Törvényes volt a Pécsi Vízmű birtokbavétele - jelentette ki Páva Zsolt (Fidesz), Pécs polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

Forrás: kisalfold.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria
@Csubaka: Kiváncsi leszek vajon háhy fotinttal lesz olcsobb a viz .Szerintem januártól majd drágulni fog. Azt is nézd meg kiket ültetnek ezekben a székekbe barátokat , hogy az Ő zsebük is gyarapodjon.
luciferi
Ha ez így, ahogy történt, tövényes, akkor nagy baj van. És lesz.
orogordog
Már nem is annyira törvényes. Pont azok a dolgozok jártak rozsul akik dolgoznak, egyszerűen nem kaptak fizetést. Szeptemberi bevételér már összekaptak.
gondolkodo
@orogordog: Nem csak a dolgozók jártak rosszul! Az egész város! Először Páva 1.5 milliárd, tegnap (10. 07.-ikén) már 3-5 milliárd Ft kártérítésről beszélt, amit a franciáknak kell fizetni! Ugyancsak tegnap hozták nyilvánosságra, hogy a Bajnai-Sarkozy megbeszélésen is szóba kerül ez az ügy. Gyakorlatilag nemzetközi botrány lett belőle!
A Fidesz jobboldali polgári pártnak aposztrofálja magát, ennek ellntmond ez a dobás, hiszen a jobboldal jellemzője nem az államosítás, ráadásul az 1952-es évet idéző módon, amikor reggel a kisbolt tulajdonosa már nem is nyithatott, ott a boltja előtt tudta meg, hogy ami eddíg az övé volt, már az államé! Most nincs ÁVO, de ha lenne is, akkor sem a Fideszé! (No és nem is Jobbiké "Csendőrség" néven!!)
Csubaka
videotar.mtv.hu/Videok/2009/10/06/09/Pava_Zsolt_a_Pecsi_Vizm_birtokbaveteler_l.aspx

HA a fenti videot megnézitek talán el lehet gondolkodni azon,hogy a magyar vagyon részekhez jutott külföldi tőke hogyan nyúlja le az országot. A franciák az eredeti szerződés szerint megkapták a jogot az üzemeltetésre azzal a feltétellel, hogy a haszon meghatározott részét visszaforgatják a szolgáltatásba. A gyakorlatban azonban az történt, hogy a többségi tulajdonos részét forgatták vissza, a sajátjukat pedig az ország más településeinek vízellátásában történő tulajdonjog szerzésre fordították. Mint üzemeltető, ők állapították meg az árakat, amelyek emelkedése messze nem volt arányban a szolgáltatásuk színvonalával.
Magyarul " a pécsiek farkával verték a csalányt"
A riportból az is kiderül, hogy volt ajálat a franciák részéről nem is egy, de nyiláván évekig a zsíros bödön közelében lenni nagyobb üzlet, mint a részvények eladása. Mindazon által a leglényegesebb dolog az egészben, hogy a szolgáltatói jogokat vonta meg a többség nem a tulajdon jogot. Hogy milyen alapon vélik birtokháborításnak a történteket az pedig külön mese, hiszen (tudomásom szerint a Pécsi vízmű ingatlanjait a franciák nem vásárolták meg!!)
Egy szóval megindult a politikai szarkeverés is, s ha már az tisztességnél tartunk, talán az MSZP uraknak (ahogy az a pécsiek is tették) az ország érdekében talán ez egyszer ki kellene állniuk.
A jog köntöse mögé bújva senki ne tehesse meg azt amit a francia cég hónapok óta.
Jogszerűségről pedig akkor beszéljünk, ha azt minden fél betartja.
gondolkodo
@Csubaka: A francia részvényesk megbízottai a munkahelyükre akartak menni, azt akadályozták ,meg. Az részletkérdés, hogy munkahelyük épülete kinek birtokában van, hiszen nem önkényes helyiség-foglalók voltak!
A városvezetés eme "hirtelen felindultságból elkövetett" ballépése nem nekik, hanem a városnak fog (enyhe becslések szerint)3-5 milliárd forintba kerülni!
No és magyarázza már meg nekem valaki, ha olyan lényeges ez a lépés, biztosan nem várhatott volna még egy napot, hogy a be nem engedett vezér átutalja dolgozók bérét? Kissé átalakítva: Páva a dolgozók farkával verte a csalánt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.