Újabb fejezethez érkezett a netes csalás, ugyanis most az OTP Bank ügyfeleit próbálják palira venni. Mutatjuk, milyen átverős e-mail terjed a neten.

OTP-nél van számlája? – Figyeljen, mert így póbálják átverni

Fotó: Facebook/OTP Bank

Nem először, és bizonyára nem is utoljára szemelték ki az OTP Bank ügyfeleit a csalók. A legújabb, néhány napja keringő átverésre a PCFórum figyelt fel, és e-mail útján terjed – közölte a HVG.

A legújabb módszer némileg eltér a megszokottaktól: míg korábban nem engedélyezett tranzakciókra, vagy visszaélésekre hivatkozva próbálták kicsalni az emberek pénzét, ezúttal új hitelesítési eljárások bevezetését emlegetik a csalók.

A rendkívül jó magyarsággal írt e-mailben az áll, hogy

Felhívjuk figyelmét, hogy 2024. május 20-től új online banki hitelesítési eljárásokat vezetünk be az összes online banki felhasználó magánéletének védelme érdekében.

Ezután azt kéri a levél, hogy az internetbankkal rendelkező ügyfél erősítse meg a banki adatait. Ehhez adnak egy kattintható linket is, ám az adathalász oldalra tereli a gyanútlan felhasználót, ahol a banki adatok megerősítése helyett valójában rosszindulatú feleknek adja meg a banki adatait – akik ezekkel akár a pénzét is ellophatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.