A kegyelembotrány közepén a 444.hu arról számolt be, hogy K. Endrét, a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesét presbiterré választották, miután Novák Katalin államfő eltörölte a börtönbüntetést.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője írásbeli kérdést tett fel Semjén Zsolt egyházpolitikáért felelős miniszternek, hogy véleménye szerint alkalmas volt-e presbiternek a bicskei pedofilügyben bűnsegédlet miatt elítélt K. Endre.

Semjént nem zavarja, ha a pedofilmentegető K. Endre valamelyik egyházban kapna munkát

Fotó: Semjén Zsolt Facebook oldala

Ő erre egyértelmű választ nem adott, jelezte: az Alaptörvény értelmében Magyarországon az állam és a vallási közösségek különváltan működnek, utóbbiak önállók, így

sem az államnak, sem a kormánynak nincs köze ahhoz, hogy bármely egyházon belül kit és milyen tisztségre választanak meg. Ez kizárólag az érintett egyház belügye.

Ezt követően kritizálta a baloldalt is, és javasolta Vadainak, hogy vizsgálja meg a saját pártjának helyzetét is. Arra kérte, hogy vegye figyelembe azokat az országgyűlési képviselőket, akikről jogerős bírói ítélet állapítja meg, hogy bűncselekményeket követtek el.

Hangsúlyozta, hogy míg a jobboldalon a hibákért következmények vannak, addig a baloldalon a bűnök is büntetlenek maradnak.

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20240321_semjen-zsolt-vadai-agnes-irasbeli-kerdes-k-endre-presbiter-reformatus-egyhaz?fbclid=IwAR2IAPOY_Ive4ZnwQAOLlhKEixXZP7np6yjyAIZKHr4NmZhzoVcFimL4k6I

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Magyarországon az állam és a vallási közösségek különváltan működnek" :) ezen jót röhögtem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Őrnagy: húgyagyú gyagyás pedósímogató!
csak úgy....
@Őrnagy: = agyhúgyköves elmeroggyant pedósímogató! :)
vacsi
@Őrnagy: Aki régen ezekhez nem kötődött, az a család ma sem kötődik senkihez...
Menőmanó
@Őrnagy: És kellene egy ilyen kormánypárt is. Mert amiket itt felsoroltál az mind passzol a fideszre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.