástól egyből a tiszta ágyra feküdt.
izéke
@csak húgy...: jó volt veled kistehén,remélem hamarosan repülsz a lopott nickeddel
Menőmanó
"harmadik országbeli állampolgár csak akkor kaphat munkát Magyarországon, ha az állásra magyar munkaerőt nem találtak."

Akkor hogy lehetséges ami több gyárban is megesett, hogy a magyarok betanították a migráncsokat, aztán őket kirúgták, a migráncsok meg dolgoznak.
csak úgy....
@izéke: a fidesz stuccok nem is bírnak repülni! ;) max a 8. ról,ha keveslik a lét és követelöznek,fenyegetnek...,mikor már a drogra se fussa .
SÍva
@Sakk Matt: Tegnap olvastam, hogy ezer ember juthat "ingyen" jogosítványhoz, ha előbb kifizeti a 30 %-ot majd egy évet dolgozik a megszerzett kategóriában és akkor a már befizetett összeget is visszafizetik nekik. Na most kérdezni szeretném, hogy ezek az emberek már úgy jönnek ide, hogy megvan a szükséges képesítésük és erről a jogosítványuk? Rendelkeznek lakással amit persze fenn kell tartani, jövedelemmel? Mert ugye itthon a választópolgárok már mind palotában laknak (azokra gondoltam akik dolgoznak), nem gond nekik fizetni a rezsit és egyéb kiadásokat! Azok az emberek akik itt élnek, fizetnek adót, nem érdemelnék meg, hogy ne kelljen előre befizetni 3-4 százezer forintot?
Sakk Matt
@SÍva: 1,7 MRD a programra szánt keret. Leosztva 1000 főre, az 1.700.000 HUF
Vajon mennyi ebből az alkotmányos költség?
csak úgy....
@Sakk Matt: ettü még göbbels is hanyadt esne...,toni jó hollári tonijó...,aki még a volt nejeit is ebböl finanszírozza!
KisTehen
@csak úgy...: pont te ugatsz náci bérenc?
csak úgy....
@KisTehen: nem vagyok afd. tag te elmebeteg, akik még benneteket is lenéznek ,te gogyós
!
Toller Béla
Orcám leszakad ! Csupa magasan kvalifikált pozíció ! Ezeket kell megtartani a magyaroknak ? Mert akinek egy centire is kinn van a feje a vízből, ezeket nem vállalja el ! És erre fenntartják nekik ? Ennyire nem lehet cinikus még egy fasiszta genya sem !
Lepényleső
Báni szlogen? ; Előre,nem hátra! - észvesztő iramban,- miután a nagy többséget sarkon fordítottam,
elég lesz az a pórnépnek,ha tengődhet a középkorban!?
puszt
„De nem lehetnek miniszterek, államtitkárok, egyházi vezetők és papok sem."
Kár, velük jobban jártunk volna! Minden remény elveszett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.