Bencsik Gábor azt sem érti, hogy egy magyar ember miért használja az angol Philip nevet, és szerinte elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével.

Amint arról a propeller.hu is beszámolt, a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András egy publicisztikában alaposan leszedte a keresztvizet a Most vagy soha című filmről. A film producere, Rákay Philip sem volt rest, és a főszerkesztő közösségi oldalára kitett cikk alatt azonnal lejúdásozta Bencsiket.

Nos, Rákay most megkapta a másik Bencsiket is. Ugyanis András testvére, a szintén újságíró Bencsik Gábor – aki jóval többször enged meg magának kritikus véleményt a kormány és a Fidesz egy-egy lépésével szemben, bár azért kormánypártiságát sosem tagadta – talán még a testvérénél is vitriolosabb véleményt fogalmazott meg Rákayról és a filmről.

Kihúzták a gyufát a kormánynál a Bencsik-fivérek – András után testvére is rúgott egyet Rákay Kálmánon (aki Philipnek hívatja magát)

Nem tette ki Rákay a kirakatba, amit a két Bencsiktől kapott     Fotó: MTI

„Rákay Kálmán, aki szereti Philipnek szólíttatni magát, bár nem tudom, egy magyar ember miért akar angol nevet magának, szóval Rákay Kálmán holywoodi léptékű pénzből csinált egy filmet 1848. március 15-ről. Olyan, amilyen, egyeseknek tetszik, másoknak nem.

Hogy Rákay Kálmán a rendelkezésére álló összes fórumon dicséri és dicsérteti a maga produkcióját, az legföljebb ízléstelen, de ilyet már láttunk. Az viszont elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével, és pusztán a témaválasztásra alapozva hazafi kötelességnek minősíti a produkciójának elismerését, a bírálatot pedig hazafiatlannak, sőt egyenesen árulásnak nevezi” – olvasható Bencsik Gábor posztjában.

Az újságíró ráadásul így folytatja: „Galsai Pongrác, a nagyivó író mondta egyszer, hogy az antialkoholizmus nem mentség a tehetségtelenségre. A hazafiság sem az. Ha nemzeti színekbe csomagolva a dilettantizmus is elismerést arat, abból hamar kontraszelekció lesz. A Most vagy soha helyes értékelését nem Rákay Kálmántól várom, ez nem is az ő dolga, neki ebben nem osztottak szerepet. Az értő kritika feladata, hogy közéleti elfogultságoktól mentesen magát a művet minősítse. Rákay csupán annyit tehet, hogy okul belőle” – adta meg a kegyelemdöfést Bencsik Gábor.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Géza: Mezgageza! Tudom, hogy analfabeta vagy, ezert nem erted az összefüggest, pedig vilagosan le lett irva, mit nem szabad mivel összekeverni! Kalmanka egy bekepzelt pojaca, egy bajgunar! Es jol kitömtek penzzel, mert szocsäve a kormanynak, a filmert tett "munkassagaert" kb. 100 millat kasszirozott, ezert arad belöle a hazafias SZAR!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
Azt gondolom, hogy Bencsik Gábornak igaza van, a kritikából tanulni kell!
Géza
A film egy dolog, Rákay neve egy másik dolog. Minek kever Bencsik össze dolgokat?
teuton
@Géza: Mezgageza! Tudom, hogy analfabeta vagy, ezert nem erted az összefüggest, pedig vilagosan le lett irva, mit nem szabad mivel összekeverni! Kalmanka egy bekepzelt pojaca, egy bajgunar! Es jol kitömtek penzzel, mert szocsäve a kormanynak, a filmert tett "munkassagaert" kb. 100 millat kasszirozott, ezert arad belöle a hazafias SZAR!
Géza
@teuton: Látom, semmit nem értettél.
RonaGyuri
Nem, nem csak Fülöpkének szól

valójában felér a mára már klasszikussá vált Lánczi András fideszes potentát gondolatával

blobs.alfahir.hu/covers-by-articles/bd651804-a1e7-4b7e-afe8-9b2bbad777fd/ba0084c4-3a8b-41ef-9013-fb420102989a/1200x800.webp

Mottó:
A Századvég Alapítvány elnökeként 2015 végén a Magyar Időknek adott interjújában fogalmazta meg, hogy: „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.”

a Most vagy soha! című filmről korábban kritikát publikáló és ezzel Rákay ádáz haragját kiváltó Bencsik András újságíró testvére, Bencsik Gábor beszállt a vitába.
Számos kifogása mellett „Galsai Pongrác írót idézi, aki azt mondta, hogy «az antialkoholizmus nem mentség a tehetségtelenségre», ehhez hozzáfűzi, hogy a «hazafiság sem az».”.
Amihez hozzáfűzte: „Ha nemzeti színekbe csomagolva a dilettantizmus is elismerést arat, abból hamar kontraszelekció lesz, amiből pedig elkerülhetetlenül hanyatlás következik”!!! =))
izéke
hamarosan kiderül bencsikékről IS,hogy asszonyverő,drogos,Soros-ügynökök,beépített DK-tagok,gurulódollárokon hízott libsik :))))))) üssétek csak egymást!
RonaGyuri
nem tudtam eldönteni, hogy ide vagy a Hajdú témához tegyem, mindkettő erősen releváns:

Ettől az ész tényleg megáll,

még akkor is, ha a műveletlenség valóban kezd nemzeti sajátosságunkká válni!

A derék port.hu nem első alkalommal lő nagyon mellé, de ez most nagyin rosszul sült el. Az a perverz ötletük támadt, hogy „Tudtad, hogy ezek a király filmek színdarabokon alapulnak?” címmel irkodmányt rittyentenek. Hic & nunc nem, nem foglalkozom sem a felsorolással (még azzal sem, hogy Shakespeare miért csak kettő és miért pont Kenneth Branagh, s ha már tőle, akkor miért ez a kettő??? ) sem a hivatkozás valódiságával, csak és csupán az egyik művel: „a Robert Wise féle West Side Story (1961)”. Amiről sikerült azt állítani, hogy „Stephen Sondheim 1957-ben egy csapásra bevette a színpadi világot a Rómeó és Júlián alapuló musicaljével,”!!
Hogy kinek a mijével???
„West Side Story is a musical conceived by Jerome Robbins with music by Leonard Bernstein, lyrics by Stephen Sondheim, and a book by Arthur Laurents.”!!! =))
Pusztai
@RonaGyuri: álÚjságíró írja, az ÚJSÁGÍRÓK kihaltak.
Média csótányok vannak.
lampa laz
Asszem most bayer van a legnagyobb gondban, h melyiket alázza a porba, filipkálmánt vagy a bencsik tesókat.
Pusztai
@lampa laz: Szerinted egy bayeri figura tud bayban lenni??
Erkölcs-etika negatív, szégyenérzet nincs, csak mások vegzálása és a lopás, gazdagodás.
lampa laz
@Pusztai: Annyira nem, mert szeret ez akolon belül is verekedni, elvégre az övé a 5.számú tagkönyv. Házon belül meg nyugodtan alázhatják egymást, mind egyforma szemét, tróger, kívülállót ez aligha érdekli.
justhpeter
Köcsög filipnek jár a Philip név. Miért ? Mert ő választotta magának ezt a nevet. Választhatta volna a Konyhaszekrény nevet is, de belátta, annyi hasznot életében nem hajt mint egy konyhaszekrény. Az Orbán-csicska név pedig még hízelgő is lenne számára.
viccesvigságok
ha a Petőfi film egy teljesitmény akkor max pénzköltésben az de mitől lett kötelező ? ja fillippinokát kőll támogatni nem tudta a telkét eladni avagy? kinjában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.