Ezek a pártok fogják képviseltetni magukat a hétvégi Budapest Pride-on. 

Ahogy azt a Propeller megírta, szombaton 29. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Pride. Érdemes tájékozódni arról, hogy a főváros mely kerületeiben és milyen időszakban lesznek lezárások

Az is kiderült már, hogy mely pártok fognak megjelenni az emberi jogi felvonuláson – olvasható a Telex.hu oldalán. 

Karácsony Gergely elmondta, idén is ott lesz a Pride-on, bár ezúttal beszédet nem fog mondani. A főpolgármester sajtósától a lap azt is megtudta, hogy a szivárványos zászló már a Pride-hónap elején kikerült a Városházára, amiről Karácsony egy Facebook-posztban is beszámolt.

Vitézy Dávid korábbi főpolgármester-jelölt egyesületéte is reagált a kérdésre: részükről két képviselő, Gál József és Merker Dávid is ott lesz az eseményen. 

Ezek a pártok lesznek kint a Budapest Pride-on – A Fidesz nem válaszolt, Magyar Péter szerint ez nem politikai felvonulás

Forrás: Pixabay

A Momentum idén is saját kamionnal érkezik a Pride-ra, azt írták, hogy a párt „országgyűlési képviselői, elnökségi tagjai, fővárosi és vidéki polgármesterei, képviselői nagy számban fogják képviseltetni magukat” a felvonuláson.

Magyar Péter lletve a Tisza Párt nem reagált a lap kérdésére, de Magyar korábban arról beszélt a Magyar Narancsnak, hogy bár nem gondolkodott a kérdésen, de szerinte sem ő, sem fővárosi képviselőik nem mennének ki.

„Ha meghívják a pártot, eldöntik a képviselők, de nem hiszem, hogy ez egy politikai felvonulás” – mondta.

A Párbeszéd-Zöldek is több politikussal is a helyszínen lesznek. Azt írták,  a párt nemcsak a természetben, hanem a társadalomban is nagyra tartja a sokszínűséget.

Szintén tiszteletét teszi a Demokratikus Koalícó: "Ahogy megalakulásunk óta minden évben, úgy idén is együtt vonulunk az LMBTQ közösséggel, Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselőjének, a Sokszínű Magyarországért képviselőcsoport tagjának vezetésével” – írták.

A Mi Hazánk az idei Pride idejére is tervezett ellentüntetést, de a Telex megkeresésére azt írták, hogy „a homoszexuális pedofilbotrányok ellenére” nem kaptak területfoglalási engedélyt a rendőrségtől. A Mi Hazánk szerint a kormány „idén ismét letérdelt a homoszexuális lobbi előtt”.

A Jobbik-Konzervatívok idén sem vesz részt az eseményen. Azt írták: „egy normális országban senkinek sem kell szándékosan figyelemfelhívó módon, sokszor a jóízlés határait messze meghaladó, provokatív eszközökkel saját eltérő nemi identitására, beállítottságára felhívnia a figyelmet”.

Keresték a Fideszt is, hogy megtudjuk, részt vesznek-e az idei Pride-on, és ha igen, kik képviselik szervezetüket, de csütörtök délutánig nem válaszoltak a megkeresésre. 

Forrás: Telex

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
A fidesz sorsiban van a legnagyobb titkolózás arról, hogy ki vesz részt a meneten.
namihami
""...nem politikai...""
De társadalmi és ezért szavazópolgári. Vajon ez a Magyar (fidesz) Peti, a nagy távolságtartása mellett, honnan tudja, hogy az ő brigádjában mennyi a meleg és ez mennyi voksot hozott? Kicsit túlzottan nagyvonalúnak---olyan (volt vagy még mindig?) fideszes mentalitásnak tűnik a dolog.
Namely
@namihami: csak tudja, hogy a kelet-európaiak jelentős része még normalitáspárti, és nem hugyozik a konnektorba, ellentétben az általa szétvert ellenzékkel, akik a magyar társadalom igényeire nagy ívben téve tolják ezt a köcsögmenetet is.
Pálinkás Pál
azért kíváncsi lennék,a köcsögökön kívül hányan mennek ki meggyőződésből,..és nem különböző politikai okokból...?..
namihami
@Namely: 14.56: A baj gyökere abból ered, hogy számmotokra csak az a ""normmális és toleràlható"", amit ti és főleg Pocakdurci annak vél!
Nem tetszik? Ne menj oda! A Birkavonulás se tetszik mindenkinek, nem is megy oda! Ellentétben veletek, akik végigálljátok a Népköztársaság utat, csak hogy balhézhassatok és köpködhessetek! (A köpködést már csak úgy mellékesen). Kérdem én, minek mentek oda? Nekem (és sokan másoknak) eszembe nem jutna, hogy a Csordavonuláshoz odamenjek, a turházásról nem is szólva!
Az pedig, hogy mi a normalitás? Nekem ez, neked az! A melegvonulásra se megyek, de a másikra se!
Namely
@namihami: remélem közben lehiggadtál, akkor folytassuk az eszmecserét.
"számmotokra csak az a ""normmális és toleràlható"", amit ti és főleg Pocakdurci annak vél!"
1. Felejtsd már el az, hogy aki nem ért egyet az épp aktuális mainstream baromságokkal, az Orbán híve.
2. Olvasd már el, hogy mi írtam fent. A kirohanásodnak mégis mi köze ahhoz, amit én írtam?
3. Normalitás: a többség nem kér ebből, ha megpukkadsz, akkor sem. Ez egy kisebbség által sztárolt agyament menet, aminek köze nincs a buzikhoz, semmi más, csak egy figyelemelterelés a multinacionális vállalatok részéről. Te megkajálod, egészségedre, de kérlek hagyd meg nekünk a jogot, hogy más véleményünk legyen.
"Nem tetszik? Ne menj oda! "
Milyen érdekes, hogy ez csak akkor érv a részetekről, amikor a ti oldalatok által favorizást baromságot kell elviselnie a többségnek. De pl a kitörés napja esetében már nem igaz. Nem lehet felvonulást tartani a bevándorlás ellen sem. Meg a cigánybűnözés ellen sem. Nem tetszik? Ne menj oda.
Neked nem tetszik a deviánsmenet?
Nekem sem.
Nekem miért nem?
Mert ez egy rétegműfaj, amiért nem kellene megbénítani egy várost, és több 100 milliót költeni rá, arról nem is beszélve, hogy ehhez a ratyiknak semmi közük. Azok sem mennek rá mind. Ez egy nagyvállalati elterelő hadművelet, a figyelem elcsatornázása. Nézd meg, hogy mely vállalatok támogatják: a Föld legnagyobb szennyezői (pl Coca Cola), rabszolgatartók (pl Nike), stb.
és ki fizet ezért?
Mi.
Ha én lennék a miniszterelnök, akkor kapnának egy 250 milliós csekket, hogy "ide lehet befizetni".
De szerencséjük van, hogy egy libsi a jelenlegi miniszterelnök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.