„Megnéztem Keszthelyen az új 200 millió forintos Eu-s projektben »épült« óvoda HŰLT HELYÉT” – írja szombat délelőtti posztjában Hadházy Ákos. A független parlamenti képviselő néhány látványos képpel mutatja be, mi mindent lehet alkotni egy kétszázmilliós felújítás során, ha az önkormányzat által a munkára kiválasztott cég egy olyan gazdasági társaság, amely ellen sorozatban indulnak végrehajtások, ahol a tulajdonosok vagyoni részesedését lefoglalják, továbbá, ahogy a politikus írja: a tulajdonosoknak „korábban már csődbe ment egy vállalkozása, sőt egyikőjük szerepelt a 10 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozók listáján is.”

Mint a 24.hu korábbi cikkéből kiderül, a korábbi keszthelyi városvezetés szakmányban bízta meg az InvestMondi-System Kft.-t önkormányzati ingatlanok felújítási munkálataival. A későbbi, szintén fideszes városvezetés pedig sorra felmondta azokat, miután a cég nem haladt a munkákkal, sőt, feljelentések is születtek egyes szerződések miatt.

Hadházy Ákos újabb leleplezése: Kétszázmilliós óvoda hűlt helyét találta Keszthelyen

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

2017 őszétől sorra indultak ellene végrehajtások, előbb csak piaci szereplők és közjegyzők indították, de 2021-től már a NAV megyei igazgatósága is. 2020 végén, 2021 elején ideiglenesen le is foglalták a tulajdonosok vagyoni részesedését, majd 2021 novemberében a bíróság elrendelte a cég felszámolását. A társasággal egyébként úgy szerződött a keszthelyi önkormányzat, hogy a tulajdonosok, Kamondi-Lukács Csaba és Kamondi-Lukács Mónika korábban már tulajdonosként és cégvezetőként csődbe vittek egy céget: a gyenesdiási székhelyű BauMondi Kft.-t 2016-ban számolták fel.

Hadházy a posztjában azt is megjegyzi, hogy keszthelyi óvodafelújítási projektért felelős fideszes politikus az a Nagy Bálint volt alpolgármesterként, aki később polgármester lett, jelenleg pedig Lázár János építési és közlekedési miniszter államtitkára – írja a 444.hu

Forrás: 444.hu, 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ez hányadik 200 millió, aminek ákos csak a hült helyét találta? - persze ö a hibás mindenért azzal,hogy nyomoz és nem a lopós fidesz , állítják a gügye hívek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
A cikkből egy kis "jóindulattal" az a következtetés vonható le, ha megépül a keszthelyi óvoda, akkor nem lehetett volna Nagy Bálint államtitkár!Csak azok emelkedhetnek ki ma akik egy ilyen mutyiban sikeresen részt vettek!Gratulálunk az "állom titkároknak" .Hogy miért tudott bennünket Románia is megelőzni a GDP és a fizetések tekintetében arra a keszthelyi eset jó példa.Ők nem lopták el az összes eus támogatást, ők arra használták fel amire adták!Milyen egyszerű ezt kimondani, de úgy csinálni, hogy abból a köz gyarapodjon már milyen nehéz.Nálunk lehetetlen!
csak úgy....
ez hányadik 200 millió, aminek ákos csak a hült helyét találta? - persze ö a hibás mindenért azzal,hogy nyomoz és nem a lopós fidesz , állítják a gügye hívek!
vacsi
@csak úgy...: Szóval, én is a Fidesz híve vagyok, mert: nem akarok háborút, nem akarok ide migránsokat, nem akarok ide buzikat a gyerekek közé ... Ettől függetlenül elismerem, és méltányolom Hadházy munkáját, nem semmi, amit végez. De sajnos, bármelyik párt is kerülne hatalomra, mind a saját zsebeit tömné meg - ezzel nem árt tisztában lenni.
kereső
@vacsi: 14:34 Ki az a "barom" aki háborút akar, már megbocsáss! Nem csak a fideSS hivők nem akarnak...de ott azért scheggre esik, és utána bukfencet hány a békegalamb is, ahol nyiltan az agresszort , a háborús bűnös tömeggyilkost támogatja a "béke párti". Én meg azt mondom, hogy aki a fideSS-re szavaz az EP listán, az az oroszokat szavazza be az Eu-ba.
Illene már 14 év után különbséget tudni tenni a "korrupció", és az államilag szervezett korrupció között...mer ugye ez az autóbbi simán a fideSS sajátja. És igen volt előző kormányok idején is korrupció, na de akkor Magyarország a 27 ttagállam között a középmezőnyben helyezkedett el, mostanra meg elfoglaltuk az előkelő első helyet...aki azt mondja, hogy "eben-guba",az simán hazudik.
csak úgy....
@vacsi: háborút senki sem akar, ezt csak a fidesz hazudja az ellenzékre és európára!
migránsokat is,eddíg csak a fidesz eresztett be az országba, elöször a kötvényeseket majd a vendégmunkásnak nevezett migriket! ez a botrányos pedofil eset, szintén a fidesz tudtával történt, hiszen még ki is tüntették öket,no meg elmismásolták évekig az esetet!
amiben szerinted a fidesz jó, én annak csak is az ellenkezöjét látom!
a másik,hogy ennyit mint ök ,még egyetlen kormány sem lopott és kótyavetyélt el eszetlenül!
Horizont
@vacsi: Mindig elgondolkozom rajtad egy egy kommented olvasva, hogy te hol élsz???
Hol a füled a szemed és a szíved? Te tényleg elhiszed, hogy háborút akarunk mindnyájan akik nem szavazunk a fideszre? Komoly? Nagyon visszafogom magam hogy ne robbanjak be itt neked ! Sajnos iylen szavazói vannak orbánnak. Egy része aki belőle jól él és van a nagyobb rész (mint te is) aki nem él jól belőle (sem) és beszippant minden kormánypropagandát. Hogy szereted te az unokáidat milyen jövőt szeretnél nekik? Egy Mészáros, Rogán, Kósa Lajosok világát?
Mások olyan szépen megírják neked a valót @kereső: és @csak úgy...: is olvasd el figyelmesen és gondolkozzál már.
Nessy
@csak úgy...:"ennyit mint ök ,még egyetlen kormány sem lopott és kótyavetyélt el eszetlenül!" Ez sajnos nem múlt idő, hanem jelen is!
balos
@vacsi: Mit hittél?Ha nem vagy a buliban akkor mit képzelsz,hogy majd üvegzsebet kapsz?Az a politika új vívmánya "hála" érte a csúti kinai kelnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.