Geert Wilders barátunk pártjának győzelme után több hónappal letette hivatali esküjét a holland kormány, soraiban a magyarul kiválóan beszélő tiszteletbeli konzulunkkal, Dirk Beljaartssal – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán, ahol a magyar nyelvű gratuláló levelet is közzétette.

Dirk Beljaarts hosszú éveken keresztül dolgozott elkötelezetten a holland-magyar kapcsolatok fejlesztéséért és segítette honfitársainkat ügyes-bajos dolgaik intézésében. Dirk Beljaarts mostantól gazdasági miniszterként dolgozik tovább. Köszönjük az elmúlt évek közös munkáját és készen állunk a következő évek közös munkájára is!

- zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter azonnal üzent a hollandoknak: "készen állunk"

Fotó: Facebook/Szijjarto.Peter.official

A levélben olvasható, hogy ma a gazdasági növekedés lassulása, illetve a versenyképesség hanyatlása Európa legégetőbb problémái közé tartoznak. Az elmúlt évek válságai miatt jelentős hátrányt szenvedtünk ezeken a területeken más, Európán kívüli gazdasági erőközpontokkal szemben. Ennek okán a legfontosabb feladataink egyike az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása, elutasítva inden ezt akadályozó, a racionális megfontolásokat teljes mértékben nélkülöző politikai ideológiát.

A fentieket szem előtt tartva, a július elsejével megkezdett európai uniós soros elnökségünk egyik kiemelt prioritása az EU-s versenyképességi paktumban való jelentős előrelépés, "amelyben számítunk Hollandia és az Ön támogatására" – fogalmazott Szijjártó Péter.

Elnökségünk alatt ki fogunk állni a blokkosodás irányába tartó törekvések ellen. Véleményünk szerint erős nemzetgazdaságokon alapuló, szilárd és egységes európai belső piacra, valamint a szabadkereskedelmi kapcsolatok fenntartására és kiterjesztésére van szükség

- írta a tárcavezető.

Szijjártó Péter levelében elismerését és köszönetét fejezte ki Dirk Beljaartsnak a Magyarország érdekében végzett csaknem 10 éves tiszteletbeli konzuli munkájáért, valamint a magyar-holland kapcsolatok fejlesztéséért.

Bízom benne, hogy az új holland kormány hivatalba lépésével a Hollandia és Magyarország közötti kapcsolatok tovább erősödnek

- olvasható Szijjártó Péter levelében.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ő, tanult a múltból...1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció.
uploads.disquscdn.com/images/f29380297687f01c9a29215c478153c601058d46f1a265455b7910e3614eebec.jpg?w=800&h=978
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Annyira leszarja őket minden ország regnáló kormánya, hogy muszáj nyaliznia. Azt meg tud. Ennyi.
Pálinkás Pál
" Miközben Orbán Kijevben tárgyalt, Szijjártó felhívta Moszkvát „Július 2-án Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a magyar fél kezdeményezésére telefonbeszélgetést folytatott Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével, Szijjártó Péterrel”, közölte az orosz külügyminisztérium "...ez mi pöcsfej...? nettó hazaárulás...?
Nessy
A titkársága megírta az udvarias levelet! Ha úgy állítják helyre , és állítják növekvő pályára a Európai gazdasági versenyt, mint itthon, akkor Európának annyi! Blokkosodásról szilencium! Hány éve alkalmazzátok sikerrel az "oszd meg és uralkodj" elvet?? Kint vannak még az uszító óriás plakátjaitok! Repülőről nem látszik, az igaz!
dr.rézbagoly
Zselés kakadu!!! szarnak rád már szinte minden európai országban!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.