A Booking.com internetes biztonságért felelős vezetője szerint az utóbbi 18 hónapban 500-900%-kal nőtt az adathalász támadások száma, amiben nagy szerepet játszik a mesterséges intelligencia. A csalók valósághű képeket és pontos szövegeket generálnak több nyelven is, ami megnehezíti az adathalász támadások felderítését.

Marnie Wilking, a vállalat internetes biztonságért felelős vezetője szerint különösen az adathalász támadások száma ugrott meg jelentősen, amelyek során a felhasználókat pénzügyi információik megosztására próbálják rávenni hamis foglalási linkekkel – közölte a Pénzcentrum.

Hihetetlen, új módszerrel támadnak a csalók – Erre kell fokozottan odafigyelni, ha nem akar súlyos pénzeket elbukni

Fotó: freepik.com

Wilking arra sürgeti a szállodákat és utazókat, hogy alkalmazzanak kétfaktoros hitelesítést, és óvatosan bánjanak a kattintható linkekkel. Ugyanakkor kiemeli, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sikerült hatékony védelmi eszközöket is kifejleszteniük.

Jane Hawkes, utazási szakértő szerint az utazási szolgáltatóknak fel kell hívniuk a figyelmet a csalásokra és tanácsokat kell adniuk a kockázatok csökkentésére. Az online csalások nem újak, de az AI fejlődése új kihívásokat jelent, és a Booking.com vagy Airbnb gyakran válik a csalók célpontjává.

Forrás: penzcentrum.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.