Az átrendeződő világgazdaságban Európa a vesztesek közé kerülhet, ha nem találja meg a munkavállalás ösztönzésének megfelelő módszereit, ha nem lesz képes az előnyeiből fakadó kitörési pontok fellelésére. Ez nem lehetséges mélyreható reformok nélkül, s e folyamathoz Magyarországnak is csatlakoznia kell, máskülönben a leszakadó Európán belül is a lemaradók közé kerül. Ezt mondja Bokros Lajos volt pénzügyminiszter és világbanki igazgató, a Közép-Európai Egyetem tanára, aki az MDF jelöltjeként jutott be az Európai Parlamentbe, ahol a brit konzervatívok szervezte reformfrakció és egyben a költségvetési bizottság tagja lett.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1951
Nem a csodában bízunk, hanem azokban, akiknek olyan hatalmuk van,hogy minden féle törvényi szabályozást áthágva lépnek meg olyan dolgokat, amely a többségi társadalom helyzetét nehezítik meg annyira, hogy az már szinte elviselhetetlen! Szerintem ezt Bokros Lajos Tanár Úr is legalább olyan jól tudj,mint amennyire ezt több százezer ember érzi napjainkban.Apropó: Bokros Tanár Úr oda tudna-e hatni,hogy megállítható legyen több tízezer ember kilakoltatása amiatt,mert az eredeti,kétoldalú szerződést durván áthágva a bankok majdnem fele annyival emelték meg a törlesztőrészletet gazdasági válságra hívatkozva, amikor nagyon jól tudták a hitel odaítélésekor, hogy mennyi jövedelme van a hitelt igénylőnek és törlesztőrészlet is ennek alapján került megállapításra!Miből gondolják akkor a bankok,miután a fizetések nem emelkedtek,hogy fizetni tudják a bankok által önkényesen majd 50 %-al emelt törlesztőrészletet? Vagy előre megfontolt szándékkal tették ezt mögöttes gondolattal?Bokros Lajos Tanár Úr hátha megtudja ezt magyarázni az oly sokszor mondogatott "túlfogyasztás" után valamilyen gyakorlatias módon,mint egykor Budapest Bank vezérigazgató, tehát kitűnő bankszakemberként!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.