A magyarországi csomagautomata-piac úttörője, a Foxpost új tulajdonosra talált: a cseh Packeta csoportot is magában foglaló befektetői konzorcium vette meg a vállalatot.

Megveszik a csehek a Foxpostot – Külföldi kézbe kerül Magyarország egyik legnépszerűbb csomagküldője

Fotó: Facebook/Foxpost

A magyar Foxpost csomagküldő szolgáltatót a cseh Packeta csoportot is birtokló befektetői konzorcium szerezte meg. A Wallis Csoport és a Trueway (korábban Finext) adta el a vállalatot a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group által alapított konzorciumnak. A tranzakció zárása a versenyhatósági engedélyezés után várható még az idén, a pénzügyi részleteket azonban nem hozták nyilvánosságra – tájékoztatott az infostart.hu.

A Foxpost 2014-ben indult 62 beltéri automatával, és azóta a magyar csomagküldő piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A Wallis Csoport és a Trueway magántőkealap-kezelő támogatásával a vállalat több mint 1200 automatát üzemeltet, több ezer e-kereskedelmi partnerrel áll kapcsolatban, és tavaly közel 10 millió csomagot kézbesített.

A Foxpost története egy igazi magyar startup-siker, amely a Wallis és a Trueway pénzügyi támogatásával nemzetközi befektetők figyelmét is felkeltette. Mező Gyula, a Wallis Asset Management vezérigazgatója szerint a vállalat növekedését a két befektető biztosította az elmúlt évtizedben. Halász Iván, a Trueway igazgatósági tagja büszkeségét fejezte ki, hogy részt vehettek egy innovatív, versenyképes hazai vállalat felépítésében. Bengyel Ádám, a Foxpost Zrt. vezérigazgatója és társalapítója hangsúlyozta, hogy a tulajdonosváltás elősegíti a vállalat további növekedését.

A Foxpost Zrt. nettó árbevétele tavaly elérte a 8,184 milliárd forintot, ami ötszöröse a 2020-as értéknek. A Packeta Hungary Kft. pedig 2023-ban 8,182 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami jelentős növekedést mutat a korábbi évekhez képest.

A CVC Capital Partners egy globális befektetési alapkezelő, mely Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban van jelen, 177 milliárd euró értékű befektetést kezel. Az EMMA Capital egy magánbefektetési holding, melyet a cseh milliárdos Jirí Smejc alapított, és elsősorban a kiskereskedelmi és ügyfélközpontú vállalatokra fókuszál.

Forrás: infostart.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
mi nem fogunk hisztizni, mint a spanyolok a talgo miatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.