A nagybefektetők szokás szerint felszívódtak, a kicsik pedig a pénzüket keresik, mivel felszívódott az OTT-One Nyrt. A cégnek sem vezetése, sem mérlege nincs, de már a tőzsdei kibocsátólistáról is levették, holott pár éve még milliárdos bevétellel működött.

Kidurrant a lélegeztetőgép-lufi – A kisbefektetők pénze elpárolgott

Hárommillió darab védőmaszkot szállított be az OTT-ONE Nyrt. az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) számára / Fotó: OTT-One Nyrt. Facebook-oldala

OTT-One Nyrt. pár éve sokmilliárd forintért vehetett részt a lélegeztetőgép-beszerzésekben, és sokmilliárdos forgalmat bonyolított, mára a tőzsdei kibocsátólistáról is eltűnt.

A telex.hu szerint a céget, amelynek évek óta nincs mérlege, egy ideje vezetése sem és többször is megbírságolta az MNB, de máig nem tudni, miért dőlt be, amin sok kisbefektető is nagyot bukott.

A cég korábban mobiloperátoroknak, tévétársaságoknak szállított megoldásokat, Google Drive-hoz hasonló szolgáltatást fejlesztett, de részt vett egy kokacserjék azonosítára szolgáló, mesterséges intelligenciával felturbózott rendszer kifejlesztésében is a kolumbiai hadsereg számára.

A lélegeztetőgép-bizniszbe kínai kapcsolatai útján került, egészségügyi oktatási rendszert fejlesztett lengyel partnerével.

Az OTT-One a koronavírus-járvány idején kapott a KKM-től megbízást 500 lélegeztetőgép megvételére 4,7 milliárd forint értékbenó, ezután a Duna Aszfaltnak vásárolt 100 ezer maszkot 120 millió forintért, majd az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK) maszkokat, lélegeztetőgépet és kiegészítő berendezéseket összesen 7,7 milliárd forintért – írja a HVG.

A cég forgalma 2020-ban 11,7 milliárd, 2021-ben pedig 6 milliárd forint volt. Azonban előbb a cég könyvvizsgálója mondott fel csalás gyanúja miatt, majd az informatikusok, végül eltűntek a megrendelők és a beszállítók is.

A hamarjában felszívódó nagybefektetők között szerepel Tűzkő Nándor, akinek más Orbán-családtag céges ügyeiben is előkerült már a neve.

A cég 2300 kisbefektetője azonban azóta sem tudja, hova lett befektetésük.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Eszméletlen sok irat, nyomtatvány mindenütt és felszívódott??
Jogállamban tőzsdei bűntett az egyik legszigorúbban büntetendő gazdasági bűntett.

Ja jut eszembe a geczi a Quaestor csödbemenetele előtt 20 milliárdos tíltott kereskedelmét követte el,
és jé: szsbadlábon van, miniszterelnök és vidáman 100 milliárdokkal nő a családja vagyona évente.
Jó mi?
jajj ki is a főügyész?
Polt Péter. akkor értem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
@Pálinkás Pál: Nagybefektető akit Orbán köreiben lenget a ner szele. Melyik is volt az a bank vagy befektető csoport amelyik megszívatta a befektetőket és egy héttel a csőd előtt mentették ki belőle az állam pénzét? Talán a Qestor? Tehát már akkor is tudták, hogy bukni fog és vele az emberek pénze úszik! A tulajok pénze már biztonságban kimentve az országból és most várják a kis büntetésüket amit röhögve kifizetnek és utánna jól élnek tovább! Ismételt eset és a felelősöket "soha" nem találják meg mert nálunk mint láttuk gazságügyi miniszter és minisztérium van és az apáca vezényel!
Yoda69
"A cég 2300 kisbefektetője azonban azóta sem tudja, hova lett befektetésük."

Köddé vált. Vagy ott van a manyup 3000 milliard mellett.
Ezekre a penzekre keresztett lehet vetni, mert O1G mar reges reg elkoltotte. Ezert van neki felevente egy uj yachtja, es maganrepuloje. Hogy a sok ingatlant mar ne is emlitsuk.
Havanagi
Egyik ilyen károsult vagyok.Orbán! Rohadj el minél előbb a geci álkeresztény,tolvaj, hazug,legaljasabb maffia rendszereddel együtt!!!Hol a pénz,GECI???
vacsi
Volt már ilyen - nem is egyszer...
Pusztai
Eszméletlen sok irat, nyomtatvány mindenütt és felszívódott??
Jogállamban tőzsdei bűntett az egyik legszigorúbban büntetendő gazdasági bűntett.

Ja jut eszembe a geczi a Quaestor csödbemenetele előtt 20 milliárdos tíltott kereskedelmét követte el,
és jé: szsbadlábon van, miniszterelnök és vidáman 100 milliárdokkal nő a családja vagyona évente.
Jó mi?
jajj ki is a főügyész?
Polt Péter. akkor értem.
Pálinkás Pál
@SÍva: pont ezért, barom ,aki ma magyarországon polgárként befektet...és az így lenyúlt pénzeket ,váltás után jogilag lehetetlen visszaszerezni, persze erre is van megoldás...
csak úgy....
0rbanisztán maffia módszerekkel müködik!
justhpeter
Hol van a pénzügyi felügyelet ? Felállt-e már a kivégzőosztag ?
jáger laszló
Nem tartok rá igényt!
Legyen mind a fidex tagoké!
Tessenek+ vásárolni!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
Nemzethy tradiciók szerint... Oszt jo napot. Gondolom,,azért az X- et " behúzzák " a Zorbán- kondára,,,,,a megszopatott " kisbefektetők ",,, ahogy az illik..
viccesvigságok
@Pálinkás Pál: 1945 után 1956 -ig volt rekvirálás padlás söprés seprű most is van és szándék?,csak akkor a szomszéd tehene témát kell feladni. meg a füle-müle pört.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.