Annál is nagyobb lett a költségvetés hiánya, mint amit Nagy Márton mondott. Az egyenleg 900 milliárd forinttal kevesebb a tavalyihoz képest.

Az előzetes adatok alapján 5018 milliárd forint, a GDP 6,7 százaléka volt a kormányzati szektor 2023. évi hiánya. Az előző évinél ez 911 milliárd forinttal kedvezőtlenebb, GDP-arányosan közel 0,5 százalékponttal romlott – írta a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a vilaggazdasag.hu.

Ez sokunknak fog fájni! Annyira elszállt a költségvetési hiány, hogy erre még Nagy Márton sem számított

Több lett a költségvetési hiány, mint amire számítottak/fotó: Stockfotó

Január elején Varga Mihály pénzügyminiszter még azt közölte, hogy a büdzsé pénzforgalmi hiánya 4593 milliárd forint lett, a deficit szeptemberben 3,9 százalékról 5,2, majd az év végén 5,9 százalékra nőtt. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter később egy interjúban már arról beszélt, hogy 6,5 százalékos lehetett a tavalyi deficit. Ez azt jelenti, hogy a Varga-féle szám végül magasabb lett.

A kormányzati szektor bevétele 2023-ban 31 814 milliárd forint, kiadása 36 832 milliárd forint volt.

Az egy évvel korábbihoz képest a a bevételek 3645 milliárd forinttal, 12,9 százalékkal nőttek. A kiadások 4556 milliárd forinttal, 14,1 százalékkal emelkedtek. 2023 utolsó negyedévében a kormányzati szektor hiánya 2071 milliárd forint, a GDP 10,6 százaléka volt.

Forrás: vilaggazdasag.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Dilettans barmok. Feleltetek a jelenunket es a jovonket az elkovetkezo 50 esztendore.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@szaboria1: rabszolgának vitték öket oda ,nekik nem jár más csak az éhbér.
Pálinkás Pál
@human: te hagyod a reklámot a jutúbon...?
Giovanni Alba
@szaboria1: ma, 14:53
Amennyiben folyamatos az üzemmenet, akkor se hétvége, se ünnepnap. Az igazi kérdés az az, hogy itt beüzemelték-e már a "rabszolga törvény" által lehetővé tett éves(kétéves) időkeret alkalmazását?
Akkor ugyanis hajtás van látástól mikulásig, majd az összegyűlt szabadnapokat megkapják egyben. Persze a szabadnap nem szabadság, így fizetés sem jár. Gondolkodjon a dolgozó előre, gondoskodjon magáról, tegyen félre a szűkösebb napokra.
Pusztai
Nagy Marci: kussm!
mi így kormányzunk!

eközben:
"Csaba László: A deficit mértéke felér egy orrba vágással
A közgazdász szerint csak a kormányzati propaganda magyarázza a külső körülményekkel"
human
@Pálinkás Pál: Engem eddig annyira nem zavartak a reklámok. De azért az már rohadtul kellemetlen, hogy mikor elnindítok egy videót, miközben nézek egy videót és miután vége a videónak mindig Varga Judit kesergését hallgatom arról, hogy ő mennyire bántva volt. Tököm tele van már vele. Annyi pozitívuma van, hogy nem kapcsoltam ki a reklámokat, hogy megtapasztalata hogy szórja Orbán a pénzt a propagandára, és úgy látom Orbán még soha nem tojta össze magát annyira mint most a Magyar Péter jelenségtől. Még a kegyelmi botránynál sem költöttek ennyit reklámra.
De most már elegem lett. Reklámmentesítek.
human
@csak úgy...: Nem drága LESZ Orbán beteges hatalommániája és nagyzási mániája. Már legalább 10 éve minden évben ezermilliárdokba kerül nekünk Orbán elmebeteg kormányzása. Lásd a 2022-es kampányban a lakosságra szórt ingyenpénzek mekkora lyukat ütöttek a költségvetése, valamint rögtön el is infállódott az a pénz amiért megvette az emberek szavazatait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.