Budai Gyula szerint Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampánya a külföldi finanszírozás főpróbája lehetett.

Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányfinanszírozása a főpróbája lehetett a 2022-es országgyűlési választásokkal kapcsolatos külföldi finanszírozásnak

- jelentette ki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Budai Gyula – aki az ügyben korábban feljelentést tett, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pedig ezután költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást – azt mondta: egy Észtországban bejelentett cég, amelynek vezető tisztségviselői Ficsor Ádám, a Bajnai-kormány volt titkosszolgálati minisztere és Szigetvári Viktor, a Bajnai-kormány volt államtitkára, 112 millió forintot utalt "fiktív tanácsadói szerződés" részeként egy autókölcsönzéssel foglalkozó magyar cégnek.

Úgy folytatta: az észt cégtől a 112 millió forint beérkezett a magyar Bakony Rental Kft.-hez, amelynek egyszemélyi tulajdonosa Mravik Zsolt, a Fővárosi Vízművek kommunikációs igazgatója, aki Tordai Csabának, Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának az élettársa – folytatta Budai Gyula.

Megemlítette, hogy Tordai Csabánál a NAV csütörtökön házkutatást tartott "és lefoglalta az üggyel kapcsolatos iratokat".

Budai Gyula kiemelte: Mravik Zsolt az átutalt 112 millió forintból 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott Perjés Gáborhoz – aki szintén a főpolgármester bizalmi embere, a Mindenki Budapestért Egyesület vezetője –, és ő ezt a pénzt befizette a főpolgármesteri kampányt finanszírozó egyesület számlájára.

Karácsony Gergelynek végre ki kellene állnia, és elnézést kérnie

- jelentette ki, hozzátéve, a cég vezetőinek pedig választ kell adniuk arra is, honnan származik az Észtországban bejegyzett társaság pénze.

Helytállónak nevezte mindazt, amit a Szuverenitásvédelmi Hivatal megállapított, mint mondta: megvannak azok a szálak, amelyek a 2019-es fővárosi és a 2022-es országgyűlési választási kampányfinanszírozást "összemossák".

A nyomozás feladata feltárni az összefüggéseket, de "teljesen egyértelmű, hogy az egész mögött a DatAdat és Bajnai Gordon áll", mögötte pedig azok az amerikai finanszírozók, akik "a guruló dollárokon" és az egyéb támogatásokon keresztül az ellenzéket finanszírozzák – jelentette ki a fideszes képviselő.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
budai kolléga ismét bakot lőtt
Sajnos nem tanul belőle,,,,
csak ennyi
barátilag
J.L
izéke
budai te hatökör,14 év teljhatalom mellett sem tudtatok Gyurcsány ellen egy épkézláb pert sem összehazudni. Szégyent hoz a Budai névre ez a tetű!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.