Letartóztatták a tanulótársát késsel megszúró lányt. A 12 éves gyermeket előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg.

A Győri Járásbíróság kedden elrendelte a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását – közölte a Győri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Máté Kinga közleménye szerint az intézkedést, tekintettel a gyanúsított életkorára, javítóintézetben hajtják végre.

Az indoklás szerint az érintett osztályközösség nagy részének kihallgatása még nem történt meg, így a gyanúsított, ha szabadlábon maradna, megnehezíthetné a bizonyítási eljárást.

A bíróság a gyanúsítottnál talált lista miatt úgy foglalt állást, hogy nem zárható ki a bűnismétlés veszélye sem.

A döntést az ügyész, a védő, a gyanúsított és törvényes képviselője is tudomásul vette, így az végleges.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában súlyos sérülést okozva megszúrta hatodik osztályos tanulótársát egy lány.

Nagy Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettes vezetője később elmondta, hogy az elkövető kislány egy otthonról hozott, 20 centiméteres késsel szúrta hátba előtte ülő osztálytársát, majd a kést kirántotta és a földre dobta.

Az elkövető "listát készített" osztálytársairól, és a pirossal jelölte azokat, akiknek el akarta venni az életét.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Bátki Pál ügyvéd az RTL Híradónak elmondta,

5 és 15 év közötti szabadságvesztés járhat a tettéért.

Magyarországon 2013 óta büntethetők a 14 év alattiak, de az, hogy a bőnyi késelő kislány elmúlt 12 éves, önmagában még nem elegendő ehhez, igazságügyi orvos szakértőnek kell megállapítania, hogy a gyermeknek volt-e annyi belátási képessége, volt-e olyan értelmi és érzelmi szinten, hogy felelősségre vonható. Az a kérdés, hogy egyáltalán tudja-e, hogy mit csinál, tudja-e irányítani az akaratát – magyarázta a jogász.

Az áldozat apja a Rádió1 Balázsék című műsorában azt mondta,

a kés átszúrta lánya tüdejét, megműtötték, az intenzív osztályon van még, de stabil az állapota, és néhány percre már felébredt.

Forrás: MTI, 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
MIelőtt fenevaddá kiáltjátok ki a 12 éves kislányt nem ártana megismerni a teljes történetet, ami a tragédiáig vezetett. Mi sarkalt erre egy 12 éves gyereket? A korosztály miatt szülői felelősség egész biztos van a történetben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Nemsokára jönnek a jogvédők, hogy kiszabadíccsák..
Yoda69
Nem is értem hogy miért nem tartóztatták le azonnal?
jáger laszló
t eset +oldása folyamatban
Rövidesen lezárva!
csak ennyi
barátilag
J.L.
human
MIelőtt fenevaddá kiáltjátok ki a 12 éves kislányt nem ártana megismerni a teljes történetet, ami a tragédiáig vezetett. Mi sarkalt erre egy 12 éves gyereket? A korosztály miatt szülői felelősség egész biztos van a történetben.
vacsi
@human: Sajnos, egyáltalán nem biztos. Lehet, hogy az ősei között volt gyilkos, és egyes géneket tőle örökölt. Mindenesetre, hogy baj van a fejével, az egyértelmű - az ilyeneket örökre ki kellene vonni a társadalomból - a szerencsétlen áldozatát hátulról szúrta le, és még röhögött is rajta... Igenis, ez egy fenevad - és nem fog megváltozni!
human
@vacsi: Ezzel a genetikai dologgal egyáltalán nem értek egyet. A neveltetés, a családi körülmény számít. Azért pedig a szülő a felelős.
rücsü41
A szülőket megkérdezték már ez ügyben, hogy miként nevelték a lányukat.Nevelték , költői kérdés, még szerintem figyelni sem figyeltek rá!
division
@Pálinkás Pál: @rücsü41: @vacsi: @Yoda69: @jesz: @human: "osztálytársai verbálisan bántalmazhatták a lányt, aki erre válaszul vitt be magával kést az iskolába"
Nem kellene a szülőket is elővenni ez ügyben, akik gyerekei bántalmazták ezt a kislányt? Talán csak nem látott más kiutat. Én nem ítélném el azonnal. Tudjátok ha valakik az én gyerekeimet vegzálnák, azok sem biztos hogy megúsznák szárazon. Mocskos világban nőnek fel a gyerekeink sajnos.
kakukkmadár
@human: nagyot tévedsz! mielőtt marhaságokat nyilatkoztatsz ki, olvass utána kicsit a súlyos személyiségzavarok öröklődési mechanizmusának, mert bizony keményen öröklődnek, olyannyira, hogy pl. már egy óvodai(!) csoportban 1 órás szakszerű szemlélődés után nagy pontossággal kiszűrhetőek a jövőben degeneráltként viselkedő gyerekek. Nem mellesleg később a pszichiátriákon is ugyanilyen "játékos" módon azonosítják a zavaros gyerekeket, persze inkább tőlünk nyugatra, mert ott van rá pénz!
Pálinkás Pál
@division: fészbukon pisztollyal pózol..,szegény " vegzált lány "...
division
@Pálinkás Pál: A vegzálás is kihozhatja ezt egy gyerekből. Ne értsd félre, nem menteni akarom minden áron, csak láttam már nem egy gyereket, akiket terrorizáltak a társai, ezért rettegtek az iskolába járástól. A mai világban meg hogyan lehet ezektől a piszok kölyköktől megszabadulni törvényes úton? Ja, rendőrség, majd ha már vér folyik.
Pálinkás Pál
@division: a pisztolyos kép régebbi...de ne legyünk álszentek, ez egy cigó rendezési módja a dolgoknak,...ezért kellene a szegregáció
division
@Pálinkás Pál: Nem láttam a képet, nem vagyok a fészen, de nyilván nem ez lett volna a megoldás. A tanárát sem kellett volna anno megkéselnie a diákjának, ráadásul nem is volt roma, ez már nem sokat jelent, főleg hogy látom az oviban is kik a fő rendbontók, egyik sem az. Nyilván százalékban, módszerekben még vezetnek, de szűkül a kör.
Pálinkás Pál
@division: én sem fészezek, újságban volt a kép,link...
SÍva
@division: Hát igen, könnyű egy tizenkét éves gyereket elítélni anélkül, hogy az okokat ismernénk! Mélységesen hallgatnak a másik oldalról! Ha viszont a másik utat választotta volna és öngyilkos lesz a folyamatos piszkálódások miatt mint a közelmúltban egy másik gyerek, most mindenki őt sajnálná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.