Egyre többen vannak, akik 160 ezer forintból próbálják megoldani az életüket. Tavaly több mint 914 ezer ember, vagyis a nyugellátásban részesülők 40,2 százaléka kapott a létminimum szintjénél kevesebb nyugdíjat. A becsült létminimum havi 160 ezer forint - írja a Bankmonitor. Fontos, hogy a nemek között számottevő különbség van a nyugdíj mértékének szempontjából. A nők jellemzően rövidebb szolgálati idővel mennek nyugdíjba, és a keresetük is alacsonyabb az aktív éveikben, ez a kettős hátrány pedig a nyugdíjukban is érvényesül:

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
de boldoggá teszi őket a tudat, hogy Orbán dőzsöl! =))
izéke
de hát azt mondták orbánék,hogy minden magyarnak milliós megtakarításai vannak...márpedig ő nem hazudik. Szerintem a nyugdíjasok itt a hunyók,direkt nem is akarnak több pénzt mert annyira szeretik a puritánságot. Vagy a választási krumplit.
Sztyepospista
Oka : Amég a fizetések egyre EMELKEDNEK... addig a nyögdijak csak a KSH által bevallott mértékben KOMPENZÁLÓDNAK, magyarul a nyugdijak at NEM EMELIK, csak az infl. emekedésével azonos szinten KOMPENZÁLVA VANNAK. Az nem emelés, hanem a megállapitáskori reálérték SZINTEN TARTÁSA, ami persze soha nem sikerül. Ha neadj Isten az infl. bevallotrt mértéke pl. 1% lenne, akkor a nyugdijasok kapnak majd 1 % / EGYSZÁZALÉK ! / úgynevezett emelést. Miközben lassan a fizetések már verdesik az 1 milliót...
izéke
Boldog Nőnapot mindannyiunknak! :))))
dr. prédikátor
Hogy a nyugdíjasok éhen döglenek nem számít!!!Lényeg hogy a sok mocsok ingyenélő patkányok jövedelme havonta több millió forint!!! Úgy e lókupec, köteles, kuszaszem, meg a többi öt millióból tengődő féreg!!!
verőce21
Méghogy a szankciók nem működnek...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.