Már egy év eltelt azóta, hogy tavaly június 1-jén halálra gázolt egy kerékpárost egy spontán versenyző sportautós. A sofőrt azóta már kiengedték, csupán Budapest közigazgatási határát nem léphet át.

Egy év telt el azóta, hogy 2023. július 1-jén hajnalban egy Mercedes letarolta a szalagkorlátot az Árpád hídon, és halálra gázolt egy ott szabályosan közlekedő kerékpárost – írja a 24.hu. A rendőrség szerint a balesetet egy spontán verseny okozta, melyben a Mercedes mellett két BMW is részt vett. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt.

Szabadon járkálhat az Árpád hídi halálos gázoló – Feltuningolt sportautóval csapódott a biciklisnekForrás: MTI/Mihádák Zoltán 

A végzetes balesetet a rendőrség szerint egy spontán kialakult gyorsulási verseny okozta, melyben a Mercedes mellett két BMW is részt vett, mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza során a 700 lóerősre feltuningolt Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a gépjárműve fölött, és a szalagkorlátot átszakítva belerohant a keréksávon bicikliző 26 éves férfiba. Az áldozat ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítását követően meghalt.

A sportautó sofőrjét letartóztatták, de már szabadlábon van nyomkövetővel a lábán. A 24.hu megtudta, hogy azóta még ezen is enyhített a bíróság. Már csak annyi kényszerintézkedés van a férfival szemben, hogy nem hagyhatja el Budapest közigazgatási határát. Ez azt jelenti, hogy szabadon mozoghat a fővárosban nyomkövetővel a lábán.

A Fővárosi Főügyészségtől a lap úgy tudja, fellebbeztek a döntés ellen. Az ügyben még folyamatban van a nyomozás, tehát egyelőre nem emeltek vádat.

A tragikus baleset megrázta a társadalmat, és a Magyar Kerékpárosklub megemlékezést is szervezett a biciklisek és gyalogosok védelméért.

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Dr. Proktor: 13.50: Dehogy! Ilyen nálunk lehetetlen lenne!
Csak az újabb vizsgálatok kiderítették, hogy a baleset egyedüli vétkese a bringás volt! Szabálytalanul kerekezett a számára még betonelválasztóval is elkerített sávban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@KisTehen: te csak ner péterezel minden cikk alatt mást se tudsz. Ezért fizetnek. Ezért???
KisTehen
@Horizont: te meg ingyen csinálod ... van már t fizetsz érte, hogy csinálhasd?

milyen szintű tisza tagságod van? prémium? :)
Billibácsi
@Horizont: Biztos van a háttérben egy nagy valaki, akinek ez a "jóindulat" köszönhető.
Horizont
@Billibácsi: Valószínű. Bár mostanában nyakra főre hajmeresztő ítéleteket hoznak.
És az, hogy eltelik 2-3 év is, az meg felháborító.
Horizont
@KisTehen: Én nem te vagyok baszod, semmilyen pártba bele nem lépnék nem is léptem soha görénykém.
Dr. Proktor
@KisTehen: Kettőtök között jelentős különbség hogy Ő ad, te meg kapsz! Be is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.