Szinte örültem, amikor az orvos injekciókúrát írt fel, az egyébként nem súlyos, de igen kellemetlen, reumatikus betegségemre. Legalább elücsörgök, pihenek az egészségügyi központban, amíg várakozom a soromra. Nincs politizálás, hiszen a beteg embereknek ott nem ez a legnagyobb gondjuk. Gondoltam én!

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
MaxGraf
Ez azért van kedves "Èvikati" mert utálod a politikát,meg a cigányozást! Mert mindennel olyan toleránsok vagytok! Ha minden beteg akinek idöpontja van 5-perc eltelte után üvöltve követelné az igazát..(mindenütt..) nem mernék ezt csinálni ott az asztal másik oldalán.Elpuhult,elhülyült,nagyon toleráns kicsit sem radikális közönség aki nem áll ki az igazáért az ide jut! Van egy jó német közmondás,szabadon forditva: Legyél toleráns és holnap idegen leszel a saját országodban!Magyarul: gyáva népnek nincs hazája!
ugyeugye
na Evikati én ezek után inkább az üzenőfalon mondom el neked és a barátaimnak a véleményemet.
Evikati
@MaxGraf: sok igazság van abban, amit írsz. Azzal azonban, hogy betartom az együttélés szabályait, alkalmazkodom a rendhez, nem hiszem, hogy a gyávaságomat bizonyítom. Utálom a politizálásnak azt a formáját, ami ma, körülöttem zajlik. Nagy Imre újratemetésén még tolongtam és nagyon lelkes voltam. Úgy is mondhatnám, hogy hegyeket mozgattam volna meg a változások reményében.
Először szembesültem az általam leírt egészségügyi mentalitással és felháborított amit ott láttam. Nos, folytatva az írásomat, panaszt tettem a nevezett intézmény eljárása miatt. Lehet, hogy nem lesz foganatja a bejelentésemnek, de mivel az üvöltözés nem az én stílusom, most csak ennyire futotta:-)
Az utolsó mondataiddal is egyetértek!
51kacsa
@Evikati: Elmesélem, hogy mit megtehet egy orvos, annak ellenére, hogy anno 50%-os fizetésemelést kaptak, mg tudomisén mit! Van egy kerület, annak központi rendejője, abban egy mozgásszervi főorvos. a rendelés kezdete után 1-2 órával ha megjön, az már gyönyör. Állnak 40-es sorban, de azokat hívja be, akiket már ismer, vagy nyomatékosítják(pénz), hogy nekik dolguk van a doktor úrral! 6-kor vége a rendelésnek 1/2 6-kor kijön és a még várakozók 3/4-éd hazaküldi, hogy jöjjön holnap!
A többit meg pikk-pakk lerendezi!
Volt már olyan, hogy leült kint a betegek között és azt mondta a hőbörgő betegeknek, hogy menjen be, aki nála jobban tudja és rendeljen helyette, akinek meg az egész nem tetszik, az menjen a maszek orvoshoz!
Hát ennxit a mi egészségügyünkről.
Evikati
@MaxGraf: az "elpuhult", "elhülyült" jelzőket nem veszem magamra.
A messziről jött emberről bizonyára hallottad a mondást!:-)
Evikati
@51kacsa: Egyszer hallottam valakitől, hogy a kerületi rendelőkbe csak a "selejt" orvosok pályáznak, akik után máshol nem kapkodnak. Hát, ha ez igaz, akkor már értem az általad leírtakat is. Nagyon hasonló az általam leírtakhoz.
marlin
Sajnos nem egyedi eset, hogy - tisztelet a kivételnek - a Mikola emlőin nevelkedett szakorvosok(?) úgy gondolják , hogy a beteg a hülye szinonimája! :(
Evikati
@marlin: Nem hiszem, hogy az a mérvadó, hogy ki volt a "mesterük." Ez nagyon szubjektív lenne így. Az a baj, hogy bennünket, betegeket büntetnek a saját, rosszul sikerült egzisztenciájuk miatt. Kevés a lelkiismeret és a pénz, ezért a beteget ott alázzák meg egyesek, ahol tudják.
ugyeugye
@Evikati: ezért lenne jó, ha az egészségügyben is az lenne, hogy amennyit igénybe veszel belőle, annyit fizetsz. Néztük a múltkor a telki kórház műtéti árait. nem horror. én megfizetném inkább azt, ha szükségem lenne rá, de a feneketlen zsákba nem töltenék! Mert azt tapasztalom, amit írtál.
ember
Nem védem a doktornőt, de tudom, hogy a termelés miatt úgy adják az előjegyzési időt, hogy 10 perc bruttó 1 beteg (ebből 4 perc adminisztráció). Kíváncsi vagyok, hogy üvöltene az a "polgártárs", akit mondjuk pontosan behívnak , de 9 és fél perc elteltével a vizsgálat végezte előtt, vagy recept felírás helyett közölnék, hogy húzzon kifele, de gyorsan, MOST, mert a következőnek itt az ideje. A receptre majd kérjen új időpontot.
Szerintem az időre rendelésnél vagy 20 perc kellene minimum egy betegre, vagy tájékoztató jellegűnek kellene felfogni csak.
ugyeugye
@sisak: az V. kerületi BLESZ-ben 20 perc van egy páciensre. Ja és van ISO minősítésük. Adminisztráció rendelés után...
Így aztán csomó másik kerületből is járnak ide.
barben
A szervezettség szerintem nem pénz és nem politika kérdése, mint ahogy az udvariasság és esetleg egy mosoly sem.
Nemrég hasonlóképpen jártam, a 11-es időponton azt hittem jó nekem, mert csak ketten voltam a váróban. Aztán kiderült, hogy az egyik reggel nyolc óta.... Azért ennyire mellétervezni?
ember
@barben: Hülyeségeket az élet minden részéről lehet hozni példaként. Szerintem azok az orvosok, akik havi netto 120-150 ezerért(utóbbi 25 éve van a pályán) dolgoznak, napi 60-80 embert megvizsgálva, nem rúgást érdemelnek.
barben
@sisak: A jelenség nem is általános, de vannak, akik bizony szívesen élnek vissza azzal, hogy ők vannak felül, és a beteget szükségszerű rossznak tekintik. Jó példa is van rengeteg. Pl. a fenti esetnél az orvos vagy hatszor kért elnézést, hogy ekkorát csúsztak, és nem keserű szájízzel távozik az ember több órás várakozás után. Nem könnyű az ő helyzetük sem persze, de erről legkevésbé a beteg tehet. Szerintem.
Evikati
@sisak: Esetemben az orvos nem volt udvariatlan. Az asszisztensnő viszont annál inkább. Ennél az intézménynél még nem találkoztam udvarias személyzettel. Szinte minden asszisztensnő, írnok, adminisztrátor, (lehet, hogy a fehér köpeny miatt) lekezelő, bunkó stílusban beszél minden beteggel. A takarítónő is úgy közlekedik a folyosón, mintha ő lenne a "nagy fehér főnök".
Igazad van, nem rúgást érdemelnek. De akkor miért van az, hogy csak azokkal türelmesek, kedvesek, akik borítékot csúsztatnak a zsebükbe? Nem a betegek tehetnek arról, hogy a magyar egészségügy is nagyon beteg:-(
ember
@Evikati: Ilyen esetekben mindig az intézmény vezetésével van baj. Normális légkörű helyen akkor is empatikusan látják el a betegeket, ha kilóg a dolgozók bele. A lélektelenség akkor köszönt be, ha a dolgozókkal is úgy bánik nap mint nap a vezetés- akkor kiégnek, lesz..nak mindent.
adsl70
@Evikati: Nalunk a korzeti doki egy fiatal inkabb nezik hirtelen valami gazdasaginak, mint orvosnak. Nalunk olyan belepteto automata sorszamos dolog van. Sajat velemenye szerint is segiti az o munkajat, mert tudja kovetni a rendelojeben varakozo betegei es a berendelt idore erkezok szamat. Ha gond lenne akkor nyugodtan lehet a MEP fele jelezni es nem kell sokat bizonyitani, mert minderol ott a beleptetos sorszamod. Orvosa kerdese es szerintem meg a regi orvosom volt ilyen aki nagyon vikeszes volt es neki volt a maniaja a betegek szivatasa, mert ezzel is csak a kedelyeket tudta szitani. Legrosszabb beteg egyben a legjobb valaszto az ellenzeknek. Minden a politikarol szol es ezen nem lehet sokat valasztani. Cikk nagyon jo es tetszik :-)
Evikati
@sisak: igen, minden bizonnyal ez így van. Fejétől bűzlik a hal. Mégis azt mondom, hogy jóérzésű ember, ha nincs türelme a nyűgös betegekhez, menjen el varrónőnek, virágkötőnek, vagy kirakatrendezőnek:-) Ebben a szakmában nem lehet "kiégett lelkű" emberekkel dolgoztatni.(főleg ennyi pénzért!)
Evikati
@adsl70: Köszönöm! Nem hiszem, hogy ők ezen nagyon lelkiznének. sisaknak igazat adok, az intézmény vezetője nincs a helyzet magaslatán. Nem biztos, hogy átlátja az általa vezetett rendelő mindennapjait. Nem az volt a probléma, hogy ki után következem, hanem az, hogy mikor:-( (Itt a sorszám sem segített volna)
adsl70
@Evikati: Szivesen :-) nem vagyunk mi ellensegek, ha neha nem is ertunk mindenben egyforman, de akkor unalmas lenne es rank sutnek az erdek mutyizast es rogtona politikai sulyesztoben talanak magunakat.
Na de a lenyeg amit igen sokszor a kedves dokink a foleg idosebb betegeinek, igen turelmesen magyaraz:
Ha van egy kontrol rendszer az ot is osztonzi a betegeinek a minnel magasabb szintu ellatasara. Nalatok is ott a gond, hogy doki no a sajat dolgat vegzi es nem azzal foglalkozik, hogy mennyien szoronganak kint. Nem is igen jo, ha mondjuk a veled konzultacio kozben nem rad figyel. A nap vegen pedig ott a napi statisztika amit nem lehet felra dumalni. Sajat rendelesi szokasat es eredmenyesseget tudja kontrolalni. Mai vilagban az orvosoknak az eredmenyesseg es az onkontrol az egy olyan uj fogalom amit csak most kezdenek tanulni.
adsl70
@sisak:
Ez a vilag legnagyobb sutetlensege amit most olvasok:
Ha nincsennek fizetve a dolgozok akkor is "empatikusan.." na ilyet scifi iradolomban lehet latni. Mai vilagban amit az itteni postok is bizonyitanak az embereket nem kell segiteni, mert pontosan tudjak a " munka legyen elvegezve a berunk legyen meg illetve ki fizetve.." Gondolj bele a te biztos es tarsadalmilag elismert mukakorod hirtelen egy "bolti vagy ugyfeles.." szintre kerulsz akkor mar utat talal hozzad a minden napok szuksege es felelme. Majd amikor nem biztos a bered es nem biztos a gyereked es a rezsi es nem vagy mar kozalkalmazotti viszonyban es nem illet meg akoztisztviselok biztonsaga .......
Na akkor te tudnal olyat es olyan lenni? Dehogy tudnal, pont olyan ingerult lennel es ugye kin csattan aki eppen idegesitoen holmi idopontokrol akar veled vitatkozni..
Tudom csaldombol vannak noverek es apolok es egy orvosi vonal is... Nekem nagyon nem kell amai orvosi es noveri vilagot es termeszetesen a betegeket be mutatni.
charlie
Én egyszer jártam a háziorvosnál úgy, hogy a megadott 10 órás időpont helyett még 11-kor sem hívott be (és ugye dolgoztam...). Én fogtam magam, bementem, megmondtam, hogy 10-re jöttem, és leszarom, hogy a nyugdíjas, aki ne képes a rendelési időre jönni (mert van külön rendelési idő az előjegyzés nélküli betegeknek!), azt előbb ellátja (ez is lol, beszélget vele...), mint akinek időpontja van. Ha nem képes rendelési időre menni, akkor várja ki az előjegyzetteket, ha már külön időpont van. Kicsit hangosan kell megtenni, aztán máris nem kellett máskor ezután (jó, mintha olyan sűrűn mennék orvoshoz...) várnom, behívtak mikorra időpontot adott.
adsl70
@charlie: Ja igen ez a fiatalos hevulet :-) regi orvosunknal lattam ilyeneket amikor melosok agya borult, ami ertheto is mivel a melobol hianyzo idot tulluk gondolom kemenyen nem fizetik meg. Hala en is ritkan jarok, de mi fiatal orvosunknal max: 5-10perc csuszas van.
dr. prédikátor
Hogy mennyire igaz ez az irás!Én vidéken lakom,de a helyzet itt sem jobb!
A minap a fülészetre kelett mennem.Nem akartam korán menni hátha később kevesebben lesznek.10 orakor értem a rendelőbe.A kartonozóban megkérdeztem,hogy sokan vannak e ,azt válaszolta a kartonozo,hogy vannak páran.Gondoltam szerencsém lesz.De sajnos nem igy volt.Ugyanis ahogy fogytunk ugy fogyott az én türelmem is .Dél körül megkérdeztem a kartonozóba,hogy hogy lehet az ,hogy aki utánam jött az előttem kerül be .MIre a válasz:az nem lehet,mindenki sorba jön.Aztán rájöttem a trükkre:ugye jönnek a barátok ismerősök,meg a többi.A kartonozóban pedig szépen megváltoztatják a sorrendet.Igy az ismerősök mindig előre kerülnek.
Végül is azért 13 órakor sikerült bejutni egy kb.5 azaz 5 perces vizsgálatra.

Az 5 perces vizsgálat 3 órába került,meg egy csomo mérgelődésba.
charlie
@prédikátor: ha kiszámolod olcsóbb elmenni maszek szemészhez. Nálunk egy szemvizsgálat 1500 forint (és akkor tényleg mindent megnéznek, géppel, kézzel, stb.), és amire mondják mész, nem kell várnod.

Lajos10
Ez mind igaz csak mielőtt szól az ember gondolja végig hogy van e másik orvos a közelbe mert nem biztos hogy kellemes érzéstelenítés nélkül fogat húzatni.STB (tapasztalatból mondom)
charlie
@Lajos10: hozzáállás kérdése. ha velem ilyet művelne, bajba kerülne.
Lajos10
@charlie: A helyzet az hogy feldagadt képel úgy hogy még a szemedre is alig látsz nem igazán tudsz vele foglalkozni. Később meg végig gondolja az ember hogy ilyen szemét ládáért érdemes e börtönbe menni.
slanger
@Lajos10: azért van más megoldás is, ami nem von maga után börtönt :)
eutanazia
Ha megengeditek, mint egészségügyi dolgozó tennék pár megjegyzést.
Igaz én nem rendelőben dolgozom, de azért azt nem mondanám, hogy hogy ott a "selejt" orvosok rendelnek.
A BLESZ-ben az orvosok zömmel kórházban dolgoznak, nálunk csak másodállásban vannak. Az asszisztensek stílusa az más kérdés, ott tényleg lenne mit tenni.Vitán felül áll, hogy sajnos ez az időpont dolog nem ér semmit. Engem is megszívattak egyszer , és mire nagysokára bekerültem nem győztek elnézést kérni, bár ez biztosan azért volt mert az a foglalkozásom ami. Őszintén szólva, volt olyan is, egy aprócska szemmhéj műtét kapcsán, hogy én marha kivettem szabadságot, a megbeszélt időpontban odamentem és közölték velem, hogy nem tudják elvégezni mert értekezletre kell menni a doktornőnek. Na akkor ideges lettem, de lenyeltem a békát.A következő időpontnál óvatos voltam, éjszakai műszak után mentem volna, 10 órára de még munkából hazafelé menet rámtelefonáltak, hogy ha nem gond menjek rögtön, és akkor velem kezdi a napot. Mit mondjak, ész nélkül mentem, nehogy megint elmaradjon egy újabb értekezlet, vagy betegség miatt.
ugyeugye
@eutanazia: Te a BLESZ-ben dolgozol? :)))
menasagh
Betegeket leszaró egészségügyi szervezet !

@sisak:
ugyeugye
@sisak: Belváros Lipótvárosi Egészségügyi Szolgálat. Ha ámulni akartok, nyissátok meg a blesz.hu oldalt.
Ha a fővárosba külföldi egészségügyi delegáció érkezik, mindig ide hozzák őket. Vajon miért? :)))
ugyeugye
@menasagh: ez most hülye poén volt tőled. már bocs. főleg, ha tudnád, hogy miről írtad ezt.
menasagh
Életembe egyszer találkoztam olyan orvossal, aki visszautasította a hálapénzt.......még a szomszédom, és mondhatnám barátom is elfogadta az ajándékot....és nem azért adtam, mert sok van nekem, hanem mert addig nem volt látszat a kezelésben.

@ugyeugye:
ugyeugye
@menasagh: képzeld, egyszer enegm is műtött egy szuper fül-orr-gégész, akinek az volt az alapelve, hogy ne alázza meg a beteg azzal, hogy pénzt dugdosgat a zsebébe.
Aztán kiderítettem, hogy imádja és gyűjti a világ szép tájait bemutató könyveket. Kapott egyet, és mellé egy elegáns tollat. Na ennek nagyon örült.
eutanazia
@ugyeugye: Nem, én pszichiátrián kórházban, de elég jól ismerem z V. kerületben a sebészetet, szemészetet, rheumát, gégészetet, nőgyógyászatot itt lakom.
eutanazia
@menasagh: Velem sokszor előfordult, hogy nem fogadták el......... azt monta a doki "magának nagyobb szüksége van rá"
Igaz volt amelyik rámszólt, hogy mások megszokták köszönni. Én pofátlanul válaszoltam, hogy akkor köszönöm szépen.........
ugyeugye
@eutanazia: akkor szomszédasszonyok vagyunk! :)))
zia
Azért azt még hozzá fűzném, hogy nagyon idegesítő amikor betegen, kiszolgáltatottan várakozik az ember, betegtársai diagnózist állítanak fel, mert nagy szakértők. Azt viszont nem értem, akkor miért járnak orvoshoz? Kezelhetnék magukat odahaza, úgyis jobban tudják mit kell tenni mint az orvos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.