Hiába kért távoltartást, elutasította a bíróság, ami ellen nem fellebbezett – ez lehetett a végzete.

A Parlamentben Polt Péternek színt kellett vallania a halálra késelt tamási nő ügyében. A 49 éves férfi február 17-én szabadult a börtönből, ahol a nő ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt ült – írta az index.hu. A sértett kérte a Tamási Járásbíróságtól a 60 napra elrendelhető megelőző távolságtartást. Ezt az ügyészség indokoltnak tartotta, a bíróság azonban elutasította.

Döbbenetes lépés – Polt Péter szerint a halálra késelt tamási nő nem fellebbezte meg a távoltartási kérelme elutasítását

Hiába kért távolságtartást a férfi ellen, mégis megölte/Fotó: Stockfotó

Polt Péter legfőbb ügyész a Parlamentben elmondta, hogy a távoltartási kérelmet elutasító bírósági döntés ellen a nő nem fellebbezett. Miután kiengedték a férfit a börtönből, március 26-án reggel behatolt a nő tamási házába és több késszúrással megölte. Az áldozat a helyszínen meghalt.

„A bírói döntés kihirdetését követően a kérelmező és jogi képviselője egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy a végzést tudomásul veszik, a távoltartás elrendelése iránti kérelmet elutasító határozat ellen nem kívánnak fellebbezést előterjeszteni” – írta Polt Péter.

Forrás: index.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
B@sszátok meg, szégyenletes amit igazságszolgáltatás címén műveltek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A birot kene megkerdezni, miert nem tartotta indokoltnak a tavoltartast? A bironak nincs felelossege ilyen ugyekben?
Yeromos
@Maccska: vélhetően nem mentette volna meg, de lehet, hogy igen. De a tény az, hogy a bíroság nem tartotta indokoltnak a távoltartást. Így védik ők a bántalmazottakat, közben hírdetik a családon belüli erőszak ellenességüket.
viccesvigságok
akkor ez olyan döbrögis lett és ki a felelőse?
viccesvigságok
ez a bagázs azt képzeli 10 millió magyar az MIND jogász ,,,,,,,???
terlasz
Aki gyilkolni akar, az eltökélt, nem tart semmitől, ezért a döntés helytelen volt, de a pozitív elbírálás nem befolyásolta volna a tettest. A rendőri védelem segíthetett volna.
jáger laszló
Az ügyészség pedig nem tehetett semmit!?
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.