Újabb konfliktussal gyarapodott az a krónika, amely a többségi társadalom és a roma lakosság közötti feszültségekről, összeütközésekről szól. A helyszín ismét Fejér megyei.

Forrás: dh-online.hu
Feltöltő: andafabian
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Igaz
EGY RÉSZTVEVŐ EMLÉKEI:

Adjon az Isten!

Kedves Nemzettestvéreim! A hír valótlant állít, ott voltam.

1.: Semmiféle verekedés a szó szoros értelmében nem volt. Az események kb 5 perc alatt lezajlottak. Ebédre voltunk meghívva Kálozra. 4 kocsi, akik először odaértek a gyülekező helyre, megálltak. Máris jöttek a cigányok kik vagytok, mit kerestek itt, mondták ők is, hozzájuk mehetünk enni, estére megdöglünk. Elviharzottak egy bordó színű kocsival ( A sárbogárdi rendőr név szerint tudja kik ők... érdekes módon csak 1 gyanusitottat sikerült azonosítani.). pár perc múlva 60 cigány támadta meg a békés gárdistákat. A kardokkal kövekkel, törökkel felfegyverzett cigány horda nekitámadt a kocsiknak, mérleg: 3 betört szélvédő, 3 betört oldalsó üveg, behorpadt lábnyomos kocsik. Ha nem tudnak elmenekülni ott lincselik meg kedves bajtársainkat. 5. autónk szerencsésen megúszta, pár perccel később érkezett, őt is körbe akarták venni, de még volt ideje reagálni. A többi érkező kocsit értesitették, ne Kálozra, hanem a bogárdi rendőrkapitánysághoz menjen.

2.: a 30 fő kb 10 fő, akik már ott voltak. a többiek utánna érkeztek a támadás hirére. A rendőrség bár név szerint tudják kik az elkövetők, nem a cigányokat zaklatta, hanem minket békésen bajtársainkra várakozókat.

3.: a kocsiban ülök közül 2en sérültek meg könnyebben (szerencsére), ismétlem verekedésről szó sem volt, így nem tudjuk hogy a 2 súlyos sérült a cigányoknál hogyan sérült meg (gyaníthatóan míg bajtársainkat ütlegelték a betört szélvédőn át, vagy csak azért, hogy enyhítsék bűnüket).

Természetesen a rendőri atrocitás ellen panaszt teszünk. Az egyik rendőr megpróbálta elvenni a fényképezőgépem, mert lemertem fényképezni őket. A másik ki akarta töröltetni a képeket, mondván miért kell nekünk egymással szívóznunk. Pont azért kedves uram, mert ezek után is minket piszkálnak és nem a támadó cigány hordát.

Szebb jövőt!
Wik
Cigányterror ! Magyarország 2009.

és ha nem állitják meg őket lesz ez még rosszabb is !
Zsoel
@Igaz: Ismerve a legendás cigány igazmondást, a tényekhez való ragaszkodás iránti kiolthatatlan vágyukat, meg lettem volna lepődve, ha nem valahogy úgy történik a dolog, ahogy te meséled.
ariel
@Igaz: Ideje lenne, ha már Nektek is egyszer több eszetek lenne.
2 gárdista egyenruhában kiáll valamilyen cigány fertőzött helyre. 50 gárdista EGYENRUHA NÉLKÜL figyeli a cigányok gyülekezését.
Amikor megtámadni készülnek a 2 gárdista bajtást, az 50 egyenruha nélküli megmeszeli a cigányokat úgy, hogy elmenjen a kedvük a gárdisták zaklatásától egy életre.
Nem kellenek ide a sünök. Ellehet ezt intézni egyenruha nélkül egymás között is.
Ilyen esetben olyan az egyenruha rajtatok mint a céltábla! -Ide lőjetek-
Alattomos orvtámadókat le lehet szerelni csendben is!!!
Az egyenruhások menjenek el a helyszinről, a civilruhások pedig önvédelmet gyakoroltak.
ariel
Arról nem is beszélve, hátha a magyarjaink is ilyen szituációkat látva észhez térnek, hogyha a cigányok neki esnek a magyarnak akkor mindannyiunknak kötelessége a magyar segitségére sietni, össze fogva!!!
Jó lenne ha a társadalmunk is felébredne erre. Ha 50 civil magyar egyfélét mond a 10 cigány 15 féle vallomásával szemben akkor talán már csak a magyarnak kénytelenek igazat adni sünék!? - még ha ez nem is tetszik nekik akkor is.
bigyibogyo
nyilvan a gardist az igazat mond, hiszen torvenytisztelo allampolgar :P
ne legyetek mar nevetsegesek.
Wik
Gárdisták nem lincseltek meg senkit,nem rugdostak halálra embereket,nem tartanak rabszolgasorban (csicskáztatás !) szerencsétlen embereket,nem szednek védelmipénzt,nem hajtanak be "kamatospénzt", nem árulnak kklányokat prostinak,nem szurkálnak halálra utjukba kerülőket csak azért mert megtehetik
hihetetlen,de a kolompár-draskovics bünőzőpáros mégis ellenük ítéltetett !
kiváncsi leszek ők hány évet fognak a sitten tölteni ha végre egyszer ebben az országban a biróság bűnözőket is hajlandó lesz elitélni
sakter
@bigyibogyo: Most hogy kinevettük magunkat :)
Közlöm veled egy gárdistának bármikor elhiszem amit mond. ( Az ok egyszerü a gárdistának nincs előnye hogy gárdist sőt hátránya van belőle tehát neki nem érdeke hogy hazudjon. :) )De ezt a cigányokról és rendőrökről ( juderobotokról ) nem mondanám el. Ez a két banda csak arra jó hogy a MAGYAROK eltartsák őket az adójukból, és ennek cseréjében ott terrorizálják, lopják meg őket ahol csak bírják.
feketeözvegy
bigyibogyo te inkább egy lincselős cigányhordának hiszel??????????te is az vagy?
bigyibogyo
@eutanazia1: ez gyenge volt, valaszt sem erdemel. mondhatnam ugyis,h 1es ulj le! vagy probalkozz ujra,most mint egyertelmes ember

@sakter: hm? fejtsd ki plz,h a ciganyoknak es a rendoroknek mi okuk van hazudni, aztan csereld ki a mondatokban az alanyt gardara es meglatod teljesen ertelmes es helytallo marad a mondat.
bigyibogyo
@Wik: pedig mintha egyik gardista megolte volna a csajat. pedig mintha vona haverjai erosen borotnviseltek lennenek.
es ne felejtsd el a gardat valasztja valaki, nem oda szuletik
a gardaba egy felfegyveres szervezet, ahol fegyelmettartanak.
es azt se felejtsd,h a garanak meg nincs multja, ha megrete volna,h pareves legyen biztosan lennenek korulotte erdekes tortenetek
nah meg az sem mindegy,h igen kevesen vannak. kevesebb emberre kevesebb botrany jut
es tovabbra is bevannak tiltva. 2 labbal tiporjak amiert _allitolag_ kuzdenek.
sakter
@bigyibogyo: A cigány és rendőr terror hamarabb volt Magyarországon mint gárda.
Ne nyelvészkedés mögé bújjál hanem érvet hozzál fel :)
Wik
@sakter: @eutanazia1: azokkal akik nem látnak,nem hallanak csak fújják a blabla szöveget nem nagyon érdemes vitatkozni,Meddő dolog.
barew7
Ezek szerint a cím ugy lett volna valós, hogy "Romák támadtak gárdistákra"?!
sakter
@Wik: Költőz egy cigány család mellé aztán majd beszélgetünk a dologról úgy 3 év múlva.
Olyan emberrel meddő vitatkozni aki csak a tv-ből ismeri a problémát. Vagy ő maga is a probléma forrása.
Győz meg egy görényt arról hogy büdös.
csikknorisz
Osszefoglalom roviden a cikket: volt valami, de senki se tudja, hogy mi, ugy kezdodott,hogy a szomszed visszautott:)
sakter
@csikknorisz: akkor olvasd el az első hozzászólást
vanessa
akit nem ért roma támadás az nem tudja mi az,félelemben élni,ők csak csapatban nagy legények,Láttam a Metron hogyan lökték le 12 éves roma gyerekek egy idös nénit az ülésről. valaki rájuk mert szolni .azt válaszoltak hogy meg várunk amikor kiszállsz és elvágjuk a nyakadat te büdösparaszt.Régen ilyen nem volt,tul nagy szabadságot adtak nekik,Rendörök meg nem tehetnek mást mert felülröl kapják a parancsot
marlin
Eredetileg ugye a parlagfû irtására szerzõdtek és hadisírok gondozására!! Talán mintha még az árvíz elleni védekezésben való segédkezés is szerepelt volna az alapító célkitûzések között!!
Most meg kiderül, hogy a cigányok lakta falvakban történõ felvonulgatások mellett másra már nemigen marad idõ és energia!!

Az, hogy a bíróság jogerõsen is betiltotta a Magyar Gárdát, - nemcsak az egyesületet, a mozgalmat is - az gondolom a "rend pártjának" semmit sem jelent!!
csikknorisz
@sakter: Olvastam. En a cikkre gondoltam, mert az kb. semmirol se szol, csak egy nagy kodos valamirol. Az elso hozzaszolo tenyleg korrektul leirja, kivancsian varom, mikor ir valami hasonloan reszletes leirast az egyik cigany resztvevo:) Tudom milyenek a romakok, engem nem etetnek meg ilyen hirekkel, ok szoktak belekotni mindenkibe, nem forditva. Hazudnak, mint a gep.
csikknorisz
@vanessa: Ez igy van. Csak bandaban nagylegenyek. De mindig bandaban jarnak. A magyarok meg nem falkakban jarnak az utcan, mint ok, ezt hasznaljak ki.
Igaz
@sakter: Remélem nem bánod hogy idetettem a Te írásodat de a másik bejegyzésben ahová írtad utólagos engedelmedet kértem.(nem öncéluan,csak az igazságot szeretném tudatni mindenkivel)
Mégegyszer köszi.
Sííva
A gárda ne járjon egyenruhában!
Azt akarom, hogy a cigányok között is tiltsák be, hogy bandában járjanak.
Két főnél több ne lehessen egyszerre egy helyen, de még az is sok!
barew7
@Sííva: A cserkészek, a mazsorettlányok, a tűzoltók, a vasutasok stb.stb ne járjanak egyenruhánan, valamint mindenki olyan ruhát vehessen fel, amire engedélyt kap? Az a dolog szépséghibája, hogy ezt az országot nem úgy hívják, hogy Észak Korea...
barew7
@marlin: Valóban a bíróság jogerősen betiltotta a bejegyzett Magyar Gárdát mozgalmastul. De. Egy sehova be nem jegyzett Új Magyar Gárda néven létrejött társaságot, mint mondjuk a "Vörösbort és a szőke nőket kedvelők Társaságát" ma Magyarországon, ha nem vétenek a jogszabályok ellen, senki nem tilthatja be.Igy aztán az Új Magyar Gárda miért is lenne mostohagyerek?
Ruházatuk nem tartalmaz tiltott jelképet, lehetne akár csörgősipkájuk is, ha úgy döntenének. A kötelékben és egyenruhában történő vonulást sem tiltja egyetlen jogszabály sem, ezt épp az előző hozzászólásomban taglaltam pl. a cserkészek vonulásával való összehasonlítással.
ariel
@Sííva:
Arra fáznának rá a cigányok, de nagyon, ha a Gárda nem jár egyenruhába, mert az egyenruha kötelezi őket. Addig érezhetik biztonságba magukat a cigányok amig egyenruhát látnak, úgy hogy tanuljanak meg tisztelegni elöttük.
bigyibogyo
@ariel: meg szerencse,h a ciganyok az agreszivek. hihetetln kepemutatas.
amugy meg az elso post -nak meg lehet hinnek is ha nem let tvolna az a szerencsetelen fantazialas az 5 eves gyerekrol akitol a 3 25 ev koruli cigany nem tudta elvenni a telefont amig az anyukaja kozejuk nem allt feltartani oket amig az ismerosuk oda nem ert szembeszalni a fegyversekkel :P
annyira nagyon kialtak a fent kommentelok mellette,h igaz ahogy emelett is. hiteltelenseg?
amugy a fentis tortenetet jobban megirni sem lehet. szereplok: 5 eves gyerek, vedtelen no, 3 bunozo cigany , 2 tetlen rendor es zuperman
namost ezek utan ki franc hinne nektek?

@barew7: betiltott szervezet betiltott egyenruhajat viselik. de mi ez ha ne ma sarban tiprasa a magyar tovenyeknek? vagy a garda egy torvenyen feluli szervezetamir nem vonatkozik a birosagi rendelet?

megugye abba ne menjunk bele mennyire agreszivek. mintha lett volna jopar balhe korulottuk. mondjuk segitsetek ki, melyik szervezet volt az amelyik tagjai elalltak a birosagon a utat? jah, tenyleg a garda kemenykedett

siralmas egy tarsasag
Igaz
@bigyibogyo: Akadj le a szerről amit szedsz mert olvashatatlan amit írsz és teljesen összefüggéstelen.Kérlek olvasd vissza a legelső kommentet és utánna azt amit írtál.Talán rájössz hogy össze vissza írogatsz.
Én nem bántalak azért mert a kisebbséghez tartozol de a tényeket neked is látnod kell elfogultság nélkül.
Mindenki ép érveket hozott fel te pedig megpróbálsz minden szóba belekötni annélkül, hogy értenéd ki miről ír!Kérlek próbáld meg értelmezni az egész kommentet ne csak bizonyos szavakat.
Üdv.
morientez19
Ki hisz a cigányoknak?
Most őszintén mindannaposak a tanárverések a a rendőrökre való késsel kaszával botokkal való támadás cigánygyilkosságok és még sorolhatnám a végtelenségig!!!!
Vicc amit ezek a cigányok megengednek maguknak!!
Hajrá MAGYAR gárda!!!!
reallatas
@bigyibogyo: /tegnap, 22.45/ Már ne is haragudj, de a cigány vehemencia, ha úgy tetszik erőszaks megnyilvánulás, tudod te nagyon jól, hogy nem dajkamese. Lehet speciel, hogy nem ebben az esetben, de álltalában. Ha nyitott szemmel s főleg az ő népcsoportjuk ismeretével rendelkezik valaki no az tudja. Pl.-a Gőzike egyszer azt mondta az egyik riportban: No tudják úgy romásan! /vitáról volt szó/ Üdv.
szabosa
@Igaz: :)) Csak nem tudtad megállni? Pedig megbeszéltük, hogy bigyigyibogyogyót békén hagyjuk, nem zaklatjuk, nem írogatunk neki számára felfoghatatlan, nézeteivel ellenkező dolgokról, nem terheljük a problémáinkkal. A mi problémáink nem az ő problémája, ami pedig az ő problémája azt leszarom, oldja meg, mi közöm hozzá, miért ugatnék bele kérdezetlenül a belügyeibe, nem a mi problémánk! A "hülyeségeinket:)" tartsuk meg magunknak, őt ne terheljük vele de ugyan ezt tőle is elvárhatjuk... vagy nem?
Részemről a legkisebb gyermekemet nyakon szoktam vágni - figyelmeztetés képen ha esetleg kibicel :)) de veszi is a lapot ami tart... 15-20mp ig :)) igaz még csak 8 éves :)))))
szabosa
@morientez19: "Ki hisz a cigányoknak?" :)))
- mivel nem költői a kérdés válaszolok! - a mazsi hisz! :)))
szabosa
@reallatas: győzike mint híresség... mekkora paraszt volt a szónak a legrosszabbik értelmében, a lánya majdnem ballagásán? - tipikus cigány vehemencia - mutatványos, parádés cigány!
bigyibogyo
@reallatas: nem is vitattam sosem. mindenhol vannak agrsziv kozossegbe nem illo emberek. de ez tovabbra sem borszin kerdese. en tobbnyire szemelyes tapasztalataimbol indulok ki es akarhogy gondolkozom mindig az jon ki,h aki csoportosan maszkal az tobbnyire kotekedos lesz. legyen az sportolo, cigany, gardista, barmi.

@Igaz: felsoroltam nem egy dolgot ami igazol. rossz isszembesulni az igazsaggal

@szabosa: biztos feltunt,h nektek van problemaitok acganyokkal, zsidokkal, melegekkel. nekem csak a primitiv barmoagyuakkal van, akik ne mtudnak kitorni a korlataik kozul.
Borsi
Én csak a sajtóból ismerem az ügyet.
"A gárdisták és helyiek között verekedés alakult ki, négyen könnyű sérülést szenvedtek. A részletekről hétfőn számolt be a rendőrség szóvivője.
Négy gépkocsiból a Magyar Gárda egyenruhájában lévő 10 férfi és két nő szállt ki szombaton délután a faluban. A környéken összegyűlt emberek úgy látták, hogy a csoport támadólag lépett fel, ezért dulakodás kezdődött. Két gárdista és két falubeli könnyebben megsérült, és három gépkocsikban keletkezett anyagi kár. A gárdista egyenruhások, és a lakosok is feljelentést tettek. Mire az egyenruhások a rendőrségre értek, még 11-en vártak rájuk. Ők felszólításra távoztak a helyszínről - mondta a Független Hírügynökségnek Németh-Kész Mónika megyei rendőrszóvivő.
A rendőrség csoportos garázdaság ügyében nyomoz. Gyanúsított még nincs. A tanúk kihallgatása folyik most. A 23 ember ellen feloszlatott társadalmi szervezetben való részvétel miatt szabálysértési eljárás indult.'
ugyeugye
jajajjjj. nem jó ez, ha egymásnak esünk!

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek! :)
anka
@moderátor; - bigyibogyo hsz-e miért nincs törölve? - én csak ugyan azt írtam le amit ő állandóan másnak írogat! - nem kell igazságtalannak lenni.
batukán
Na szóval itt is elmondom, bigyibogyó, azért mond másokat, hogy cukkoljon titeket, mert így serkentve vagytok az írásra, nagyon átlátszó. Azért sérteget mindenkit, mert tudja, hogy reagálsz rá. Ez így megy a Propin? Hm.
bigyibogyo
@ani57: lehet nekem igazam van ;) kulonben szoktak torolni. es gyanus,h nem csak ember torolget hanem script is. ugyhogy kerulom a szavakat legtobbszor amit en is bad words-be raknek.
bigyibogyo
jah es nem sertegetek. max. lenezem a evolucioban lemaradtakat (radikalisok, hungaristak, rasszistak, homofobok, stb). esetleg segitek felnoni...
bigyibogyo
francba,h nem lehet szerkesztni
aki normalisan nyilvanul meg az nem is erzi,h belekotnek
batukán
Egy szóval te vagy az Isten akit követni kell? Vagy netán egy új Osho?

@bigyibogyo:
messzelato
@bigyibogyo: Ha lenézed a :radikalisok, hungaristak, rasszistak, homofobokat akkor te is rasszista és ítélkező vagy.Ez részrehajlás.Így nem tudsz reálisan gondolkozni.

@Borsi: Amit ide írtál az az amit el akarnak hitetni veled a sajtóban.A valóság valahol az első hsz-ben van.Azt olvasd el és lesz egy valós képed az esetről.
Eleve gyanús, a mondat:úgy látták, hogy támadólag lépnek fel a Gárdisták.
Egy békés településen mikor emlékszel arra hogy támadólag léptek volna fel Gárdisták?Az alakzatban vonulás nem támadásés itt még véletlenül sem akartak felvonulni.Egy társukhoz érkeztek ebéd meghívásra.A támadás az amikor 50 kapával kaszával felfegyverzett csőcselék megindul.Erre is van pár példa eset.
Kakastoll
Itt mindenki a kész tényről beszél....ki kezdte ?
Borsi
@messzelato: Én emlékszem a tavalyi október 23.-i eseményekre, mely Tiszalökön zajlott. Ott a Gárda kapitánya is provokálta a tömeget. Az csak hab a tortán, hogy ez ellen a személy ellen /ti. gárda kapitány/ köztörvényes bűncselekmény gyanúja miatt bűnvádi eljárás van folyamatban.
Továbbá a Tiszalöki merénylet egyik alapja. - véleményem szerint.
5hazi
@Borsi: Ön mondta...Én emlékszem a tavalyi október 23.-i eseményekre, mely Tiszalökön zajlott. Ott a Gárda kapitánya is provokálta a tömeget.....
Kinek a szemszögéből? Mert ami az egyiknek provokáció,a másiknak lelkesitő beszéd. Nem? Maga és a többi ilyen-olyan jogvédő ill.kisebbségi képviselő nagyon egyszerűen kitudná védeni ezt az úgynevezett provokációt! Fogjon össze az öszes roma képviselet és követelje a köztársasági elnőktől,hogy kezdeményezzen törvény módositást mégpedig: Nem kell cirkuszolni a segélyekkel meg mindenféle kártyákkal.Be kell vezetni,hogy minden szabálysértés ill közüzemi tartozás levonható legyen a támogatásokból! Roma nem roma egyformán!Ez természetes úton kiszelektálná ill.rámutatna azokra az emberekre akiktől nem gyöznek elhatárolódni egyes szervezetek és ilyen-olyan piti marhasággal akarnak kimagyarázni dogokat mint gyerekcsiny!!Egy ilyen kezdeményezés a romák részéről hatalmas lépés lenne a beillaszkedés felé,ha egyáltalán akarnak,mert ez megmutatná ki tud úgymond normálisan élni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.