Barbár nép, a törökökhöz hasonlóan sokat rombolt és semmit nem alkotott, elnyomta a nemzetiségeket – emlékezett vissza a magyarokra és Trianonra egy brit diplomata. Bár a békeszerződés szigora túlnyomórészt nem ezen múlt, szavai jól mutatják az első világháború alatti szerb, román, szlovák és cseh propaganda sikerét. Ha minden követelés teljesült volna, ma Magyarország területe körülbelül 60 ezer négyzetkilométer lenne – Trianon 89. évfordulójára emlékezünk.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menasagh
Erdély és Trianon...
Mária Román királyné nekünk csak problémát okozott; történészek szerint a trianoni béketárgyalások során igencsak bevetette kapcsolatait, bájait, udvarházával együtt, annak érdekében, hogy olyan eredmény szülessen, amilyen született. Sőt, olyan híresztelések is lábra kaptak, hogy érett szépségét, testét (45 éves volt akkoriban) és mindenféle csábítási technikáját is felhasználta az angol és francia tisztek nagy örömére (ráadásul férje kifejezett kérésére), amikor úgy tűnt, hogy az ellenérdekelt fél (teszem azt Magyarország) pozíciója erősödik. Clemenceau-val kifejezetten szoros és bizalmas kapcsolatot ápolt – hogy ez mit jelent, fogalmam sincs és nem is szeretnék alaposabban belegondolni.

Tény, hogy valamivel szexibb volt, mint Apponyi Albert.
ugyeugye
@menasagh: Cherchez la femme! :(

Úgy tudom, Churchill szivarhamuja is sokat ártott a magyar határkérdésnek...
marlin
Valóban hazugság volt az egész. Nem a világháborúban és az utána zajlott eseményekben játszott szerepünk okozta a magyarság megítélését, hanem a korábbi belpolitikai események. Ezért az indok hamis volt, a következmény pedig tragikus:
@menasagh:
Viszont Gróf Aponyi Albert okosabb, de hát már akkor sem azt díjazták!
marlin
És ha már a cikkíró megemlítette a törököket, az igazsághoz tartozik, hogy ők nem írták alá a megalázó békediktátumot!!
furfang
@marlin: Fura dolog ez a törökökkel, lehet, hogy ez is a hamis történelem oktatás eredménye, ( én bevallom a rendszerváltásig szinte semmit nem tudtam Trianonról, csak annyit, hogy a háború vesztesei voltunk, melynek következtében elveszítettük az ország 2/3-át).de ezek most is úgy örülnek nekünk, meg testvérként kezelnek, csak azt tudnám miért? Rákóczi is Rodostóba menekült. Szóval ki tud erről többet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.