Adorján Bélát választották – egyedüli jelöltként, a leadott szavazatok 91 százalékával – a Jobbik-Konzervatívok elnökévé a párt szombati budapesti kongresszusán.

Nyilatkozott az új elnök: "Eljött az idő, hogy rendet tegyünk a Jobbikban is"

Fotó: Facebook/Adorján Béla

A tisztséget Adorján Bélán kívül Potocskáné Kőrösi Anita eddigi elnökhelyettes pályázta meg, de ő nem gyűjtötte össze a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást. Gyöngyösi Márton eddigi elnök, aki a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások éjszakáján még azt jelezte, tervei szerint újra versenybe száll az elnöki posztért, végül nem nyújtotta be az induláshoz szükséges szándéknyilatkozatot.

A megválasztását követő sajtótájékoztatón az új pártelnök – aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzatának képviselője, népi iparművész – azt hangsúlyozta: a tisztújítás során olyan időszakban hozott felelős döntést a tagság, amikor a legfőbb feladat a stabilitás megteremtése és a párt visszavezetése a néhány éve elhagyott útra.

Adorján Béla szerint ez azt jelenti, hogy a Jobbik ismét az emberek mindennapi problémáival foglalkozik, határozott válaszokat adva a felmerülő kérdésekre, megerősítve a tagsággal való kapcsolatot, újraépítve a párt iránti bizalmat.

Az eseményen az is elhangzott: elnökhelyettessé a kongresszus – szintén egyedüli indulóként – Brenner Koloman országgyűlési képviselőt választotta. Továbbra is a Jobbik alelnöke marad Ander Balázs, Lukács László György, Z. Kárpát Dániel (mindhárman parlamenti képviselők) és Kvárik Anita, bekerült az elnökségbe Kesztyűs Attila és Révi Attila.

Adorján Béla Facebook-oldán úgy nyilatkozott, hogy "lélekemelő érzés, hogy ma a Jobbik-Konzervatívok tisztújító kongresszusa elé állhattam és szolgálatra jelentkezhettem".

Kiemelte, hogy elmúlt hetek az őszinte szembenézésről és az önmagukban való rendrakásról szóltak, most pedig eljött az idő, hogy rendet tegyenek a Jobbikban is.

Ma új elnökséget választottak a Jobbik-Konzervatívok kongresszusi küldöttei. Őszinte hálával és köszönettel tartozom azért a bizalomért, amit kaptunk. Érzem és érezzük a felelősséget, a feladat súlyát. Éppen ezért, az általam vezetett elnökség azonnal megkezdi munkáját, és határozottan, karcosan fogjuk képviselni a magyar nemzet érdekeit

- zárta sorait.

Forrás: MTI, Facebook/Adorján Béla

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Én nem várok semmi jót
Inkább csak az eddiginél rosszabbat
Azért a +lepetés sem kizárt!
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Elkéstetek drága szíveim! Jakabka elbaszta rendesen amikor Fletóval összeállt!
balos
Jobb-lik és ráadásul kozervatív!Hát akkor ez olyan fából faszkarika!Önfelbaszó a drága!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.