Joe Biden nemzetbiztonsági tanácsadója azt nyilatkozta: nem vonja vissza az amerikai elnök a kijelentését Orbán Viktorról – erre szólt vissza a külügyminiszter.

Szijjártó Péter kedden jelentette be, hogy berendelte David Pressman amerikai nagykövetet, miután Joe Biden azt mondta egy kampánygyűlésen: a magyar Orbán “egyenesen kijelentette, hogy szerinte nem működik a demokrácia, és diktatúrát szeretne". A miniszter szerint “ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni senkitől, akkor sem, ha az adott személy éppenséggel az Egyesült Államok elnöke”.

Szijjártó Péter lassan hadat üzen Amerikának

A külügyminiszter szinte keresztes háborút folytat Joe Biden és emberei ellen    Fotó: MTI

Úgy tűnik, folytatódik a nyilatkozatháború. Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta: “Tegnap tovább folytatta a Magyarország elleni hazugsághadjáratot a háború-, gender- és migrációpárti amerikai demokrata kormány. Ezúttal a nemzetbiztonsági főtanácsadó lépett be a kórusba”.

A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal Biden nemzetbiztonsági főtanácsadójának a kijelentésére reagált. „Az elnök természetesen kitart a kijelentése mellett. Nem fogom visszavonni azokat” – mondta a Jake Sullivan, Joe Biden nemzetbiztonsági főtanácsadója a Daily Mail beszámolója szerint.

“Jake Sullivan megnyilvánulása világossá tette, hogy az amerikai demokraták nehezen viselik, hogy az európai progresszív liberális tenger közepén továbbra is van egy sziget, ahol büszkén valljuk: no war, no gender, no migration! Továbbra is határozottan kiállunk a béke mellett, megvédjük a családokat az agresszív gender-propagandával szemben és nem engedjük be az illegális migránsokat. Ha tetszik az amerikai demokratáknak, ha nem!” – reagált minderre a Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: „Pares cum paribus facillime congregantur.”, sőt

Meg van a közvetlen hatása Orbán és Trump béke-találkozójának

Mottó:
Attól lesz MAGA, hogy
lényegében kapitulál a NATO
Putyin előtt!

Hivatalosan ugyan a szerintük Oroszország számára elfogadhatatlan ultimátumra, a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által előterjesztett „békeformula” –ra reagált, de igencsak egyértelműen, a Trump által támogatva (persze a Őszentsége fehér zászlós kijelentése sem volt hatástalan!) Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-oldalán reagált, jelezvén, hogy mik az orosz „békeformula” feltételei.
„Ez lehet a puha orosz recept a békére. Végül is ez egy kompromisszumos álláspont” –írta, majd előadta:
Ukrajna feltétel nélküli megadása,
Ukrajnát meg kell szűntetni,
területeit „egyesítsék újra” Oroszországgal,
Ukrajna nemzetközi jogi értelemben történő megszűnését az ENSZ is ismerje el.
Továbbá kártérítést követelt a halott és sebesült orosz állampolgárok és vagyoni károk után.
kereső
@rücsü41: tegnap 20:44 Idéztem kövér lászló-t, a magyar országgyúlés elnökét- aki jogi doktor.
És, aki hibásan mondta/mondja a demokrácia egyik alapkövetelményét: Nem fékek és ellensúlyok- hanem fékek és egyensúlyok ! rendszere. A kettő egészen mást jelent...
simmering73
@Philip Marlowe: Bolha faszán a pattanás. Ezek vagytok ti a világban. Fidesszel, Orbánnal, Szíjártóval, az egész birkanyájjal együtt.
libellle
@KisTehen: Igaz, de mennyire van egy rombolótok, és olyan szep neve van, viktor orbán. Hahahahahaha, teljes mértékben egyetértek veled. Valojában nem ez volt a szándékod de maximális a beirásod.
Lepényleső
Bárcsak volna hozzá mersze,s kiállnának ők mind az első vonalba,- persze,
amíg mi hátulról játszanánk azt a szerepet amit ők most világszerte,- ők lennének adva kofa kézre,
mi pedig élhetnénk nélkülük szabadon végre,- letagadva,hogy igájuk alatt idáig süllyedtünk le?
bence
Jó türelmük van , hogy még ennyi kekeckedés után is beengedik az Egyesült Államokba ! Kergetni addig a tarajost amíg a világból ki nem fut !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok