Az FN által megkérdezett társadalomkutatók értelmetlennek és fölháborítónak tartják a monoki polgármester legújabb, társadalomjobbítónak szánt ötletét, a szociális kártyát. Ferge Zsuzsa szerint nem a szegények bűnbakká tételével lehet megoldani az egyenlőtlenség, munkanélküliség és szegénység problémáit.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Stein
@juliaschadt
Nyugi, nem a hozzászólásodra gondoltam, hanem Ferge, Lévai, Gönczöl nyilatkozataira.
Égkékfűzöld2x2négy
Végre egy gyakorlati ügy, amiben szinte mindenki egyetért.
Szerintem is jó a kártya, osztják a bankok, üzletek, és örülni szoktak neki az emberek - mire a nagy berzenkedés?
Ha Ferge érve igaz, és amúgy is a gyerekre költenék a segélyt, akkor mi a baj?
A professzor asszonyt én is kiváló szociológusnak tartom, de: kb. negyven éve kutatja a szegénységet, publikál ezerrel, még állami segédkezet is kapott a programjaihoz, a szegénység meg csak nő, csak nő... Engem ez a rabbi és a libák történetére emlékeztet: a rabbit megkeresi egy gazda, hogy döglenek a lúdjai. A rabbi ad egy javaslatot. A libák meg döglenek tovább. A rabbi ad egy második, harmadik javaslatot is. A végén minden liba megdöglik, mire a rabbi: "kár, még annyi ötletem lett volna". Lehet, kedves "szakemberek", de én már unom Önöket hallgatni.
A szociológusok publikáljanak a Nemzetközi Levelező Sakkszövetség Hírmondójában vagy Az Elméleti Matematika és a Marsi Életfeltételek Kozmikus Összefüggései című folyóiratban, gyakorlati ügyekben pedig hallgassák meg a mindennapokhoz is értő szakembereket. Bravó, Monok!
mókár
Teljes mértékben egyetértek a polgármesterrel. Ő legalább mer lépni, még ha oly sok támadás éri is érte! Ha nálunk fele ennyire lenne rámenős legközelebb rá szavaznék! Dehát nem ilyen! SŐT !!!!
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
@Égkékfűzöld2x2négy: Az a baj, hogy a kutatás még nem megoldás! Ferge prof.asszony annyi szegmensét láthatja a problémának, ami talán meg is bonyolíthatja az általa feltételezett megoldást! 100%-osan jó megoldás nincs, de valamit már tényleg tenni kell!
Helyi szinten, probaként jöjjön a kártya! Legyen a dolog kezdetben flexibilis, gyorsan korrigálható, vonják le a tanulságokat ( ezt is megpróbálják majd "megberhelni"), és közmegelégedés esetén jöhet az országos szint!
mókár
Van 100% - os megoldás!!!!!!!!!!!!!!! De inkább úgy kellene írnom hogy lenne 100 % -os megoldás !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gondolkozzunk csak egy kicsit hogy mi is lenne az ! Kilenc miliméter

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.