A legújabb közbeszéd a Magyar Péter féle TISZA párt körül, hogy ráindítanak valakit a főpolgármesteri cím újrázásáért induló Karácsony Gergelyre. A kérdést a párt vezetője péntek esti a belügyminisztérium előtt tartott „villámcsődületén” igyekezett tisztázni.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Magyar nem a barátunk, vigyázzatok vele! Úgy manipulálja a kormányváltási vágyatokat, hogy kihúzza az ellenzék lába alól a talajt. Mikor is? Választások előtt! Gondolkozzatok, már nemcsak négy évről van szó, hanem arról is, mit hagyunk a gyerekeinkre!
Eladott Ország
Arra már nincs idő. A pártot választani tudó biztos szavazók között egy hét alatt 3 százalékpontot rontottak a kormánypártok (53-ról 50-re) A TISZA Párt egy hét leforgása alatt 6 százalékpontot erősödött (20-ról 26 százalékra). Na ez a nem mindegy. Eltelt a semmire ez a 14 év, ezért vállalni kellene a pártoknak a felelősséget hiszen őket is a nép fizeti közpénzből tehát jogos a számonkérés.
Béla333
@Nyírfa: 09.14
Ha nem próbáljuk ki, nem tudhatjuk meg.
Mennyiben jobb a "már bizonyított" ellenzék?
Szerinted a DK-MSZP-Párbeszéd csapat kell fővárosnak?
Nyírfa
@Eladott Ország: @Béla333: A számonkérés, a kérdés jogos! Csak éppen ezt lovagolja meg egy szerencselovag, és ezt tudnotok kell/kellene felismernetek, ez a ti felelősségetek!
Számtalan módon kényszeríthettük volna a pártokat a képviseletünkre, a fidesztől a DK-ig bezárólag, de nem tettük, mintha a politika, ami nem más, mint a közélet , nem tartozna ránk. Aktív és passzív ellenállással , a szakszervezeti mozgalom klasszikus eszközeit is bevetve. igenis, fel kellett volna vennünk a kesztyűt, de a mi módszerünk a fogjuk meg, és vigyétek, vagy a teljes közöny, mindaddig, amíg nem viszik a fedelet a fejünk felől. Akkor is csak sírunk, és panaszkodunk, és másokat vádolunk, aki pedig tenni akar, azt felszólítjuk, hogy maradjon csöndben, mert zavarja békés kis megalkuvásainkat. Tapasztalatból beszélek.
Nem az a bajom Magyarral, hogy a NER oszlopos tagja volt - de, ez is! -, hanem , amit a megjelenése óta
a fellépéseivel mutat magából: ő nem a jobb- és a baloldali erők harmonizálása által képzel el egy demokratikus jövőt, hanem egy homogén massza létrehozásával, a valódi kritikus hangok kiszorításával , végül elnémításával kíván fölénk , vagy a jó ég tudja, ki fölé kerekedni. Óva intem magamat is , hogy lenézzem, hiszen Hitler , a jelentéktelennek induló kis festő példájából mindannyiunknak tanulnunk kell, de ordít a lényéből a kisszerűség, a gyenge jellem, a bizonytalanság, és tudjuk, hogy nagy ambíciók, bizonyítási vágy megléte esetén ezek a személyiségi vonások hová vezetnek/vezethetnek.
Tényleg itt az idő, és vagy most térünk észhez, vagy talán már soha. Figyeljetek az összefüggésekre: választások, kínai-magyar rendfenntartó-egyezmények, jön a kínai miniszterelnök...
összefognunk kéne, nagyon, de mit szajkóz Magyar Péter: hogy még vitatkozni sem áll le az ellenzéki jelöltekkel, csak, ha az M1 teret ad hozzá. Olyan feltételeket szab, amelyekkel kibújhat a szembesítések elől.
Ne csak nézzetek, könyörgöm, lássatok is!
kereső
@Nyírfa: Ezt tetézte tegnap a "nagygyúlésén". Galambokkal=hülyékkel ő nem ül le vitázni.
Galambok: Le Marietta Kutyapárt, Toroczkai László mihazánk, Donáth Anna momentum, Dobrev Klára dk...EP listavezetők.
Ennyi(ke)
Egyébként tényleg mit mondhatna...orbán viktort ismételné meg az eu-val kapcsolatban? Hiszen ugyanazt az álláspontot képviseli...elmondta a Partizános interjúban, a Klub rádióban, a Guardian interjúban, a FT(financial times) interjúban, Pécsett..., azzal a különbséggel, hogy belépne az uniós ügyészségbe, amely ugye csak is kizárólag arra hivatott, hogy védje az eu-s polgárok által befizetett pénzeket. Semmi egyébre. Az, hogy majd ő haza hozza az országnak "járó" eu-s pénzeket, az nem ezen múlik...az a demokrácia és jogállam helyreállitásán múlik.
Az meg aki a fideSS-t és a dk-t azonosnak tekinti és ezt kommunikálja az aljasabb hazudozó még rogánnál is...és amig ezt rogánnak esetleg csak fideSS szimpatizánsai hitték el, MP-nek elhiszi mindenki, sőt m indenben megerősitve látja a fidess eddigi támadásait az ellenzéki pártok ellen, hiszen MP hiteles! Na, nem is fortyogok tovább...bocsika, fe tényelg látni is kéne, nem csak nézni.
Béla333
@Nyírfa: 11.36
Ugyan azt csinálod most Te is, amiből az elmúlt évek alatt elege lett az embereknek.
Ez ezért nem jó, az meg azért. 2018-ban a DK/MSZP fanoknak nem volt jó egy Szél Bernadett-Hadházy féle ajánlat, pedig most mennyire szívesen elcserélnénk azt a mai MP-re?!
2022-ben nem felelt meg MZP sem, pedig lehet hogy jobb lett volna, mint MP!
Minden újonnan jövő alakulatot ekézte, sározta a magát ellenzékinek gondoló sereg, holott csak annyi gond volt velük, hogy voltak olyan elképzeléseik, ami nem egyezett más ellenzéki pártok elképzelésével.
Közben évek, évtizedek teltek el, lassan megöregszünk és még mindig itt van a nyakunkon a maffia!
Teljesen megértem a most MP-ért lelkesedő embereket, hogy lehet, hogy nem a legjobb jelölt, de legalább történjen végre valami, mielőtt meghalunk!
Béla333
Most is a DK/MSZP ellenzékiek azzal vannak elfoglalva, hogy MP vagy éppen a Momentum (MZP féle párt) miért nem alkalmas, miért nem jó arra, hogy leváltsa a maffiát!
A helyett, hogy építenének, rombolnak! Mert azt mennyivel könnyebb...
Ugyanakkor az általuk sztárolt DK összeáll az általa korruptnak gondolt MSZP-vel??!! Ezzel akarják leváltani a maffiát? Hiszen ezzel (hogy nagyjainkat idézzem) hátra megyünk, nem előre!
Nyírfa
@Béla333: 12.15

Most jöttem meg a piacról, kilihegem magam, ebédelek, és válaszolok.
KisTehen
rá fogok szavazni, ha ráindítja kamugerire
Nyírfa
@Béla333: 12.15

Szerintem éppen ellenkezőleg: a rossz hírt hozóra akartok haragudni, nem a hír tartalmára figyelni.
A rossz hír az, hogy a magyar társadalom totálisan éretlen a demokráciára, nem akar résztvenni a saját életének az alakításában, várja a sült galambot, a messiást, a jó ég tudja már kit és mit, csak valaki oldja meg a problémáit, azokat, amelyeket ő állít elő, de azokból nem tanul, és nem is vállal értük felelősséget.
Ez a tendencia egyaránt vonatkozik a magánszemélyekre, s mivel a lakosságból kerülnek ki a közélet formálói, természetesen a pártokra, a kormánytagokra, a kormányzati szervek irányítóira is.
Téphetjük itt egymást napestig, és még 20-30 évig, ki meddig él, nem fogunk konszenzusra jutni, mert mindenki más szinten áll, és más-más szemszögből nézi, ítéli meg ugyanazt.
Nekem az Együtt, a Korszakváltók pártja jött be Bajnaival, neked az LMP, másnak a Jobbik. Ha most azzal állok elő, hogy 2018-ban az LMP és a Jobbik miatt úszott el az a lehetőség, hogy legalább kétharmada ne legyen a fidesznek, azt ki fogod kérni, pedig , sajnos, így volt. Szerinted miért kellett otthagynia a pártot Ákosnak és Bernadettnek? Mert belátták, hogy a rugalmatlan politizálással elárulják az akkori összefogást.
Én már nem védem Fletót, nyilván ő is megragad minden eszközt, hogy revansot vehessen Orbánon, és ezzel el is csúszik az államférfi státusz banánhéján, de egyvalami elvitathatatlan tőle: a tudatállapota a magyar átlaghoz képest, magasan fejlett. Ez annyit jelent, hogy a tudatában van a haladás fontosságának, annak eszköztárával, folyamatával, de, részben a saját gyengeségei, részben pedig a magyarság alulfejlettsége, kifognak rajta.
Ezt el kell fogadni, tudomásul venni, és tovább lépni. Én ezt tettem, de nem egy lókötőnél horgonyoztam le, hanem azoknál, akik a saját szellemiségüket már bizonyították.
Béla333
@Nyírfa: 16.17
" Ha most azzal állok elő, hogy 2018-ban az LMP és a Jobbik miatt úszott el az a lehetőség, hogy legalább kétharmada ne legyen a fidesznek, azt ki fogod kérni,"
Csak a tények kedvéért és mert önmagadat is becsapva a jelek szerint az LMP-re akarod kenni a 2018-as vereséget: amikor MZP teljeskörű összefogással nyerni tudott Hódmezővásárhelyen, akkor az LMP megváltoztatta korábbi hozzáállását és az összefogás irányába nyitott:

"Tárgyalásokat kezd az LMP az MSZP-vel és a Jobbikkal az esetleges választási együttműködésről
– értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy az ellenzéki párt a 106 egyéni választókerületben tudná elképzelni azt, hogy egymás javára lépjenek vissza a jelöltjeik, illetve bizonyos megállapodások alapján olyan körzetekben, ahol más ellenzéki jelölt az esélyes, visszafognák a kampányukat. Ez a lépés azért fontos, mert az LMP korábban mereven elzárkózott attól, hogy ne legyen minden körzetben egyéni jelöltje."
24.hu/belfold/2018/02/26/az-lmp-targyalasokat-kezd-a-valasztasi-egyuttmukodesrol/

Annyiszor leírtam már ezt, de a jelek szerint neked is jobb, ha van valaki akire rá lehet fogni a vereséget!
Béla333
@Nyírfa: 16.17
"Szerinted miért kellett otthagynia a pártot Ákosnak és Bernadettnek?"

Mert az olyanok, mint pl te is (nem sértésnek szánom!) minden baj eredőjét az LMP-ben keresték, ez belső veszekedéssé fajult és szétesett a párt. Holott ez nem így volt.
Mint most is: MP annyira rossz neked, hogy hú... De 4 év múlva miután kiléptünk az Unióból és a NATO-ból és orosz tagköztársaság lettünk, lehet hogy visszasírjuk ezt a lehetőséget.
Biztos, hogy akkor is lesz kire fogni a sorscsapást...
Béla333
@Nyírfa: 16.17
MP arra lehet alkalmas, hogy megrogyassza a maffia államot. Ha addig el tudna jutni, hogy legyőzi őket, már sokkal-sokkal többet tett, mint az általad tisztelt Fletó akinek -szerinted - " a tudatállapota a magyar átlaghoz képest, magasan fejlett."
Aztán ha odáig eljutunk, hogy végre lehet egy tisztességes választást rendezni az országban, akkor azt sem bánom, ha leváltjuk MP-t.
De addig el kell jutni amire a jelenlegi ellenzéki DK-MSZP-Párbeszéd szövetség képtelen és soha nem is lesz rá képes!
Nyírfa
@Béla333: 17.05

Igen, M.P. felkavarta a pocsolyát, a fenének sincs kedve belegázolni, olyan zavaros. De ezt a pocsolyát el is kell takarítani. Tedd a szívedre a kezed, és úgy válaszolj, ne nekem, és nem is a nyilvánosság előtt, hanem csakis magadnak: te látod, hogy Magyar Péter egy , számára sikeres választás után neki áll lebontani a NER-t, Orbántól Gulyáson át a teljes hálózatot, hogy feltöltse a saját embereivel? Nem az ellenzékiekkel, hanem a sajátjaival. Szerinted Ákos kapna szerepet Magyar - szaladjunk előre - kormányában, vagy önkormányzatában?
És Krisztina? Juhász? Jávor Benedek?
Azt tudjuk, hogy kik nem: a galambok. Na de kik a galambok, konkrétan: pártok, a pártok vezetői, tagjai, szavazói?
Ez az adjunk bizalmat Magyarnak hbiankóra, aztán majd csak lesz valami, ha nem tetszik , leváltjuk, pontosan olyan, mint a 14 éve mantrázott Orbán, takarodj. Majd csak lesz valami...ugyan, mi, édes Bélám?
Megmondom: jó esetben csak két részre szakadt Magyarország. És milyen jó lesz nekünk, hiszen voltunk már három részre szakadva is,
Béla333
@Nyírfa: 17.32
Ok! Maradj a tényeknél:
2018 március 15., 05:21
"Az LMP-sek azt érzik: meglincselik őket, ha nem működnek együtt"
"Beálltak a sorba, és az LMP vezetése egységesen úgy döntött, hajlandó visszaléptetni jelöltjeit - de csak ha a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd is. "
444.hu/2018/03/15/az-lmp-sek-azt-erzik-meglincselik-oket-ha-nem-mukodnek-egyutt

2018. április 04. 11:31
"Délután Karácsony Gergely egy budai fórumon az Index értesülése szerint arról beszélt, hogy az MSZP 4 visszalépésért cserébe azt várják, hogy az LMP lépjen vissza az összes olyan helyen, ahol nincs esélyük.
Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Facebookon reagált. Azt írja, az MSZP ezzel egy 3:27-es ajánlatott tett, ami szerinte nem is ajánlat, hanem visszautasítás. "
www.nyugat.hu/cikk/megsem_jon_ossze_a_nagy_osszeborulas

Tényleg ennyire nem emlékszel 6 évvel ezelőtti történésekre?
Béla333
@Nyírfa: 17.44
Értem én a kételyeidet, de akkor minek van ma realitása szerinted?
Sirdogáljunk, sopánkodjunk, reméljük, hogy O1G-t megüti a koleszterin... Vagy mi legyen szerinted a megoldás?
Valamit csinálni kell, hiszen gyerekeink közben elmennek külföldre, mi meg megöregszünk, meghalunk.
A maffia és a vele szövetséges DK/MSZP politikusok meg élik a világukat! Mert azért annyira ne legyél naiv, hogy azt mondod, hogy az elmúlt 34 évben kormányon levők nem játszottak össze az ország kifosztásában...!!!
Változás kell és azt most csak MP hozhatja el!
Nyírfa
@Béla333: 17.10

Abban egyet értek, vagy inkább úgy fogalmazok: én sem értem, hogyan csinálhatott a DK popót a szájából, hogyan követhetett el akkora elvtelenséget, hogy a szocialistákkal és a Párbeszéddel "felduzzasztva" fut neki júniusnak.
Nem nyer akkorát a két szavazótábor maga alá rendelésével, hogy megérje kockára tenni a renoméját. Én főpolgármesterként Karácsonyt fogom preferálni, de nincs elfelejtve Klára elárulása. Gergely ott és akkor akkorát bukott, ami devalválta őt a szememben. Ha pártvezér lennék, már nem számolnék vele. Hogy Budapest vezetését miért bíznám mégis rá, annak számos egyéb oka van, itt most nem részletezem.

Úgy vélem, olyan radikális fordulatra van, lenne szüksége ennek az országnak, amely már nem tűri az átmeneti helyzetekben való reménykedést: majd elválik, majd meglátjuk, majd lesz valahogy.
Érdekes, ahogy Klára bedobta a nyári nagy akciótervet, miszerint, ha győzünk, lemondatjuk Orbánt, és átvesszük a kormányrudat. hirtelen Magyar is mindenkit le akar mondatni, a miniszterektől Orbánig. Eddig nem erről beszélt. Eddig, tulajdonképpen mi a fenéről beszélt? Ahogy esik, úgy puffan, napi rugalmassággal mindig más a program?
Na jó, szerintem, ennyi elég.:) Rám nem számíthat, ti pedig csináltok, amit akartok.
Nyírfa
@Béla333: 17.47

Három helyen kellett volna visszalépni a még csak nem is abszolút esélyes LMP-snek, hogy ne legyen a fidesznek kétharmada. Ott van a 444 cikkében. Ha akkor nincs kétharmad, akkor talán ma sincs rendeleti kormányzás, hiszen '22-ben más körülmények között futottunk volna neki a választásoknak.
Látod, az általad belinkelt cikk is arról tanúskodik, hogy az LMP különutas volt, és csak a választói nyomás hatására voltak hajlandóak némi visszalépésre.
De már mindegy, Béla, volt, ami volt. Elegem van mindig a hogy volton rágódni, amikor arra sem vagyunk képesek, hogy felmérjük a jelen lehetőségeit. Oké, neked, sokatoknak ez Magyar. Nekem egy vérbeli szakértőkből álló , rendes, megbízható kormány. Mert le lehet mondatni a fideszt, pláne most, amikor már a nemeztközi elutasítottsága is erős, csak nem kell egy tüntetésről haza menni. De ezt már írtam.
Béla333
@Nyírfa: 18.14
Még most sem látod, hogy az MSZP nem akart megállapodást? 3 helyen lépett volna vissza, cserébe 27 LMP-s visszalépést várt volna el?!
Valóban hagyjuk csak jellemző, hogy ennyi idő után sem vagy(tok) képesek reálisan látni a 6 évvel ezelőtti dolgokat.
Más:
"Mert le lehet mondatni a fideszt, pláne most, amikor már a nemeztközi elutasítottsága is erős, csak nem kell egy tüntetésről haza menni."
És arra emlékszel-e, hogy a rabszolga törvény elleni jogos felháborodás miatti tüntetést hogy szerelte le a DK/MSZP a TV székházánál?
Ezektől a DK/MSZP politikusoktól nem várhatunk semmi olyat, hogy egy bármennyire is jogos felháborodás élére álljanak, inkább hazaküldik az embereket. Azt értsd meg: ha ezek közösen loptak eddig, akkor zsarolhatóak, e miatt nem csinálhatnak semmit. Már rég el kellett volna tűnniük a közéletből.
Nyírfa
@kereső: 12.15

El is feledkeztem a tegnapi dzsemboriról, csak este olvastam el, hogy mi történt. Sok, nem. Körbe tekerték kékkel a minisztérium épületét ,Magyar vonult elől, mint aki mindjárt forradalmat csinál, elszántam, felvetett fejjel ...láttam a képet, Kálmánka jutott az eszembe a Petőfi-filmjével.
Benne volt a pakliban, hogy most nem lesznek olyan sokan, inkább edzésnek tűnt ez az összejövetel, hogy el ne felejtsék, ha Magyar a sípjába fúj, akkor menni kell. Dehát a magyar ember lusta, végre péntek, lehet szabadulni a munkából, hagyják békén. Pedig az ürügy komoly volt, kár, hogy csak ürügy: a bántalmazott gyermekek.

Somogyi Zoltánnal készült egy interjú, szerintem eléggé reális képet ad Magyar és a választók jelenlegi kapcsolatáról, érdemes beleolvasni.

www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/somogyi-zoltan-magyar-peterrol-a-fidesz-helyeben-nem-lennek-annyira-nyugodt-hogy-ebbol-ok-jol-jonnek-ki/
Nyírfa
@Béla333: 18.27

Azt Ákos szervezte, nem? És elég kevesen voltak, bár, nagyon dühösek. Vagy ez másik volt? Mert több is akadt. Újra kéne nézni, tényleg nem káptalan a fejem.
Béla333
@Nyírfa: 18.43
2018. december. 17. 09:58
"Sosem látott ellenzéki összeborulást hozott az MTVA-ostrom, a tüntetők propagandatúráztak egyet"
hvg.hu/itthon/20181217_mtva_szekhaz_hadhazy_akos_szel_bernadett_peticio_elo_adas_tuntetes
Nyírfa
@Béla333: 18.59

Látod, ez lehetett volna egy jó alkalom nem abbahagyni a megmozdulást. De az igazsághoz tartozik, hogy ezt én is otthonról néztem.
Béla333
@Nyírfa: 19.10
"Jegyzőkönyv: rábeszélte volna Molnár Zsolt az ellenzékieket, hogy hagyják el a tévészékházat"
""19:54 órakor Molnár Zsolt képviselő a rendőrségi biztosítás parancsnokával egyeztetett arról, hogy hajlandó lebeszélni társait az épületben való tartózkodásról,"
hvg.hu/itthon/20190207_molnar_zsolt_mszp_ellenzek_mtva_szekhaz_rendorseg_papp_daniel_birtokvedelmi_eljaras_jegyzokonyv

Most ezzel az MSZP-vel kötött a DK 2026-ig tartó szövetséget...
Csodálkoznak, hogy elegük van belőlük a választóknak?
Nyírfa
@Béla333: 19.20

Igen, erre emlékszem. Hogy Molnár Zsolt miképpen lehet az MSZP tagja, ezt senki nem tudná elfogadható érvekkel alátámasztani. Ez az MSZP-DK-Párbeszéd összefogás a DK részéről egy nagy visszalépés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.