A külügy a köztársasági elnökre mutogat Balog Zoltán rendkívüli nagyköveti címe miatt. Balogot még Szijjártó Péter javasolta 2019-ben rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek. Balog diplomata útlevele is érvényes még. 

Szijjártóék Sulyok Tamásra mutogatnak amiatt, hogy Balog Zoltánnak még megvan a rendkívüli nagyköveti címe

Szijjártóék szerint az államfő vonhatja vissza Balog Zoltán nagyköveti kinevezését.

A rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rang adományozása, illetve visszavonása a köztársasági elnök jogköre

– válaszolta Magyar Levente államtitkár, miután Csárdi Antal arról kérdezte a külügyminisztert, hogy elfogadható-e szerinte, hogy Balog Zoltán továbbra is rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként képviselheti Magyarországot.

Az LMP képviselője azt is megkérdezte a külügyminisztertől, hogy ha szerinte már nem méltó erre a címre a bicskei pedofilügyben bűnsegédlet miatt elítélt K. Endre mellett kiálló Balog, akkor Szijjártó mikor kívánja megszüntetni ezt a megbizatását.

A 444.hu emlékeztet, hogy 

Balogot még Szijjártó Péter javasolta 2019-ben rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek.

Tehát a külügyminiszter éppen azt is javasolhatná a Novák Katalint váltó Sulyok Tamásnak, hogy vonja vissza Balog meghatalmazását.

Balog 2019-ben fontosnak tartotta jelezni, hogy nem halmozza a „jól fizető állami állásokat”, nagyköveti megbízatásért például nem kap díjazást, bár az útiköltségét megtéríti a kormány.

Korábban az is csak Csárdi többszöri érdeklődésre kiderült ki, hogy Balog diplomata útlevele továbbra is érvényes. Azt egyébként – szemben a nagyköveti címmel – Szijjártó is visszavonhatja, ahogy tette a gyorshajtó Csiki Sör tulajdonosa ügyében.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Billibácsi
Ez az útlevél remélhetőleg a mennyországba való belépéshez nem érvényes! Ha van Isten, akkor ide még kakadu ajánlása is kevés!
szaboria1
Nem egymásra kell mutogatni a külügynek kell kéri a közt.eln.-től, hogy vonja vissza a nagyköveti címet. Mivel a kinevezést is ők kérték.
human
Szijjártó. Hagyd már a mellébeszélést. Értjük, hogy a köztársasági elnök írja alá, de az utasítást eddig is te adtad ki!
viccesvigságok
leginkább sitten lenne a helye. nos ha sulypk meg nem vonja tőle vissza akkor akár mi is lehet majd Argentinából meg ne hogy visszahozzák.
balos
@viccesvigságok: Ilyen megvehető hitű szarokból rakta össze a nemzeth hitlere a pereputtyát!Olyan sok szart sikerült összehoznia,hogy nem győznek a határon kívül szellőzködni!
jáger laszló
Majd a Sulyok Tomi elintézi!
Ugyanis ő az alkotmányosság legfőbb őre!
csak ennyi
barátilag
J.L.
CsipkeRózsa
Sulyok nem magától nevez ki, vagy ment fel valakit. Ahhoz a miniszterelnök, vagy az arra illetékes kormánytag felterjesztése szükséges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.