Kannabionoid tartalmú gumicukortól kábult el 31 külföldi hazánkban. A „finomságokat” egy belvárosi CBD-shopban vásárolták. Többen kómás állapotba kerültek, a rendőrség nyomoz.

Pszichoaktív kannabinoid tartalmú gumicukortól lett rosszul 31 külföldi Budapesten az elmúlt napokban, miután egy belvárosi, Váci utcai kendershopban vásároltak a termékből – írja a blikk.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint:

Gumicukortól kábult el 31 külföldi Magyarországon – Maradandó károsodásuk is lehet

Gumicukortól kábult el Magyarországon 31 külföldi/Fotó: képünk illusztráció/123rf.com

„szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, mert az elmúlt napokban többen – köztük fiatalkorúak – kerültek kórházba, miután egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek. A nyomozók az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá.”

A lap úgy tudja, egy csomag gumicukor 15 ezer forintba került, 5 darab édesség volt benne, ami THCJD nevű, pszichoaktív kannabinoidot tartalmazott. A blikk.hu névtelen forrása szerint több embert olyan állapotban szállítottak kórházba, mintha kómában lennének. Funk Sándor toxikológus az újságnak azt mondta, ilyen esetben maradandó károsodás is előfordulhat, attól függően, hogy az agyban mire hatott a szer.

Forrás: blikk.hu, telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.