A frissen alakult Talpra Magyarok Közösségének első embere már a júniusi EP- és önkormányzati választáson is elindulna.

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje a nemzeti ünnepen bejelentette, hogy Talpra, magyarok! néven politikai közösséget alapít, és rövidesen elindítja az ehhez kapcsolódó politikai pártot is. Egy középen álló politikai erőt szeretne, ami leszámol az elmúlt évtizedek szekértábor-logikájával.

Magyar Péter: „Soha nem kötök koalíciót Gyurcsány Ferenccel”

Nem kötne koalíciós szerződést Gyurcsánnyal    Fotó: Facebook/Magyar Péter

Magyar a politikai ambícióiról elmondta a Partizánnak adott interjújűban, hogy felrúgná a kétosztatú, mesterségesen kialakított politikai status quo-t. A 2026-os országgyűlési választásra olyan középen álló erőt szeretne felépíteni, hogy egyik politikai erőnek se lehessen egyedül abszolút többsége, csak koalíciós kormány alakulhasson.

Az egyik erőnek a Fidesz-KDNP-t tartja a szatellitpártjával, a Mi Hazánk Mozgalommal. „Mindenki tudja, hogy a Mi Hazánk politikusai rendkívül jó kapcsolatot ápolnak a Fidesz politikusaival, és olyan dolgokra vannak tartva, amit a Fidesz önmaga nem akar elvégezni” – mondta Magyar.

A másik erő szerinte Gyurcsány Ferenc tömbje. Ide sorolja a Momentumot és a többi ellenzéki pártot is, amelyek a 2022-es választási vereség után sem tudnak innen kikecmeregni. A harmadik erő lenne a Talpra Magyarok Közössége, amely állítása szerint a Karmelita belső mérése szerint is 10 százalék feletti támogatottsággal bír.

„Soha nem kötök koalíciót Gyurcsány Ferenccel, ha én egy pártot vezetek” – jelentette ki Magyar. Arra nem adott egyértelmű választ, hogy a Fidesszel kötne-e koalíciót a 2026-os választás után. Csak feltételekkel tárgyalna bárkivel is koalíciós együttműködésről. Új pártja programjában benne lesz, hogy egy miniszterelnök maximum két cikluson keresztül lehet hivatalban, így Orbánt nem fogadnák el 2026-ban már a koalíciós kormány vezetőjének. Ugyancsak feltétele lenne a tárgyalásnak, hogy le kell váltani a kétharmaddal bebetonozott pártfunkcionáriusokat, így például a köztársasági elnököt és a legfőbb ügyészt.

Nem titkolja, elindulna a júniusi EP- és önkormányzati választáson, de „csapatai harcban állnak”, például a Karmelitával. Azt még nem mondta el, hogy akkor új pártot alapít, vagy már meglévő pártba szállna-e be, esetleg egy meglévő, nem funkcionáló kis pártot venne át. Azt mondta, az EP-választáshoz kell mögé párt, de az önkormányzatinál indulhat valamilyen szervezet színeiben.

Ő maga nem akar kimenni Brüsszelbe EP-képviselőként, abban pedig nem gondolkodott, hogy főpolgármester-jelöltet állítsanak. Az eddig bejelentett jelöltek közül abban biztos, hogy Karácsony Gergelyt nem akarja támogatni, a Fidesz jelöltjét, Szentkirályi Alexandrát sem, már csak azért sem, mert nem ül le interjút adni a független sajtónak.

265 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ez a 3 dolog nagyon kéne...
"egyik politikai erőnek se lehessen egyedül abszolút többsége, csak koalíciós kormány alakulhasson."
"egy miniszterelnök maximum két cikluson keresztül lehet hivatalban"
"le kell váltani a kétharmaddal bebetonozott pártfunkcionáriusokat, így például a köztársasági elnököt és a legfőbb ügyészt."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@kereső: Az nem KESMA hanem CASH MA... azért dolgoznak a fake news gyárban!
Maccska
@Dr. Proktor: hol volt kijev amikor budán már vízvezetékeket és fürdőket palotákat építettek a rómaiak.
Tudod a kijevi rusz idején az "ukrán" szó nem is létezett.
Azt később találták ki az oroszok.
Dr. Proktor
@Maccska: Akkor szerinted a ruszki, azaz orosz, később lett ukránnak átnevezve?
Öngólt lőttél, apropó mi még csak akkor érkeztünk a Kárpát-medencébe, ergo a vízvezetéket és a fürdőket a rómaiaknak köszönhetjük...
Ezodabasz
Mindegy már hogy ki lesz a megváltó! Ha Magyar Péter az akkor hajrá Magyar!
Valaki váltsa már le az 0rbán rezsimet!
Maccska
@Dr. Proktor: így van.Egy nép volt az ukrán és az orosz.
Az Ukrajna szó határvidéket jelent.
Egyetlen nép se nevezi magát határvidéknek.Ukrajna Oroszország határvidéke ugyanis.
Maccska
@Dr. Proktor: egyébként a rusz egy nem is szláv nép volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.