Adóreformra, azaz a közteherviselés reformjára minden körülmények között szükség van - jelentette ki Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője szombaton Budapesten. Az adóreform integráns része a reformok "kritikus tömegének" - közölte sajtótájékoztatóján a képviselőjelölt.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
paragrafus
@Csubaka: Felhívom szíves figyelmedet, hogy nagyon sokan vannak ebben az országban olyanok, akik bár minimálbérre vannak bejelentve, sokkal többet keresnek. Csak azt éppen zsebbe kapják. És nem fizetnek utána semmilyen közterhet.

Te pedig a véleményeddel ezeket IS véded.
xu
A zsebbe kapott pénzt és a minimálbért nem a munkavállaló találta ki. Nem is jó neki, mert a nyugdíja nagyon karcsú lesz! Ezt is azok irányítják, akik módosabbak. Megint csak azok bújnak ki a közteher viselése alól. Minden
út Rómába vezet.
atia
@xu: Szerintem teljesen igazad van. Igaz, hogy sokan vannak,akik csak bejelentve vannak minimálbéren, egyébként akár a többszörösét is megkapják, de erre hivatkozva nem lehet elvenni a ténylegesen minimálbéresek pénzéből. Én legalábbis felháborodnék, ha minimálbéresként automatikusan feltételeznék rólam, hogy csalok, ezért fizessek... Tudomásul kellene venni, hogy előbb kimutatni kellene, hogy kitől mit lehetne beszedni, aztán behajtani. Nem az üres pénztárcákban kell kotorászni...
Égkékfűzöld2x2négy
@Horizont: Bokros egyensúlyt teremtett a pénzügyek zűrzavarában, de hogyan?
A pénzügyminisztersége alatt adtuk el az iparunk és a közösségi vagyon maradékát, annak az árából lett (időleges) egyensúly.
Olyan ez, mintha a részeges asztalosmestert ingyen elvonókúrára küldenénk a háta mögött eladott szerszámai árából. Egyrészt szép tett, mert az asztalos leszokik a piáról, és új életet kezdhet. Másrészt nagy hiba, mert az asztalos szerszám híján nem tud dolgozni, és hamar visszaszokik a piára.
Ez a bokrosi terápia eredménye: megvolt az egyensúly, de eladtuk a jövőbeni fejlődés lehetőségét. Ezért aztán elveszítettük az egyensúlyt is. Igaz, mondhattuk volna, hogy bocs: mégsem emelünk pedagógusbért és nyugdíjat, de akkor 2006-ban kormányváltás lett volna, és nem csúszunk idáig a lejtőn. Nem tekintem jótevőnknek ezt az urat, tettei nem a társadalom érdekét szolgálták.
Égkékfűzöld2x2négy
@paragrafus: Tényleg sokan kapnak álminimálbért. Nem az a kérdés, hogy adózzon-e, hanem hogy mi szolgálja jobban a köz érdekét? Felemelhetjük annyival a minimumot, amennyit le akarunk vonni belőle (a szegénységi küszöb felett kell tartani a minimáljövedelmet). Vagy nem adóztatjuk a minimálbért, hanem adókedvezménnyel fehérítjük ki a minimum felett adott fekete pénzeket.
A hosszú távú cél a gazdaság kifehérítése, ezt jobban szolgálja az adókedvezmény a ma zsebbe fizetett bérekre (tehát minimális adóért cserébe legalizáljuk a magasabb béreket, és egyből több bevételünk lesz, mint a nyomorúságos minimálbér sarcolásából).
Olyan ez, mintha lakott területen csökkenteni akarnánk a gyorshajtást. A legtöbb autós 50 helyett 70-nel megy. Ha 30-ra szállítjuk le a határt, a renitensek továbbra is 70-nel mennek, a jogkövető kevesek pedig feltartják a sort. A hivatalos fizetésből szégyenletesen sokat vonnak le, a nemhivatalos bérekkel pedig nem boldogulnak. Nem az a megoldás, hogy a hivatalos fizetések adóját emeltetjük egyre feljebb. Ha az APEH vezérkara nem tudja ellátni a feladatát, akkor "monnyon le", ne bohóckodjon tovább a mi költségünkre.
xu
@atia: Állandóan azt ugatom, hogy hatás tanulmány nélkül nem lehet ötletelgetni! Ezért barom ez mind: főleg a Bajnai, a Bokros + az Oszkó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.