Magyar Péter jogi képviselője, Bárándy Péter szerint a szerdai tanúmeghallgatáson elhangzottak és az ügyészség által kiadott közlemény tartalma között jelentős eltérések vannak. A volt igazságügyi miniszter a Klubrádióban kifejtette, hogy a meghallgatáson elhangzottak nem egyeznek meg azzal, amit az ügyészség közleményben állított.

Magyar Péter: az ügyvédje szerint az ügyészség és megbízója teljesen más kihallgatáson ült

Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala

Magyar Péter a meghallgatáson azt állította, hogy rendelkezik olyan hangfelvételekkel, amelyek bizonyítják Rogán Antal és társai beavatkozását a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba, de ezt a bizonyítékokkal nem támasztotta alá. Az ügyészség reagálásában újra beidézte Magyart, hogy mutassa be az állítólagos bizonyítékokat, és visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint az ügyészség visszatartott volna bizonyítékokat vagy törvénytelenül járt volna el. Az ügyészség azt a feltételezést is visszautasította, amely szerint bármelyik ügyész figyelmeztetett volna bárkit az eljárásról.

Bárándy ezzel kapcsolatban a Klubrádiónak azt mondta:

Az az érzésem, hogy aki ezt a közleményt kiadta, az nem ugyanott töltötte ezt a négy órát, ahol én. Nem erről volt szó – jelentette ki.

Bárándy szerint Magyar Péter három konkrét tényt is felvetett:

1. Egy kormányhoz közeli személy eltüntette az őt kompromittáló adatokat a bűnügy irataiból.

2. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar bukott elnöke, egy kormánytag közvetlen embere.

3. Valaki, akit egyelőre nem nevezett meg, figyelmeztette Völner Pál volt miniszterhelyettest, hogy vizsgálat folyik ellene.

Bárándy szerint az első és harmadik pont szabálytalanságra utal. A meghallgatás jövő kedden folytatódik, amikor Magyar Péter ígérete szerint bemutatja a bizonyítékokat. Bárándy, aki nem látta a bizonyítékokat, úgy véli, hogy azok hangfelvételek lehetnek, amelyek értékes bizonyítékokként szolgálhatnak.

A képviseletet azért vállalta el, mert úgy érezte, Magyar Péter segítségre méltó ügybe kezdett. A meghallgatás során a képviselő jelenléte biztosította, hogy az objektív előadást semmi ne gátolja, és a büntetőeljárási törvénynek megfelelően, kiegyensúlyozott hangulatban zajlott az eljárás.

Forrás: telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@rücsü41: És szerinted nem tudják manipulálni, hogyha csak megjegyzéssel írja alá??? Újra kell íratni az egész jegyzőkönyvet, mert az utólagos "kutyulás" mindennél rosszabb.
Volt egy esetünk... Szomszéd megfenyegetett, videóra vettem. Feljelentést akartam tenni a rendőrségen, a nyomozó hölgy már írta is a jegyzőkönyvet, ekkor behívta magához a feljebbvalója. Amikor kijött tőle a hölgy, megpróbált lebeszélni a feljelentésről. Természetesen ragaszkodtam hozzá, így megtörtént a feljelentés. A rendőrség elutasította a panaszomat természetesen. Ekkor még nem tudtam, hogy a fenyegető szomszéd és a rendőrségi ürge jó haverok... Az ügyészségig is eljutott a panaszom, sajnos az az ügyész kapta meg, aki szintén jó ismerőse volt a fenyegetőnek. Amikor megpanaszoltam a megyei főügyésznél az egész ügymenetet, és bizonyítékként becsatoltam a Facebookos bizonyítékaimat, nem kaptam rá választ. (nyilvános beszélgetések, lájkok a szomszéd felesége, és az ügyész között, stb.) Én és a családom ettől fogva nem bízunk sem a rendőrségben, sem az ügyészségben, sem a bíróságban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@Aki Én: Csak a hozzád hasonló agyhúgyköves elmeroggyantaknak van gazdájuk, így csak a ti gazdáitokról tudok nyilatkozni:
Megítélésem szerint a ti gazdáitok mindig beleszarnak a tányérjukba!
Horizont
"És nem érdekel, hogy ez a csávó honnan jött, azt nézem, hova megy. Ez akkor is így volt, amikor összefogást ígértek az ellenzéki pártok; mert én aztán világ életemben messziről elkerültem a Jobbikot, mégis elfogadtam, hogy ha változtatni akarunk, akkor mindenkire szükség lesz Júdás ellen. Ez már csak ilyen. Az ellenségem ellensége a barátom. Mert sajnos háború van, méghozzá nem is akármilyen. "
"Ami az oroszoknál a novicsok nevű idegméreg, az itt csak a karaktergyilok. Itt, ahol a buzizó, asszonyverő lyukas zokni a menő. "
"Ha nekimennek, akkor a saját táborukban is beszédtéma lenne az ügy, ami a kegyelmi botrány után tovább gyengítené a birodalmi állampártot, a kussolás meg azt jelzi, hogy tele van szarva a nagy nemzeti gatya. Ha bántják Magyart, akkor mártír lenne belőle, ami szintén nem nekik kedvezne, ha viszont engedik beszélni, akkor szintén lajtos kocsival fog a szar a nyakukba
ömleni. "
HVG-ről: "A lap szerkesztősége szerintem hibázott ebben az ügyben, mert ez így nem kerek. Ez akkor lett volna korrekt, ha mindhárom fél elmondja a saját álláspontját, és utána hozzák ezt nyilvánosságra. "
kolozsvaros.com/2024/03/21/a-voros-vonal-amit-rogan-atlepett/
Őrnagy
@Pusztai: március 20., 08:21

Most láttam meg egy korábbi hozzászólásodat (amit minden ember figyelmébe ajánlok) , és teljesen fel vagyok háborodva

Nagy marhaságot (felháborító dolgokat) írsz:

"nem volt olyan mesterséges direkt csoportok elleni gyűlöletkeltés mint amit a fidesz teremtett"

Csak az volt: nyílt uszítás, gyűlöletkeltés "társadalmi osztályok" ellen, és leszámolás velűk: politikai gyilkosságok, uszítás és vagyonkifosztás, elüldözés az országból, folyamatos zaklatás, "B" listázás, tárcsadalmi rétegek kitelepítése (százezrek) a városokból, kényszer vallatás az andrássy út 60-ban és sok helyen másutt, koncentrációs táborokba zárása százezreknek,fizikai és lelki kínzások a koncentrációs táborokban, koncepciós perekkel való megnyomorítás, stb.

Felháborító, hogy élnek ilyen agyhúgyköves elmeroggyant gyagyások, akik a Sztálinista, Rákosista Kádárista rémuralmat van pofájuk a jelnegi (tetszik nem tetszik ) állapotokhoz mérni!
Ez szégyen és gyalázat! Súlyosan szégyelld magad és mélyedj magadba!

Aki azokat az állapotokat a maival hasonlítja össze, sőt enyhébbnek nyilvánítja az és/vagy súlyosan tudatlan, és elköveti a kommunizmus bűneinek a legsúlyosabb tagadását, ami a mai törvények szerint bűntetendő cselekmény!
kereső
"Bárándy szerint Magyar Péter három konkrét tényt is felvetett:

1. Egy kormányhoz közeli személy eltüntette az őt kompromittáló adatokat a bűnügy irataiból.

2. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar bukott elnöke, egy kormánytag közvetlen embere.

3. Valaki, akit egyelőre nem nevezett meg, figyelmeztette Völner Pál volt miniszterhelyettest, hogy vizsgálat folyik ellene."

Nekem is van megjegyzésem:

Igaz--e, hogy a rendőrség/ügyészség schadl páncélszekrényében talált kazettákat semmisitett meg- mondván, nem relevánsak a vizsgálat szempontjából?- ha igy van, akkor miért nem adták vissza simán, miért semmisitették meg?
NKF
Meddig lesz még műsoron ez a köcsög Magyar? Már rosszabb mint tóthgabi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.