Beindult az alkalmi munkák szezonja, május második felétől látványosan nőttek az ilyen típusú megbízásokra toborzó álláshirdetések, amelyekben leggyakrabban egyebek mellett felszolgálót, pincért, sofőrt és futárt keresnek – közölte a Profession.hu kedden az MTI-vel.

Ezeket az alkalmi munkásokat keresik most leginkább – Hatalmas az igény Budapesten

Az adott időre, határozott munkaviszonyra vonatkozó foglalkoztatási forma a leggyakrabban a betanított munka és a felszolgáló, pincér, pultos állásoknál fordul elő, amelyekre ilyenkor keresnek a legintenzívebben munkaerőt a nyári időszakra.

Szintén bevett gyakorlat még a gépjárművezető, sofőr, futár, a bolti eladó, pénztáros, az anyagmozgatás, rakodás, valamint a takarítás, tisztítás területén is, hogy állandó alkalmazottak helyett rövidebb, meghatározott időszakra keresnek embert.

A közlemény szerint messze a legtöbb alkalmi munkára vonatkozó hirdetést a fővárosban toborzó cégek adták fel: az ilyen hirdetések 51 százaléka vonatkozik budapesti munkavégzésre.

Egyúttal jelezték, a legtöbb alkalmi munkás a fővárosi munkavégzésre vonatkozó álláshirdetésekre jelentkezett.

Hozzátették, a munkavállalók oldaláról a teherszállító, sofőr, futár, a telefonos ügyfélszolgálat, az építő munka, földmunka, az idegenvezető, a rendezvények, a hajós munka, az animátor, az anyagmozgatás, rakodás, a festő, mázoló és az online marketingnél volt a legmagasabb az egy hirdetésre eső jelentkezések száma.

Az alkalmi munkákra jellemző tendencia egybeesik a diákoknak szóló lehetőségek mozgásával, amelyek számossága szintén májusban tetőzik. A diákokat megcélzó hirdetésekben idén a szakmunka, a vendéglátás és az adminisztráció területén volt a legnagyobb a kínálat.

Az egy hirdetésre jutó jelentkezési számokból megállapították, hogy a legnagyobb népszerűségnek a szakmunka számít a diákok körében. Ezt az adminisztráció, a fizikai, segéd, betanított munka, majd a vendéglátás követi, de a legnépszerűbb öt terület között szerepel még a marketing is.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.