A kegyelembotrány közepén a 444.hu arról számolt be, hogy K. Endrét, a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesét presbiterré választották, miután Novák Katalin államfő eltörölte a börtönbüntetést.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője írásbeli kérdést tett fel Semjén Zsolt egyházpolitikáért felelős miniszternek, hogy véleménye szerint alkalmas volt-e presbiternek a bicskei pedofilügyben bűnsegédlet miatt elítélt K. Endre.

Semjént nem zavarja, ha a pedofilmentegető K. Endre valamelyik egyházban kapna munkát

Fotó: Semjén Zsolt Facebook oldala

Ő erre egyértelmű választ nem adott, jelezte: az Alaptörvény értelmében Magyarországon az állam és a vallási közösségek különváltan működnek, utóbbiak önállók, így

sem az államnak, sem a kormánynak nincs köze ahhoz, hogy bármely egyházon belül kit és milyen tisztségre választanak meg. Ez kizárólag az érintett egyház belügye.

Ezt követően kritizálta a baloldalt is, és javasolta Vadainak, hogy vizsgálja meg a saját pártjának helyzetét is. Arra kérte, hogy vegye figyelembe azokat az országgyűlési képviselőket, akikről jogerős bírói ítélet állapítja meg, hogy bűncselekményeket követtek el.

Hangsúlyozta, hogy míg a jobboldalon a hibákért következmények vannak, addig a baloldalon a bűnök is büntetlenek maradnak.

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20240321_semjen-zsolt-vadai-agnes-irasbeli-kerdes-k-endre-presbiter-reformatus-egyhaz?fbclid=IwAR2IAPOY_Ive4ZnwQAOLlhKEixXZP7np6yjyAIZKHr4NmZhzoVcFimL4k6I

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Magyarországon az állam és a vallási közösségek különváltan működnek" :) ezen jót röhögtem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Magyarországon az állam és a vallási közösségek különváltan működnek" :) ezen jót röhögtem...
kereső
Na, kimegyek és hányok... ettől a hazug, képmutató szentfazéktól.
Béla333
Kendre meg a Semjén Zsóti a jelek szerint azonos erkölcsi szinten vannak...
Bár azt nem tudom, hogy Kendre szokott-e helikopterről rénszarvasokra lövöldözni...???
Billibácsi
Köpcös jobb kezét semmi más nem érdekli csak az, hogy mikor kezdődik a szarvasbőgés!
Őrnagy
Tömjénes Tsóti az állami vezetés része, tehát lehet itt okoskodni, de nem szólhat bele az egyházi vezetés dolgaiba!
Amúgy K. Endrével kapcsolatban még a gyanú se merült fel a pedofíliával kapcsolatban, és bár jogerősen elítélték V. János állítólagos védésével kapcsolatban de arra sincs igazi bizonyíték, csak egy cigány gyerek vallomása, amit a bíróság úgy mérlegelt, hogy az áldozat szava nekik elég a gyanúsított vallomásával ellentétben. És mivel teljesen jogszerűen kegyelmet kapott, nagyjából a libkány csürhe további hiszériázása és beleszólása a független egyházak ügyeibe, meglehetősen álságos, és kontraproduktív. Lehet ezzel még egy darabig szarozni, de ha más értelmeset nem tud az ellenzéki csürhe mondani a választóknak (és a híveik is csak ezzel szarakodnak), az vissza fog ütni a választáson!

Én szóltam időben Húgyagyú Gyagyások! Ne nekem panaszkodjatok, ha 5. alkalommal is fidesz 2/3 jön! Nem én szavazok a fideszre, hanem a fideszhívők!
csak úgy....
@Őrnagy: húgyagyú gyagyás pedósímogató!
Őrnagy
@csak húgy Gyagyás...: Agyhúgyköves elmeroggyant.
csak úgy....
@Őrnagy: = agyhúgyköves elmeroggyant pedósímogató! :)
Őrnagy
Kellene már egy olyan értelmes ellenzék, amelynek nincs a felmenői múltjához erősen kötődő MSZMP-s és ÁVH-s múlt, nincs közük kölföldi Spekulációs szervezetekhez és külföldi titkosszolgálatokhoz és nincsenek aberrációs hajlamaik, érdekeltségük az aberrált társadalmi törekvések támogatásában.
vacsi
@Őrnagy: Aki régen ezekhez nem kötődött, az a család ma sem kötődik senkihez...
Menőmanó
@Őrnagy: És kellene egy ilyen kormánypárt is. Mert amiket itt felsoroltál az mind passzol a fideszre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.