A neves magyar író jobbikos érvkészlettel kritizálja az eddigi magyar kormányokat a német zsidó hetilapnak adott nyilatkozatában. Nádas Péter szerint Magyarország mint állam szétbomlott: helyén korrupció és fasizmus nő csak. És mindezért a nyugatiak is felelősek. Meglepően keserű szavak az öszödi beszéd egykori védelmezőjétől.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Égkékfűzöld2x2négy
Az, hogy általános a korrupció, még nem jobbikos érvkészlet. Ezt így gondolják az emberek úgy általában. Csakhogy nem megyünk vele sokra.
Következő fokozat: a korrupció oka, hogy az ország minden szinten erre épül, minden folyamat szerves része, és társadalmilag szentesített. Sokat lehet vele keresni kis kockázattal, a mindennapok részévé vált, mint Indiában.
Következő fokozat: konszenzusos törvényeket kell hozni, társadalmi szerződés kell. Az adókat egyenletesen kell kivetni és behajtani, a szabályok a gyakorlatban végrehajthatók legyenek.
Következő fokozat: aki jól dolgozik, az kereshessen sokat, nem szabad irigyelni. Pl. a miniszterelnök keressen évi 200 milliót hivatalosan, minden mellékesre zéró toleranciát kell hirdetni.
Következő fokozat: fel kell építeni alulról az eddig csak elképzelt, de sosem volt demokráciát.

Bizony, sok lépés van még hátra, és ezek az általános pampogások (hogy minden párt korrupt, mind egyforma) inkább állandósítják az állapotokat, mint segítenek az előrelépésben.
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
@Égkékfűzöld2x2négy: nagyon szép, hárompontos, csontnélküli dobás volt......!
ariel
@A STÍLUS MAGA AZ EMBER: Jártál már sertés vagy marha vágóhidon?
Mertha jártál volna akkor tudnád, hogy még az állatok is /természetes ösztönüknél fogva/ megpróbálnak ellenállni a leöletésüknek.
Mért gondolod, hogy az emberekben nincs meg ez a természetes életösztön?
Ezt hívják RADIKALIZÁLÓDÁSNAK!!!
Az ellenállás kényszerének túl sok köze nincs a "jelképek"-hez.
Európa radikalizálódik, és nem minden ország "jelképe" az Árpádsávos zászló, de minden ország kénytelen radikálisan szétválasztani a tisztességest a tisztességtelentől, ellenállni a hóhérainak.
A "jelképek" csak emlékeztetők egy ország eddigi felemelkedésében szerepet játszott ősi múltjára.
Ezt lehet tagadni, lehet támadni, DE A JELENBEN JÓL ÉRZÉKELHETŐ GYILKOS SZÁNDÉKOKAT NEM LEHET LETAGADNI!!!
ariel
És ehhez az ÖNVÉDELEMHEZ van szüksége Európa országainak a radikalizálódásra.
Az eddigi békés "tárgyalásos alap" bebizonyította, hogy amit ti "máskéntnek" mondotok, az úgy erőtelen ellenállás, és az elnyomó győzelmét munkálja az elnyomottal szemben.
Ha téged 20-an megtámadnak és elkezdenek verni, természetes, hogy elkezded védeni magad és vissza ütsz.
A te mondandód alapján én is mondhatnám azt, hogy ne üss vissza, hanem szépszóval könyörögve kérd, hogy ne bántsanak... egészen addig amíg marad benned élet.
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
ariel: te biztos vegetárius vagy! Zöldség már van hozzá...... a nyomelemek hiánya azért már mutatkozik! Gyilkos szándékok...........pffuuúúú, azta: ellenállni a hóhérainknak.............Na ezt éreztem! honnan jössz és hová mész?

"az elnyomó győzelmét munkálja az elnyomottal szemben" ki a te elnyomód?Téged nem Európa veszélyeztet, hanem egészen más.....de az elöl nem lehet menekülni.....
A Szent Korona a dicső múltunkra emlékezetet, és nem az, amit Te - tévesen_ árpádsávnak nevezel!
gcsabi
@Égkékfűzöld2x2négy: Szerintem a korrupció legfőbb eredője és felszámolásának elsőszámu akadálya a pártfinanszírozási rendszer. 20-év alatt egyik párt sem merte kimondani-félve a populista népfelháborodástól-hogy a pártok lehetetlenül alulfinanszírozottak! A mai világban a legálisan rendelkezésre álló források töbszörösét emészti fel egy akár közepes kampány is. Ezek a források csak korrupciós úton tölthetők fel, amihez egy egész pártfinanszírozó hálózat szükséges, és lássuk be nem életszerű, hogy közben ne kerüljön nagyon-nagy összeg a technikai kivitelezők érdekeltségi körébe. Senki sem hülye vásárra vinni a bőrét ingyen! Ez a rendszer olyan mélyen beleívódott a gazdaságba és a közigazgatásba, hogy szerintem szinte kiirthatatlan lett. Azt a pártot fogom komolyan venni, amelyik ezt beismeri és elfogadtatja az emberekkel, hogy többszörösét kell pántfinanszírozásra-legálisan- áldozni,mert ez sokkal olcsóbb. Ráadásul a gazdaság kitisztítása sem képzelhető el enélkül. Sok-sok milliárd folyik el értelmetlen beruházásokra, csakis a könnyebb ellophatóság miatt!
Át kellene alakítani a közigazgatás és a hatóságok működésének jelentős részét is. Nálunk ezek sokkal inkább pénzbehajtó és terrorizáló szervezetek, mint az ország működését es a vállalkozások normális működését elősegitő rendszerek. A betarthatatlan adó és járulék elvonások, a kiismerhetetlenségig kaotikus és követhetetlen -szerintem direkt igy alakított-szabálydzsungelek lehetetlenné teszik a gazdaság azon részének működését, akik képtelenek sok pénzért erre szakosodott szakértőket alkalmazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.