Több emberen elkövetett emberölési kísérlettel vádolta meg a borsodi főügyészség azt az idős kesznyéteni férfit, aki a tolvajok ellen áramot vezetett a kerítésébe.

Forrás: HírTV
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
marlin
Ha az országgyűlés elfogadja a BTK. módosítására benyújtott javaslatokat, akkor jogos védelem lesz a cselekmény megitélése.
zsbela
Csak az a kérdés, hogy a módosításnak lesz-e visszamenőleges hatása.
Tanulság: nem kell bűncselekményeket elkövetni.
menasagh
Miért nem fogadnak el egy olyan törvényt, amely lehetővé teszi a magánvagyon megvédését. Jelen esetben az áram a kerítésén (saját terület) belül volt bevezetve. Mit kerestek idegenek más területén ?
gondolkodo
A tolvajok -saját elmondásuk szerint- csak uborkáért mentek be a kertbe. Illő lenne, ha az ügyészség megvizsgálná, hol lopták azt a kaját, amihez az uborkát akarták enni!
zsbela
@menasagh: Az áldozat és a magánterület védelme Magyarországon még csak gyerekcipőben sem jár. A bűncselekmények elkövetői mellett ott állnak a jól fizetett ügyvédek (büntetőjog tanárom szavaival élve: hivatásos bűnpártrolók). A bűncselekmény áldozatául esett emberrel meg miért foglalkozzanak?
xu
Nap, mint nap tapasztaljuk, hogy idős emberek kerítésén átugranak, berúgják az ajtót és kirabolják őket, fél holtra verik, megölik!
Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne, ha a 220 V megállítaná őket örökre.
Nem kellene nyomozni, kihallgatni, tárgyalni és utána drága pénzért etetni, öltöztetni és vigyázni rá!
Vagy, ha ez nem járható, akkor jöhet az őrezred és biztosítsa, mint azt máshol megteszi.
blaci
Igaza volt a papinak,hogy agyonba...atta a rohadt ci..t árammal...
Legalább 1-2 elpatkolt....
Az a kurva törvény!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az tegye tele az édesa...át,aki ezt ilyenre faragta.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444
Szegény öreg,elege lett abból,hogy görnyed a kapanyélen,ás,permetez,beleöli a pénzt-munkát,ezek a DÖGÖK meg beugrálnak!!! A ku..a anyját az összesnek!!!!!!
Adnék nekik!!!!!!!!!!!!!!!!4
Gázkamrát,nem jogorvoslatot!!!!!!!!!
Nem a lopás nagysága,hanem az az iszonyú bosszuság,elkeseredettség és tehetetlenség,ami miatt egy idős,munkában megfáradt ember idái jut.....
Hát ezzel soha senki nem akar kezdeni már valamit???????????
Jobbikot a parlamentbe!!!!!!!!! Magyar Gárdát az utcára!!!!!!!!
blaci
Még annyit,az is tahó volt aki felemelte a szabálysértés tarifáját 20E-re.....
Ez lenne a rendőrség elsődleges feladata: a magántulajdon védelme tűzzel vassal!!!!!!!!!!!!!!
Nem ám kint portyázni az utakon.....
Persze az a tiszta lóvé a feneketlen államkasszába!!!!
Nézd meg a Koránt: Kéz leugrik,ha bizonyos értéknél többet lop a delikvens!!!
Mégsem látni százszára fékezü arabot.....
Hogy van ez???????Elrettentő büntetés????
Ja persze EMBERI jogok........
Szerencsétlen áldozatoknak milyen jogaik vannak???
Lóf..sz!!!! Egy tettes felismerésen is odaállítanak az elkövető elé,aztán ha úgy gondolja,utána jól megagyal.....
Nem egy ilyen esetet tudok: ismerősöm kocsmai pultban dolgozott.Vasárnap,gyér forgalom.Bejött két more,nekiálltak ribilliózni,törtek zúztak....Kiscsaj is épp megúszta.
Jön a yard,forrónyom,semmi.Tanú személyleírása alapján előállítanak két tagot (nem voltak ismeretlenek a Rendőröknek)
Csajt behívják,felismeri-e? Külön kérte,maradjon "láthatatlan" a két "menő" előtt.....!!!!! Mit csinál a tuskó rendőr???
Jól van,erre behívták a két gádzsót....Szegény csaj köpni-nyelni nem tudott ijedtében.....Hogy fokozzam: Az irodában még a farok nyominger,felolvasta a csaj vallomását,névvel,címmel együtt,sőt odaadta két patkánynak is elolvasásra......Szerintetek????????
Volt ám kaka-pisa utána.....nehogy megkeressék!!!
De a szarháziaknak a nevét leírni,pofáját mutatni,azt nem lehet,mert személyiségi jogaik vannak......
Az ombudsman valagába dugnék es esernyőt,és nyitva húznám ki.....
xu
Amíg a rendőrség vezetői a polgárok biztonságérzetét akarják javítani és nem a biztonságukat, miről beszélünk?
Sok millát felvevő vezérkar, ha ennyire bugyuta, akkor mit várhatunk?
dilike
@marlin: ezt akkor sem. és ha csak játszó gyerekek mennek neki a 220-nak?

bazz, gondolkodjatok is néha!
xu
@dilike: Hogy mennének már neki! Nem a kerítésben volt az áram, hanem a telken belül, a kert védelmére. A gyereket meg megtanítja a szülő, hogy más kerítésén nem szabad bemászni. Különben sem fényes nappal volt benne áram, hanem akkor, amikor már minden gyerek a Mónika Show és trsai színvonalas műsorok előtt tanulja a magyar és roma kultúrát!
dilike
@xu: a 220-at direkt azért vezet az ember a kerítésbe (belsőbe is!), h dögöljön meg aza rohadék, ugyibár....ez biza szándékos emberölés, és minden más csak magyarázkodás.
és ne gyere a kutyával, mert megette a fene, ha egy kutyát csak ezért tart vki, annak nem való állat.
ps: ha vmelyik szomszéd kerítésén pl megsülne a macskám, asszem megmutatnám a vasvillát a belső szerveinek.
dilike
@eldorado: moderátorérett. no comment
xu
@dilike: Tartanak házőrző kutyát kertes házakban, csak azokat elaltatják a betörők.
A macskád nem sülhet meg, mert nem engeded éjjel kóborolni, hogy mások nyugalmát zavarjad. Ne tud meg, hogy mennyit szenvedek tőlük mióta nincs a kertben kutyám és az ablak alatt bagzanak.
Nem tudom mit szólnál, ha rablógyilkosság áldozata lenne valami ismerősöd, vagy kirámolnák a házadat? Ugye manapság nap, mint nap erről szólnak a hírek!
Mit tegyen az ember, ha nem védik meg azok, akiknek a feladata. Az élőlény félelmében sok mindenre képes. Az állatvilágban számtalan példa van rá, hogy a gyengébb állatok miképpen küzdenek az erősebbek ellen, ha az utódot megtámadják. Én a valóságban láttam, hogy a kis veréb repülés közben leesett (nem volt elég ügyes még) és nem tudott felszállni. Jött a macska. A verebek hihetetlen manőverekkel térítették el a macskát. Erre lettem figyelmes és akkor láttam meg a kis verebet, akit megmentettem.
eldorado
"dilike ma, 21:29 – válasz erre
@xu: a 220-at direkt azért vezet az ember a kerítésbe (belsőbe is!), h dögöljön meg aza rohadék, ugyibár....ez biza szándékos emberölés, és minden más csak magyarázkodás.
és ne gyere a kutyával, mert megette a fene, ha egy kutyát csak ezért tart vki, annak nem való állat.
ps: ha vmelyik szomszéd kerítésén pl megsülne a macskám, asszem megmutatnám a vasvillát a belső szerveinek."

Jób nik nevet nem is választhattál volna „dilike” ön magadé beszélsz (írsz). Ha nem tudod értelmezni a beírásokat, ajánlom neked is egy ilyen védet, terület meglátogatását hátha helyrerázza a felfogásodat. A vasvillát pedig arra használd, amire gyártották.
Csubaka
Nem emberölési, hanem elrettentő szándékkal.
A kerítésre ki is írhatta volna, hogy "Vigyázz feszültség alatt!!" és akkor a tettesek nyazsgem. Mit bóklásznak tök sötétben áram alá helyezett magán területeten?

Ha a rendőr a levegőbe lő és szegény cigma (va romány -de ez a románokra nézve sértő és nemzetközileg már tiltakoztak is) véletlenül belelép a lövésbe négy méter magasan akkor a rendőr jogtalanul használta a fegyverét.

Értelmetlen hülyeségeket félre téve! A közvetlen veszélyeztetést nem az öreg, hanem a tettesek követték el azzal, hogy jogsértően behatoltak más magán területére, annak tulajdonát képező javak ellopása céljából. Ez minimun három bűncselekmény. Ha ehhez hozzá veszem, hogy viselkedésükkel veszélyeztették a maguk és társaik életét, testi épségét, ez súlyosbító kürülmény. Az hogy "néhány uborkáért" akartak csak átugrani az öreghez már nehogy büntetőjogi enyhítő körülménynek számítson.
Az öreg akkor követett volna el emberölési kisérletet ha a kapcsolóval a kezében vár amig a tettesek a kerítésre másznak és akkor kapcsolja rá az áramot. De erről szó sincs.
dilike
@xu: mondom, belemagyarázás....
macskád sose volt még, az látszik. bezárom, persze....az enyém amúgy herélt, garantáltan nem bagzik ( a felelős állattartáshoz hozzátartozik a nem kívánt szaporulat elleni védekezés is)
2. bek. oké, szal állatokhoz hasonlítunk, akkor a betörő is csak zsákmányszerzésre indult, és hát vagy sikerül neki, vagy beledöglik, az oroszlán is a rövidebbet húzza néha....

a francé kínlódik akkor évezredek óta az emberiség a civilizációval? (költői)

"Mit tegyen az ember, ha nem védik meg azok, akiknek a feladata." mindenesetre ne kezdjen önbíráskodásba.
dilike
@eldorado: óóó még egy vicces legény, akinek az össz érve, h a nevemmel bíbelődik. megtették ezt már egy páran (ásít)
xu
eldorado ma, 21:48 – válasz erre
Csubaka ma, 21:50 – válasz erre
Az a baj, hogy az erkölcs és a jog köszönő viszonyban sincs! Erre egy példa!
Az anyós megy a mosott ruhát kiteríteni az erkélyre (mondjuk X. emelet) és lezuhan. Én ott olvasom az újságot és nem szólok neki, hogy tegnap leszakadt az erkély.
Ez jogilag nem ítélhető el! Erkölcsös (erre szokták mondani: nem mindegy, hogy jó vagy rossz anyós)?
Maguk a bírák sem tudják, hogy mi a helyes döntés (ld: móri mészárlás), ahány fok, annyi eltérő ítélet.
xu
@dilike: Képzeld volt macskám. Gyönyörű hófehér és herélt kan. Azért nem engedtem kóborolni, mert féltem, hogy ellopják.
Sajnos rákban megbetegedett és el kellett altatni.
Ugye nem gondolod, hogy nem az okot kell megszüntetni!
És, ha nincs ok, akkor nincsen okozat!
Miért nem lép a rendőrség a feljelentésekre?
Anyámat ki akarták rabolni, talán meg is ölni, mert a kés az ajtóban maradt. Szerencsére átkopogott a szomszédba éjfélkor és a szomszéd a 2 fiával átugrott a kerítésen, amire kereket oldott az elkövető. Nem kívánom Neked ezt az élményt!
Kijött a nyominger és kérte, hogy ne tegyen feljelentést, mert sok az ügyük és nem győzik!
Ennyit erről "szolgálunk és védünk" hancurról!
eldorado
Nálam is jártak már egyszer a kerítésen keresztül a megélhetésiek. Ez a mostani eset előtt két éve történt. Szakember lévén csináltam egy olyan szerkezetet, amikor másnap éjjel is jöttek, mert volt még szajré, én pedig vártam őket, a kamerát is beélesítettem, mert tudtam ez felejthetetlen lesz mindenki számára. Mikor a megélhetési megközelítette a kerítést kb. 30 cm távolságról az ion sugár áthúzót a lopót nyakláncára, azt csak látni kelet. Négyen voltak hárman az emberünk mögött, egy pillanatra megdermedtek az ijedségtől, de ezt követően a segédeszközeiket is eldobálva, mint a GYALOG KAKUK úgy eltűntek. Történtek után nagy visszhangja volt az esetnek a köreikbe, mert senki nem próbálkozót az óta bejutni a telkemre, pedig a tekercselésből visszamaradt bontott réz az udvaron van látható helyen. Az óta hang effekt- tel egészítettem ki a szerkezetet, ami egy megdörgést utánoz. Alig várom a hatást. De lehet, hogy valahol máshól kel kipróbálnom. Nem történt semmi baja az ijedségen kívül a megélhetésinek, de hogy a gatyája megtelt az tuti. Mikor rósz a kedvem, elég megnéznem az akkori felvételt mindjárt nevetek. A barátok és rokonok, ha jönnek, azok alanyi jogon követelik, hogy mézük meg.
furfang
@dilike: ps: ha vmelyik szomszéd kerítésén pl megsülne a macskám, asszem megmutatnám a vasvillát a belső szerveinek. írod. előtte meg a gyerekek védelmére hivatkozol. Nem vagy te egy kicsit álnok humanista? A macskádért belet ontanál, ugyanakkor, ha valaki megelégeli, hogy fáradtságos munkáját állandóan ellopják, ráadásul behatolva a magánterületére, ott már filózgatsz a jogosságán. Hogy van ez? Mi van az egyenlő mércével? Mellesleg azoknak van igazuk akik a magántulajdon védelmét előre tennék. Annyi hülyeséget átveszünk Amerikától. Ezt vajon miért nem? A magyar ember arra való, hogy mindenki kihasználhassa? Mindenkinek van élethez, vagyonhoz való joga, csak nekünk nem? Úgy rosszak a törvények ahogy vannak.A nagy reformálásban ezt nem tűzték napirendre a szocik.- Csak az oktatást, egészségügyet, amivel megint csak elvettek tőlünk, tudást, és egészséget.
furfang
Átolvasva a beírásokat a könnyeim potyogtak a nevetéstől, bár sírhattam is volna, hogy itt tartunk. Az összes leleményt össze kell szedni, mert sem a jog, sem a rend őrei nem mentik meg az embereket ezektől a ....bűnözőktől. Merthogy már nevén sem lehet nevezni a ganét.
marlin
@dilike: Játszótér? Kutyasétáltató?
Tájékoztatásul: az áramot nem a kerítésbe vezette a tulajdonát megvédeni kívánó idős úr, hanem a kerítésen belül. Namármost, ha nem törnek be a birtokára akkor nincs baleset sem. Tehát az nagyon tisztelt és nagyon okos ügyészségnek talán a betörőkkel kellene megbeszélni az "öngyilkossági kísérleket és a (sajnálatos) öngyilkosságot.
zsbela
Úgy látszik, hogy a vádlók nem ismerik az ok-okozat, az akció-reakció összefüggéseket. Vagyis, ha engem megtámadnak, meglopnak, védekezésre kényszerítenek, akkor azt meg is fogom tenni! De csak akkor!! Tehát, nem kell megtámadni, meglopni a másikat és akkor nem lesz senkinek semmi baja.
marlin
És majdnem elfelejtettem: a macskának pedig enni kell adni. (ha tartod, felelőséggel is tartozol érte:.)
5hazi
Én várom a másik itéletet ! Mit kapott az uborka tolvaj /aki túlélte/ a birtokháboritásért ill. lopásért ??
menasagh
@eldorado: Tedd közzé...mi is nevessünk....
charlie
ráadásul ki volt írva és mindenki tudta a faluban, hogy villanyt vezetett az öreg a veteményesbe.

valamelyik tévében volt, hogy mi kellett ahhoz, hogy oda bejussanak. át kellett menni a disznók ólán, a csirkéknél, három ajtón, és csak utána kerültek a veteményeshez. Ha meg nem lettek bebaszva át is tudták volna lépni.
xu
@charlie: A Kádár-rezsim idején volt - majdnem - zéró az analfabetizmus. Mi van, ha a Fodor Gábor oktatási reformja szüntette meg az írás - és olvasás tudást, valamint a beszéd értelmezését!
Különben is, ha az Isteni 10 parancsolatot elfogadjuk, akkor a ne lopj: sérült; a ne ölj az nem, hiszen az áram volt a tettes! Az isteni ítélőszék előtt ez nem bűn; csak a földi helytartóik elbírálásában!
dilike
@furfang: ki mondta h humanista vagyok? szavakat adsz a számba, amiket nem is mondtam, h aztán kiforgathasd őket.
evidensen nem gondoltam szó szerint a villára hányást. itt ez azt jelenti, h mérges lennék a barom parasztjára, h semmivel nem törődve veszélyezteti mások testi épségét. úgy látszik, egyszerűbben kell fogalmaznom...:(

még egyszer, és utoljára: 220-at vezetni a kerítésbe bizony emberölés kísérlete. tudja, h életveszélyes, direkt ezért vezeti bele.
ez nem megoldás. a közbiztonságot a rendőrség (és bíróság, ügyészség) megerősítésével, hatékonyabbá tételével kell növelni, nem "majd én megoldom, adjatok egy uzit, vagy egy drótot!" felkiáltással. teljesen tévúton vagytok.
sara
@dilike: Légyszi olvasd el az előzményeket is,abból kiderül hogy az idős ember nem a kerítésébe,hanem az udvarában a kerítéstől távol az ágyások köré húzta ki a drótot.Majd figyelmeztette a tolvajokat,híresztelte széltében hosszában hogy áramot vezetett a drótba.
Persze hogy nem ez a megoldás de már idáig jutottunk,mert a gátlástalan tolvajok mindent visznek.Akkor is ha a tulaj otthon van,legfeljebb összeverik és nem ritkán fillérekért meg is ölik vagy vasvillávak összeszurkálják.(ez néhány napja történt ! )Az uborka tolvajoknak az persze eszükbe sem jutott hogy kocsmázás, lopás helyett talán feláshatnák,beültethetnék a saját kertjüket. Megszokták már az utóbbi 20 évben hogy amire szemetvetnek azt büntetlenül elvihetik. Rendőrség ? Ugyan már, ha csak ferdén néznek rájuk a rend őrei már visítanak és fenyegetőznek hogy "kivetköztetik". A embereket ma senki sem védi meg a rablásból,lopásból élő megélhetési (?) bünözőktől. Ha még nincs személyes tapasztalatod ezekről a dolgokról akkor te egy nagyon szerencsés ember vagy,amit a többségünk sajnos nem mondhat el magáról
zsbela
@dilike: A mai büntető jogszabályok elkövető centrikusak. Az áldozatvédelemmel nem sokat törődnek.
Például: a meggyilkolt, bántalmazott, meglopott, stb. áldozatnak, vagy az elkövetőnek van több joga? Az elkövetőt rögtön védik a büntetőeljárásra vonatkozó szabályok. A meggyilkolt embernek miért nem volt joga tovább élni.
A gyorsan,hatékonyan működő rendőrség szerepének megerősítésével egyetértek.
sara
@zsbela: "áldozatnak, vagy az elkövetőnek van több joga? "

Ma ,ebben az országban az elkövetőnek és ezt ők is tudják.
blaci
Látom ez a cikk a "legnépszerűbb" .....
Ennek a dilikének csak annyit,nem egy ilyen kutyás-macskás embert ismerek.Nekik valóban kicsit sérült az értékrendjük.Nem társadalomra veszélyes,mint a morebűnözés,de kicsit olyan "mások"...(tisztelet a kivételnek)
Namármost.Ha neked nincs ilyetén élményed......Hú de jó neked!!!!!!
A baj az,hogy nem egy-két idős bácsit,nénit vertek,rúgtak halálra,ezek a társadalom perifériáján tengődő,élősdiek....
Akkor nem volt áram....Fogyott a magyar.Itt viszont 1-2,amúgy kiváló túlélési és szaporodási tehetséggel megáldott,számomra másodrendű "állampolgár" adta be a kulcsot...Mekkora ügy lett belöle....
Kurucinfón,vagy a Thor oldalán vannak a dögevők által elkövetett rablógyilkosságok az elmúl 10 évből...
Ajánlom figyelmetekbe!!!!!
Pusszantás....
dilike
@blaci: aha, kurucra hivatkozol, másodrendűzöl, és az én értékrendem sérült....:( és azt szűrted le a hsz-eimből, hogy a macskámért aggódom, semmi többet? jujj
dilike
@sara: hótmindegy, mik az előzmények. nem csak egy esetről, hanem általában ez a véleményem.
zsbela
@sara: Én is ezt írtam!! (A mérleget nem véletlenül tettem ki.)
paragrafus
Maximálisan elutasítom, hogy ez jogos védelem legyen.
Természetesen én is a legmesszebbmenőkig támogatom a magántulajdon hatékonyabb védelmét, de ennek tekintetében is elutasítom azt, hogy ez, vagy bármilyen hasonló módszer legális és törvényes legyen.

Az emberélettel semmilyen körülmények között sem lehet szembeállítani a vagyon védelmét. Akármekkora értéket is képvisel.
Az emberélet a legelső és mindenek előtt. A vagyon, akármekkora is, az emberéletet semmilyen körülények között és semmilyen indokkal sem előzheti meg.

Arról nem is ebszélve, hogy akkor ezzel adott esetben vastagon vissza is lehet élni.
zsbela
@paragrafus: Aki az árammal "védett" területre bűncselekmény elkövetésének szándékával nem megy be azt nem fogja megrázni a vezeték. Ha ezt mindenki betartja akkor nem lesz "önbíráskodás".
paragrafus
@zsbela: Ha mindenki így gondolkodna - az a magyar emberre nem jellemző - akkor nem lenne szükség pl. a Btk.-ra, vagy éppen a KRESZ-re.
De nem mindenki így gondolkodik.

Egyébként pedig gondolj bele abba az esetleges lehetőségbe, hogy az illetőnek - teszem azt - éppen az unokája fog hozzáérni a kerítéshez.
Nem gondolom tovább ezt a lehetőséget....

De bizony a pakliban ez is benne lesz....
zsbela
@paragrafus: A cikkben leírtakat nem akarom elismételni, azt el kell olvasni.( Mikor volt a vezetékbe áram?)
Az emberi élet védelme kinek a dolga? Miért nem védték meg az ártatlanul , bűncselekmény áldozataként meghalt embereket ( Cosma, a néhány forintért és egyéb okból megölteket akik még élhetnének).
sara
dilike

Na igen, a politikusainknak is "hótmindegy" ,mennyi ember életét teszik tönkre,hány embert gyilkoltak meg állati kegyetlenséggel jóformán a semmiért,néhány száz esetleg néhány ezer forintért ezért jutottunk ide. Törvények,rendőrség ? Amikor a késelő bűnöző egy ejnye-bejnyével megússza. Amikor a gyilkosok,rablók nagyrésze szabadol mászkál ? Miről is beszélünk ? A rendőrégünket az igazságszolgáltatást szétverték, ki állítaná meg a bűnözőket.
Neki "hótmidegy",
zsbela
@sara: Mai cikk, késelésért felfüggesztett börtön. Az ítélkezés csődje! Ez van amikor a jog előbbre valók a kötelességnél. És ez mind a liberalizmus köntösébe van bújtatva.
sara
@paragrafus:
Minden törvény annyit ér amennyit sikerül
betartani / betartatni belőle
reallatas
@paragrafus: Önnek alapvetően igaza van. Azomban nagyon jól látható mi is az igazi gond ezen a területen. Kérem Önt nézen ide be 216762wififalu.blogspot.com vagy analóg www. cov.reallato .hu s olvassa el a 2008 11. 13.-i bejegyzést. Címe " Vegytiszta valóság, esetleg onnan nem látszik " Üdv.
xu
Nem lett volna itt baj, ha azt a vezetéket időben ellopják az érintettek!
eldorado
"paragrafus tegnap, 22:11 – válasz erre
Maximálisan elutasítom, hogy ez jogos védelem legyen.
Természetesen én is a legmesszebbmenőkig támogatom a magántulajdon hatékonyabb védelmét, de ennek tekintetében is elutasítom azt, hogy ez, vagy bármilyen hasonló módszer legális és törvényes legyen.

Az emberélettel semmilyen körülmények között sem lehet szembeállítani a vagyon védelmét. Akármekkora értéket is képvisel.
Az emberélet a legelső és mindenek előtt. A vagyon, akármekkora is, az emberéletet semmilyen körülények között és semmilyen indokkal sem előzheti meg.

Arról nem is ebszélve, hogy akkor ezzel adott esetben vastagon vissza is lehet élni."

Figyelmedbe ajánlom, mint szakember az (MSZ- 172) és a (MSZ- 1600) szabványt. Hidd el nekem mind kettőt betartotta a kis öreg tudta nélkül. A Szóbeli tájékoztatás éppen olyan érvényű, mint az írásos, Úgy hogy a dögevők ennek tudatába mentek oda, ennek alapján bár mi is lehet a vád a kis öreg ellen, bíróságnak csak is felmentő ítéletet kel hoznia. És az is lesz.

A te állításod és meg győződésed szerint akkor a trafó állomásokat sem kell az oszlopra,(ISZTR) vagy helységbe (VHTR) helyezni, mert bárki felmászhat, vagy bemehet a helységbe. Na, ere találták ki az általam említett szabványokat. És ezen felül mindenki felmászhat, illetve bemászhat. De ki már nem biztos, úgy mint annak a dögevőnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.