A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul.

AZ ÚJABB HŐHULLÁM BETÖLTÉS ALATT…

Kaptunk pár mérsékelten meleg napot a nyárból, de a folytatásban ismét rákapcsol a hőség. A magasban szárazabb, melegebb léghullámok érkeznek, így hétvégétől ismét kánikulára kell majd készülni. Az anomália térkép tanulsága szerint pedig a jövő héten az ilyenkor szokásosnál melegebb időre kell számítani. 

A maximum-hőmérséklet valószínűségi diagrammokon is jól látható, hogy egyre nagyobb eséllyel mérhetünk 30, később 35 fokot is elérő csúcsértékeket. Kevés helyen ugyan kialakulhatnak záporok, esetleg zivatarok is, de ezek átmenetileg frissíthetik fel csupán a levegőt (majd következik a fülledtség).

- számol be közösségi oldalán a HungaroMet Zrt.

Brutális hőség csap le hétvégén – A szokásosnál melegebb lehet, akár 40°C is

Fotó: 123rf.com

Pénteken a sok napsütést gomolyfelhő-képződés zavarja, de csapadékra nem kell számítani. Az élénk nyugati szelet az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön olykor erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 26-31 fok között várható.

Szombaton sok napsütés várható több fátyolfelhővel, kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a déli, délkeleti szél. A hajnali 12-19 fokról délutánra 29-35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő várható, de északnyugaton, északon nem kizárt egy-egy zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali 15-21 fokról a délutáni órákra 30-36 fok közé melegszik a levegő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.