A világ minden ügyészsége büszke lehetne arra, hogy vádat emeltek egy ilyen súlyos ügyben, mondta Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tanúként hallgatták meg Varga Juditot, rendkívüli bejelentést tett a Fővárosi Nyomozó Ügyészség – videó

Tájékoztatás az úgynevezett Völner-Schadl-ügy nyomozásáról

– ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót csütörtök délelőttre a Központi Nyomozó Főügyészség. Mint kiderült, szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség tanúként hallgatta ki Varga Juditot.

Azt, hogy Varga mit mondott, Fürcht Pál főügyész nem árulta el a csütörtöki sajtótájékoztatón. A főügyész nem akar magyarázkodni a munkájuk miatt, szerinte a világ minden ügyészsége büszke lehetne arra, hogy vádat emeltek egy ilyen súlyos ügyben.

Az élő közvetítést Magyarország Ügyészségének Facebook-oldalán tudja követni:

A sajtótájékoztató előzménye az a titokban rögzített hangfelvétel, amelyet kedden hozott nyilvánosságra Magyar Péter a Varga Judittal folytatott, otthon titokban rögzített beszélgetéséről, és amelyen az hallható, hogy az ügyészségen manipulálhatták a Völner–Schadl-ügy iratait.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Fürcht Pál főügyész arról beszélt, hogy

az ügyészségen az a gyakorlat, hogy, hogy egy folyamatban lévő nyomozást nem kommentálnak, nem elemeznek bizonyítékot.

Ennek szerinte adatvédelmi okai vannak, valamint a nyomozás érdekei is ezt kívánják. Fürcht azt mondta,

nem akar magyarázkodni a munkájuk miatt, a világ minden ügyészsége büszke lehetne arra, hogy vádat emeltek egy ilyen súlyos ügyben, éjjel-nappal dolgoztak.

A főügyész leszögezte, nem fog magyarázkodni, a sajtótájékoztatónak pedig azokról kellene szólnia, akik dolgoztak az ügyön.

Olyan állítások, kérdések jelentek meg a sajtóban, amelyek kicsit megleptek. Jogvégzett emberek kérdezték, hogy a felvételek alapján indít-e vizsgálatot az ügyészség. Nyomozás van folyamatban, amit az ügyészség rendelt el. A hangfelvételek le lettek foglalva, a nyomozás folyamatban van

– tette világossá Fürcht Pál.

Magyarország ügyészségén nincs olyan adat, ami a süllyesztőben eltűnt, minden egyes adatnak, iratnak nyomon követhetőnek kell lennie

– tisztázta a főügyész. Fürcht Pál azt is elmondta, azért nem örülnek annak, hogy a nyomozás során iratok kerülnek ki a sajtóhoz, mert egy lehallgatási anyag sok olyan embert érint, aki egyrészt nem közszereplő, másrészt sokan automatikusan hitelt adnak annak, amit két személy mond egy harmadikról.

A főügyész szerint Magyar Péter súlyos állításokat tett, vesztegetésről, vesztegetés elmulasztásáról, és felvette, hogy be kéne jönni az ügyészségre ezeket elmondani, be is hívták tanúként. „Ennél többet nem tudtunk tenni.” Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása.

Magyar Péter meghallgatása után három állítást fogalmazott meg a Völner–Schadl-ügyről:

- Schadl György „Rogán Antal propagandaminiszter embere volt”.

- A kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták. „Azt, hogy konkrétan ki mit tudott, és ki kit tájékoztatott, nem tudtam elmondani.”

-  Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat.

A főügyész a csütörtöki sajtótájékoztatón azt is elmondta,

szerdán tanúként hallgatták ki Varga Juditot, azt viszont nem árulja el, miket mondott.

Fürcht szerint ha lesz eredménye a nyomozásnak, tájékoztatni fogják a közvéleményt, részletesen.

A főügyész szerint őket támadások érték, de a hangfelvételen hallottak közül az igaz, hogy az ügyészség független, és Polt Péter „sem szorul az én mentegetésemre”, mert ő tett indítványt Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztésére, ahogy Boldog István és Simonka György ügyében is. Bár ehhez Fürcht hozzátette, hogy igen, van hierarchia az ügyészségen, de csapatmunkában dolgoznak.

Forrás: Index, Telex

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
" a világ minden ügyészsége büszke lehetne arra, hogy vádat emeltek egy ilyen súlyos ügyben"

Mire vagytok büszkék? Hogy VÉLETLEN a lehallgatásba belekeveredett Völner Pál?
Vagy most azzal akarják betömni a pofánkat, hogy elégedjünk meg egy Schadl-el és egy piti Völnerrel? Miközben egy ország tudja, hogy Tóni, a Barbija és Ádámka is nyakig benne van?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
A kormány részéről egyelőre csak Gulyás Gergely reagált.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter rövid videójában mindössze egy kipukkadt lufiról beszélt.
imgur.com/cxrXq66
human
" a világ minden ügyészsége büszke lehetne arra, hogy vádat emeltek egy ilyen súlyos ügyben"

Mire vagytok büszkék? Hogy VÉLETLEN a lehallgatásba belekeveredett Völner Pál?
Vagy most azzal akarják betömni a pofánkat, hogy elégedjünk meg egy Schadl-el és egy piti Völnerrel? Miközben egy ország tudja, hogy Tóni, a Barbija és Ádámka is nyakig benne van?
Őrnagy
@human Gyagyás: Egy dologa biztos Gyagyás: Nem rád, és nem is @Puszta Gyagysrai: büszkék! A többiről majd a nyomozás lezárása után bizonyáta tájékoztatást adnak.
Tunes1106
Ugye a letelepedèsi kötvènyek, a lèlegeztetőgèpek iratai ès stb stb nem tüntek el?
Pusztai
@Tunes1106: A geczi hazavitte mint Trump!
Őrnagy
@Tunes1106: Én úgy tudom csak az SMS-ek tuntek el, amelyben Ursula néni 500 millió európai nevében szerződést kötött Pfizer vakcinákra több 10 milliárd $ értékben, de az nem gond, mégcsak nem is ügy. Miért is lenne az?
KisTehen
@Tunes1106: és a zuglói parkolási korrupció iratai ?
KisTehen
@Tunes1106: vajon karácsonynak visszatért már az emlékezete?
Security
@Őrnagy: Milyen nyomozásról beszélsz te szerencsétlenség? Schadl után is annyira nyomoznak, hogy már otthon csücsül a luxus kéróban és furikázik a luxus járgánnyal oda ahová csak akar! Nyomozás, tájékoztatás ugyan már...
Őrnagy
@KisTehen: Az nem ügy, a korrupciós pénzek a tervezett helyre kerültek a kerület érdekében.
Őrnagy
@Security: Amíg egy nyomozás tart, és nincs vádemelés, addig a független magyar bíróság dönt, hogy a vádlott előzetes letartóztatásban legyen, vagy szabadon mozoghat. Nem az ügyészség, nem a kormány, nem én, hanem a bíróság. Ezzel nem tudok mindig egyetérteni, de mégcsak országgyűlési képviselő se vagyok, hogy ezzel az állásponttal ellentétes törvény megszavazását javasolhassam!
Őrnagy
@KisTehen: Majd Karácsonykor, amikor nem lessz már rajta a főváros vezetésének a terhelő nyomása! :))
Eladott Ország
Miért is van befagyasztva az EU-s pénzek a qrva anyátokba! A pofám leszakad b+! Amíg a román tolvajcigány és bűnszervezete van hatalmon, vele együtt a főügyészségnek nevezett gittegylet, addig az ország kitaszított lesz a demokratikus európai államok ( unió) közösségéből! Az EU legkorruptabb állama Magyarország, akkor miről is beszélünk?! Kit néz hülyének az állammafia b@sszátok meg!
Eladott Ország
"A világon bármelyik ügyészség büszke lehetne arra, ha egy ilyen komoly korrupciós ügyet úgy vitt volna végig, mint mi" Továbbá hatalmas büszkeségre ad okot, hogy politikusok szabadon bejárhatnak az ügyészségre, és kihúzhatják az iratokból a rájuk nézve terhelő részleteket. Olyan kibaszottul jo munkat végeztek, hogy Völlner a mai napig szabdlábon van, Schadl meg házi őrizetben. A világon bármelyik ügyészség büszke lehetne arra, ha ... az ország 10 év alatt 20 29 helyet (47 → 76) csúszna vissza a korrupció érzékelési index alapján felállított globális listán. De legalább rekordkevés lurkó születik...már baszni se akar a magyar. Baszogat eleget a kormány. Még szép! Ezek b@sszák meg magukat. A független főügyész:
uploads.disquscdn.com/images/4c2b1a307ef8edf7ae28fbe9bb75b3a60c7019f0ffa82f368e7cf072e1a58c9b.jpg?w=800&h=588
“Magyarország ügyészségén nincs olyan adat, amiről azt lehetne mondani, hogy nyomtalanul eltűnt a süllyesztőben” - egy kicsit ellentmondásos a mondat, mert ha valami eltűnik a süllyesztőben arról nem lehet adat sehol se. De azért ha még van olyan, akinek rémlik, hogy Schadl széfjében talált DVD hogyan semmisült meg, vagy a Welsz Tamástól begyűjtött bizonyítéknak hogyan kelt lába az ügyészségről... és akkor ki tudja, hogy mi van még, amit elsikamikáltak a csútidevla geci utasítására...
Eladott Ország
Fürcht Pál főügyész úr, az egész ügy ott bűzlik ,hogy Völner miért nem került előzetes letartóztatásba. És miért nem volt tettenérés, erre válaszolj. “Terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, ki az a Tóni, Barbara és Ádám. De tudtuk– fogalmazott Fürcht, aki ebben az esetben is azzal érvelt, hogy vádiratba csak az kerülhet be, ami bűncselekmény, és bizonyítható.” Tudták. Nagyon valószínű, hogy mikor ilyen súlyos korrupciós ügyben a gyanúsítottak. És miért nem volt három embert is említenek abban a szövegkörnyezetben, nem tettestársakról van szó, hanem a kártyapartnerekről, kártyázni meg nem bűncselekmény, tehát kimaradtak a vádiratból. Olyan az eltérés aközött amit mond, meg az igazság között, mint a szirti sas, meg a próbacsendőr f.sza között! Polt Péter felesége az MNB személyügyekért felelős igazgatója, és mit ad isten, anyuci felvette a jogász lányát is az MNB-be dolgozni. Polt felesége továbbá tagja a Szerencsejáték Zrt igazgatóságának, amit mit az Isten egy rakás fideszes potentát vállalkozását pénzelgetni... Polt meg Orbánnal jár meccsekre, ahol fergetegesen szokták magukat érezni... független ügyészség mi? Vegyetek egy tengerimalacot és etessétek azt. Ja lehetlelen kihúzni a vádiratból, de kompletten meg lehet semmisíteni széfből kivett DVD-ket az eljárás kezdeti szakaszában... itt komolyan mindenki hülye? Aki elhiszi.
kereső
Amíg az egész ország kiemelt figyelmét élvezi az a botrány, ami az ügyészség eddig is kérdéses hitelét teszi teljesen tönkre, a Fidesz-kormány nem késlekedik: az Igazságügyi Minisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátott egy olyan tervezetet, amely alapján az igazságügyi miniszter kénye-kedve szerint bármikor betekintést nyerhetne az ügyészség belső ügyirataiba. (A „salátatörvény” szövege , a 65. § tartalmazza a vonatkozó rendelkezést.)"

Meg is van a megoldás- és csak annyi kell, hogy a folyamatban lévő ühgyekre IS alkalmazhatja a kormány igazságügyminisztere a törvényi felhatalmazás alapján..."szép vagy, gyönyögyú vagy Magyarország"...és már ki is van húzva a kigyó méregfoga.
CsipkeRózsa
Varga Judit pedig azt hazudik, amit előírnak neki, kénytelen azt, teljesíteni, különben egy-két témában megvádolják, és börtön lehet a vége.
Az ő szemétsége volt a kezdő-hazugsága. Volt képe hozzá, a férje ellen támadni, aki az egyetlen ember volt a védelmében, amikor Vargának fel kellett mondania.

Sajnos, az előírt kormányváltozati szöveg terjed el, a jónép ezt fogja elhinni.
Maccska
@CsipkeRózsa: majd két órán keresztül nem hazudik senki.Ha hazudni akart volna arra elég tíz perc.
Teljesen hitelesen adta elő azt amit átélt.

544 ezer megtekintés.
CsipkeRózsa
@Maccska: Előírt szövegről mindenki tud mesélni.
Őrnagy
@CsipkeRózsa: Látom szeretsz álmodozni. Majd felébredsz te is hogy bilibe lóg a kezed! Ez az Antimagyar Péter egy embernek is hitvány szélhámos, nem messiás!
Eladott Ország
"Fürcht Pál főügyész szerint nincs olyan, hogy bármit nyomtalanul ki lehetne húzni ügyészségi aktákból." Á még véletlenül sem, hát akkor hol a f@szoban van a Tiborcz ügy OLAF jelentése amit Poltnak átadtak?! Varga Jucust most hallgatja ki Poltpeti bandája? Amikor a Völner-Schadl ügy elkezdődött és ő a Völner KÖZVETLEN főnökeként érintett volt, akkor miért nem hallgatták ki?! Nem értek rá, mert bugyit kellett cserélni. Amikor a Schadl-Völner-botrány kirobbant, volt az ügynek egy érdekes mellékszála. Kiderült, hogy 2021 őszén a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökénél tartott házkutatáson Schadl páncélszekrényéből kompromittáló felvételek kerültek elő: két fénykép, amelyeken három meztelen ember látható intim helyzetben. A fotók mellett két DVD-lemez is volt, amelyeken egy közszereplő neve szerepelt. A történtekről beszámoló RTL akkor megkereste az érintett közszereplőt, aki azt nyilatkozta: nem ismeri Schadl Györgyöt. Azt is mondta, hogy róla nem készülhettek kompromittáló felvételek. Schadl György ügyével kapcsolatban ezeket a tárgyakat is bűnjelként foglalták le és vették jegyzőkönyvbe a nyomozók. Később, amikor a sajtóba kiszivárgott néhány hivatalos nyomozati anyag, kiderült az is, hogyan fogalmazták meg a nyomozók a felvételeken látottakat. Eszerint “egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.” Ugyanazon a napon, amikor a Varga nevét említő felvételeket lehozza a Blikk, az ügyészség bejelenti: a DVD-re rögzített szexvideónak nincs köze a Völner–Schadl-ügyhöz és a végrehajtók botrányához, ezért a felvételt megsemmisítették. "Az már tényleg a jogállam halála, ha a nyomozó hatóság saját hatáskörében dönti el, hogy egy súlyos, a volt igazságügyminiszter-helyettest érintő korrupciós ügyben semmisít meg az eljárás kezdeti szakaszában az eset teljes feltárása érdekében esetleg fontos bizonyítékokat.
Billibácsi
Lehet, hogy a világ minden ügyészsége büszke, én viszont úgy gondolom, hogy kottából muzsikáltok! A zeneszerzők személye nem lehet kétséges.
Eladott Ország
A maffia nem ereszt. Óriási pénzekről van itt kérem szó. Egy egész ország vagyona. Meg kell mindent tenni, hogy fennmaradjon a hatalom. Kevlármanöken, csúti geci: "Az árulót elfelejtjük, az áruló nincs, meghalt, nem is ismertük soha." “Meghalt” - ja, mi öltük meg. Az ügyészségen nem tűnik el semmi, kivéve amit megsemmisítenek.( Tóni video) Tulajdonképpen nem állította hogy nem tűnik el semmi, azt állította h nincs olyan anyag az ügyészségen ami eltűnt, ez pedig logikailag igaz, hiszen ha eltűnt nincs ott. jogos...ha nincs ott, akkor az egy semmi, a semmit nem lehet kutatni...látomással, hallomással meg nem foglalkozunk. Nem tudom miért éppen nancy esete jutott eszembe, még jó, hogy sikerült találni egy kínait, aki az eset után hazalátogatott és elütötte a vonat. Mikor fognak nyomozni az után hogy az Orbán családnak miből volt legálisan megkeresett pénze Hatvanpusztát felépíteni? Az öntömjénezés mindig büdös, ürülékszaga van. Azé' vitték be az alsógatyákat. Már látom a nyomozás végét. Nem Rogán fog elmenekülni egy repülőn, hanem Magyar Péterből lesz vádlott.
uploads.disquscdn.com/images/5f60c073997dfc846fd619862f07f8aa4b36a872816e792c031a9a57f6425589.jpg?w=800&h=1072
Már itt készültek a Frizbi-s "interjúra." Közben meg a nőket szereti Vargánya’ Jucuska.
assets.4cdn.hu/kraken/81CLLtdfmPpeJMCCs-xl.jpeg
Fürcht Pál nyomozó főügyésznek még azt sem hiszem el amit kérdez, magyarul úgy hazudik mint a vízfolyás. Minden normálisan gondolkodó ember tudja, hogy az a hangfelvétel amit Magyar Péter nyilvánosságra hozott hiteles. Tehát Rogán Tóniék beavatkoztak az ügyészség munkájába, az ügyíratokból neveket húzattak ki (főleg a sajátjukét), és bizonyítékokat semmisítettek meg! Magyarországon az ügyészség, és a bíróság NEM független, gyakorlatilag Orbán utasításait, és parancsait teljesítik zokszó nélkűl.
Eladott Ország
"Fürcht szerint nincs olyan, hogy nyomtalanul bármit ki lehetne húzni ügyészségi aktákból". Tóni: - Fogd meg a söröm! Részlet MP és VJ beszélgetéséből: … “Polt nem ura a helyzetnek.” Központi Nyomozó Főügyészség közleménye: “ ….helytálló a hangfelvételen szereplő megállapítás, hogy dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget.” A helyzet és az ügyészség kifejezések ezeknek az érzékeny művészlelkeknek ugyanazt jelenti. Félelmetes! Így készülnek a vádiratok is? Tessék mondani, Tussinger elvtárs már nem dolgozik a cégnél? Hmmm... "Fürcht Pál főügyész szerint a kollégái heroikus munkát végeztek, volt, hogy családtagjaik vittek be nekik fehérneműt a munkahelyükre, mert éjt nappallá téve dolgoztak, de az ügyészség független, és Polt Péter legfőbb ügyész nem ura a szervezetnek." furcht=félelem (német). Nomen est omen.
Sztálin halála ... Ez hatalmas film és jól mutatja egy rendszer aljas cinizmusát.
youtu.be/cXiGmcoq0Y0
Őrnagy
@Dollárért Eladott Ország: Szóval téged nem ereszt a Szaros Gurka maffia, mert nagy pénzről van szó! Értem!
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 10:58 ♦ Fürcht Pál nyomozó főügyésznek még azt sem hiszem el amit kérdez, magyarul úgy hazudik mint a vízfolyás. Minden normálisan gondolkodó ember tudja, hogy az a hangfelvétel amit Magyar Péter nyilvánosságra hozott hiteles. Tehát Rogán Tóniék beavatkoztak az ügyészség munkájába, az ügyíratokból neveket húzattak ki (főleg a sajátjukét), és bizonyítékokat semmisítettek meg! Magyarországon az ügyészség, és a bíróság NEM független, gyakorlatilag Orbán utasításait, és parancsait teljesítik zokszó nélkül. Juj, de sokat melózunk azon, hogy elkenjük a szart. Adjatok pacsit. Mekkora buli már, a szügyészségre’ hordták láthatáskor a bablevest, meg a káposztástésztát a rokonok. Beszabehu, a szívem szakad meg értük. Meg a fehérneműt. Ez a főügyész majom is jól megfogta a lényeget, ami a fél országot érdekli jelenleg.
Őrnagy
@Dollárért Eladott Ország: Ezzel most elismerted Gyagyás, hogy egy agyhúgyköves elmeroggyant Sorosbérköcsög seggfej vagy. :))
justhpeter
Elindult a Polt Pot-féle mosoda. Egy fingot sem ér az egész bagázs.
surdilloFUJT
@Őrnagy: ..na te szájbbaxott zupás,az eszedért,ami nem ér egy kopejkát se,biztos nem lopnak el,de azt tudjuk rólad,hogy agymosott vagy,és az agyrágó bogár éhenhalt az agynélküli fejedben!!!Tudjuk,hogy te egy senkiházi toprongy a és nyalonca vagy a fideSSnek,lelked------márha vettél az ecserin----rajta!!!
Őrnagy
@surdilloFUJT Gygagyás: Lyukra futottál már megint húgyagyú gyagyás seggfej! Agyhúgyköves elmeroggyantak nem érdekelnek!
Tunes1106
Azèrt jó ez az ügy mert a nemzeti pedofil mosdatókról elterelődik a figyelem. Már nem tudták mással elő állni ,valakit be kellett sározni rendesen ez a jucus lett.
Őrnagy
@Tunes1106: Magyar Péter egy pszichopata. Az áldozat hibáztatók meg agyhúgyköves elmeroggyantak!
Tunes1106
@Őrnagy: Tudod itt mindkét oldal agyhúgyköves elmeroggyant! De őszintén, a politikánál már csak a propaganda hányinger keltőbb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.